Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ;

Δημοσιεύουμε δύο διαφορετικές απόψεις για το "παγκόσμιο καταπίστευμα" που αποτελεί το "νέο όπλο" στην επιχειρηματολογία του Σώρρα. Δείτε την πρώτη και την επόμενη άποψη:
1. Το κάτωθι είναι από σχόλιο στο Μακελειό, το έχει αναρτήσει ο χρήστης "θείος". 
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Έχουμε βάλει ως χώρα χρήματα σε παγκόσμιο καταπίστευμα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και αντί για αυτό, τούτοι δω επέλεξαν τον δανεισμό  για να υποδουλώσουν την χώρα;

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΜΒΑΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΣΤΙΣ 12-3-14 ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ.
  ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΚΑΤΑΠΙΑΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ..Ο ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ. 
ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕ, ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΦΕΚ 315/27-12-1945 ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ 

ΠΑΠΟΥΛΙΑ – ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ – ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ! 

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΩΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΧΝΑ!! ΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ -ΕΝΤΟΝΑ ΠΛΕΟΝ- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ, ΠΗΓΕ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ.

ΟΜΩΣ… ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ. ΤΗΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ, ΤΗΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟΜΙΣΥ ΩΡΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ…
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΥΝΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΠΑΝΙΚΟΣ!!! ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΚΟΥΣΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ!

2. Από τον ιστότοπο strovoliotis.wordpress.com: Ένα από τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε πολλές φορές το παρόν ιστολόγιο, αφορά την μοναδική περίπτωση Σώρρα και όλων των  σχετικών. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ το θέμα, τουλάχιστον μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, οπότε λήγουν τα φοβερά ομόλογα που κατέχει ο Σώρρας και τα οποία του δόθηκαν γιατί πούλησε τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων στη ΝΑΣΑ, αλλά ο Ομπάμα δεν κρατούσε …cash να του δώσει…
Φυσικά, η αποζημίωση για την …αρχαία τεχνολογία ειναι μόνο μια από τις πιθανές πηγές των εκατομμυρίων του Σώρρα. Άλλη πιθανή …πηγή ειναι η ιστορία με τηνΤράπεζα της Ανατολής, είναι επίσης τα ομόλογα του φοβερού Αμερικάνου δικηγόρου Stephen Louis Wozny, και τώρα τελευταία η περίπτωση του “Παγκοσμίου Καταπιστεύματος”. 
Γι’ αυτό το τελευταίο θέμα φιλοξενώ σήμερα κειμενο αναγνώστη/στριας που δεν επιθυμεί να δημοσιευτεί το όνομα του/της.  Θέλω να τονίσω πως υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που ενώνει πολλούς αρθρογράφους και ερευνητές που ασχολούνται με το θέμα από την πλευρά του ορθολογισμού: η έρευνα και η τεκμηρίωση και ακόμη η απόδειξη πως οι πληροφορίες που παρουσιάζει η άλλη πλευρά ειναι παντελώς ανυπόστατες. Και το πιο κάτω κείμενο, κάνει ακριβώς αυτό.  
(Φυσικά τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα: στις σελίδες που στηρίζουν το Σώρρα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους και πιο προχωρημένα ζητήματα, όπως αυτά των ….εξωγήινων, και της …βιολογικής αθανασίας. Η έρευνα θα ειναι δύσκολη!) 
Λοιπόν, πριν διαβάσετε το άρθρο, δείτε και ένα σχετικό βίντεο – μπόνους! Εδώ θα δείτε πως και ποιος εμπλέκεται στην ιστορία του “Καταπιστεύματος” από την πλευρά της Κύπρου:
Ο τύπος που το παρουσιάζει έχει το ίδιο όνομα με έμενα. Η σχέση, πιστεύω τερματίζεται εκεί! 
Το τελευταίο καιρό ο Σώρρας και η παρέα του έχουν σταματήσει να σπρώχνουν με το ίδιο πάθος το θέμα των ομολόγων των 600 δις και έχουν επιδοθεί σε ένα νέο παιχνίδι, αυτό της ιστορίας περί κάποιου  παγκόσμιου καταπιστεύματος στο οποίο ο ελληνικός λαός έχει δικαιώματα που ξεπερνούν τα 300 τρισεκατομμύρια[5].

Η βάση της θεωρίας τους λέει ότι την 20-1-1930 η Ελλάδα και ειδικά ο Βασιλιάς της Ελλάδος Γεώργιος (σε κάποια από τα άρθρα τους ο Β [5] και σε άλλα ο Α [6]) συμμετείχε στην ίδρυση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (ΒIS) κατά την οποία η Ελλάδα συνέβαλε με 2 εκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια το 1944 στο Bretton Woods όπου και ιδρύθηκε η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, αποφασίστηκε ότι όλες οι συναλλαγές μεταξύ των χωρών θα έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα και ως συνέπεια κάθε συναλλαγή έχει ένα περιθώριο κέρδους για τις χώρες με σκοπό τη χρηματοδότηση ενός παγκόσμιου καταπιστεύματος  μέσα στο οποίο κάθε κράτος μέλος έχει ποσοστό το οποίο προήλθε από την αρχική συμμετοχή του (βλ. BIS).  Ο Σώρρας ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τους μηχανισμούς μέσα από τους οποίους μπορεί να γίνει ανάληψη από αυτό το καταπίστευμα έτσι ώστε να έρθουν τα χρήματα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η ιστορία που προσπαθεί να πουλήσει σε Δήμους και κοινότητες αφού σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του ως θεσμικοί παράγοντες είναι απαραίτητοι για την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού εκταμίευσης του μερίσματος από το παγκόσμιο καταπίστευμα.

Προσπαθώντας λοιπόν να βγάλω νόημα από αυτή την ιστορία την οποία εκτός του ότι δεν την είχα συναντήσει πουθενά στο παρελθόν, έχει πολλά κενά λογικής, υπερβολές και αντισημιτικές αναφορές. Άρχισα την έρευνα λοιπόν έχοντας στο μυαλό μου ήδη ότι πρόκειται για αβάσιμη θεωρία συνομωσίας, πράγμα που δεν είναι σωστό αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση  υπήρχαν όλα τα στοιχεία που έδειχναν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Ξεκίνησα λοιπόν από τη βάση την οποία περιέγραψα πριν κι έψαξα να βρω στοιχεία για την ιδρυτική συμφωνία της δημιουργίας της BIS. Αυτό που βρήκα είναι ότι:
  •        Η BIS ιδρύθηκε στις 20-1-1930 στη Χάγη και εγγράφτηκε στην κοινωνία των εθνών κατά τη διάρκεια του δεύτερου συνεδρίου της Χάγης που είχαν ως θέμα η διαχείριση των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας από το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο (Young Plan)[1]
  •        Ο αριθμό εγγραφής είναι 2398 σαν αποτέλεσμα συμφωνίας κάποιων κρατών για τη διαχείριση των και στην ίδρυση της δεν συμμετείχε η Ελλάδα.[2]
  •        Τα ιδρυτικά της μέλη ήταν η Γερμανία το Βέλγιο το Ηνωμένο Βασίλειο η Ιταλία η Ιαπωνία και η Ελβετία[2][. Το διοικητικό συμβούλιο της BIS συνήλθε για πρώτη φορά το Μάιο της ίδιας χρονιάς[1]
  •        Δυστυχώς για το Σώρρα ούτε ο Γεώργιος Αʼ αλλά ούτε ο Βʼ δεν ήταν παρόν διότι ο Αʼείχε ήδη πεθάνει (δολοφονήθηκε) 17 χρόνια πριν το 1913[3] ενώ ο Γεώργιος ο Β εκείνη τη περίοδο ήταν εξόριστος[4].
Χρησιμοποιώντας λοιπόν απλή λογική μπορούμε πλέον να συμπεράνουμε ότι η ιστορία που μας πλασάρουν είναι επιεικώς μπαρούφες  διότι απλά αυτά στα οποία βασίζεται δεν ισχύουν. Το αξιοπερίεργο πάντως είναι πως καταλήγει κανείς να φτάσει σε τέτοιου είδους σενάρια.

Με λίγη επιπλέον έρευνα μπορεί κανείς να βρει πολύ εύκολα από πού προέρχονται όλα αυτά. Πρόκειται για εξελληνισμό αποσπασμάτων από αμερικάνικες θεωρίες συνομωσίας που συνολικά θα μπορούσαμε να περιγράψουμε ως συνομωσία για παγκόσμια διακυβέρνηση ή νέα τάξη πραγμάτων [6][7][8][9]. Πήρε λοιπόν ο Λαμπράκης τις αμερικλανιές που διάβαζε στο Internet πρόσθεσε λίγη ελληνικούρα θεούς του Ολύμπου και οργόνιο και βασισμένος στην ημιμάθεια και στην ευαισθησία μεγάλου μέρους του νεοελληνικού συνονθυλεύματος έπλασε μια ιστορία. Ο Σώρρας ως βαρβάτος οικονομολόγος (sic) συνέθεσε τον μηχανισμό που θα πουλήσει ρίχνοντας τα στάνταρ του όμως αφού είδε ότι δεν πέρασε σε κυβερνητικό επίπεδο και κατέβηκε σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων.

Μια από τα ίδια λοιπόν, ένα σ(ω)ρρο βλακείες για να τροφοδοτεί ο Σώρρας και ο Λαμπράκης τη μεγαλομανία τους.

Βιβλιογραφία

5 σχόλια:

  1. Κι όλες οι υπογραφές από τους αρμόδιους όπως αλογοσκουφης και παπουλιας τι είναι πλαστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι όλες οι υπογραφές από τους αρμόδιους όπως αλογοσκουφης και παπουλιας τι είναι πλαστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μένουμε στις υπογραφές (οι οποίες κατα τη γνώμη μου είναι πλαστές) και δεν κοιτούμε το έγγραφο και τι υπογράφουν. Το έγγραφο αυτό λοιπον είναι της επιτροπής των 300, ως πρόεδρος υπογράφει η βασίλισσα Ελισάβετ. Τελικώς υπογράφων είναι ο βασιλιάς Anthony Santiago Martin. Απο αναζήτηση στο Google το πρόσωπο αυτό είναι ανύπαρκτο. Υπάρχει συννημένο πιστοποιητικό ότι γεννήθηκε ζωντανός (certificate of live birth).
    Εμφανίζεται ως διαχειριστής αυτών των collateral accounts (καταπιστευμάτων). Σε ένα σημείο παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτης των Φιλιππίνων(!) μαζί με την επιτροπή των 300 και την τράπεζα ABSLP. Μετά απο λίγες παραγράφους ανακηρύσσεται ως βασιλιάς των Φιλιππίνων και ότι κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Το έγγραφο λέει πολλά ακόμα αλλά πραγματικά είναι καλύτερα να γυριστεί ταινία σε στυλ Indiana Jones θα ήταν και πιο ψυχαγωγικό δηλαδή.
    Εκτός των Παπούλια, Βασιλάκη, Αλογοσκούφη και τους δύο κύπριους, υπογράφει και οΧόσνυ Μουμπάρακ και ο Ζακ Σιράκ.. έτσι για να πω και κάτι υπερ του Σώρρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hi,

    Freelance Cisco Wireless LAN Design Specialist

    Cisco systems are one of the most popular networking systems in the world so we are sure you have clients using them. If so, then you may find they want to set up a Cisco wireless LAN network. This provides a way to keep a whole network connected across one business which is fantastic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή