Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΕΙ & ΤΕΙ!

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των πινάκων των επιτυχόντων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, θα θέλαμε να συγχαρούμε τους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες του προαστίου μας για την επιτυχία τους.

Εδωσαν έναν δύσκολο αγώνα και τον κέρδισαν βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι στην επιδίωξη μιας καλύτερης σε ποιότητα ζωής.

Ο αγώνας για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας είναι πολύπλευρος και δεν περιορίζεται σε πιστοποιητικά και τα χαρτιά, όμως η μόρφωση και η κατάρτιση του ανθρώπου είναι το βασικό εργαλείο για την επίτευξη του στόχου.

Η παράταξη για τις 8 Προτάσεις εύχεται ότι το καλύτερο στα παιδιά μας και στους γονείς τους και θυμίζει ότι ο δήμος οφείλει να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη και στην οργάνωση και αυτής της γενιάς που παραδοσιακά απομακρύνεται από την γειτονιά μας.

Πρώτα από όλα πρέπει να θέσει σε κίνηση τα κοινωνικά του αντανακλαστικά και να ανιχνεύσει και να υποστηρίξει όλους του φοιτητές που πέτυχαν στην επαρχία και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα όπως κάνουν οι δήμοι Περιστερίου και Αμαρουσίου.

Πρέπει να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με συνεχή επαφή και καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν, έτσι ώστε με ένα γραφείο υποστήριξης να μπορεί να διευκολύνει τους φοιτητές μας, σε ότι χρειαστούν.

Πρέπει να εφαρμόσει κοινωνική τιμολογιακή πολιτική, μόνο για τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, σε κάθε του δραστηριότητα, όπως εκδηλώσεις, παραστάσεις, γυμναστήρια, προγράμματα αθλητισμού κλπ.

Πρέπει να ακολουθήσει ειδική μέριμνα για τις φοιτήτριες μητέρες που δεν είναι ούτε άνεργες, ούτε εργαζόμενες, αλλά απλά εγκαταλελειμμένες από ένα ανάλγητο κράτος.

Πρέπει να οργανώσει δημοτική συγκοινωνία για την μεταφορά των φοιτητών στους χώρους φοίτησης, ειδικά στον χώρο του Ζωγράφου.

Πρέπει να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων start up για την επαγγελματική σταδιοδρομία των αποφοίτων και να ενταχθεί στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.

Πρέπει να κινήσει διαδικασίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς, με ειδικά βραβεία για την βελτίωση των βιογραφικών των φοιτητών μας, στη μάχη που θα δώσουν στον ανταγωνισμό της αγοράς εργασίας, αναπτύσσοντας την συμμετοχή τους στις δημοτικές δράσεις.

Θα πρέπει να υποστηρίξει την οργάνωση συλλόγων αποφοίτων των σχολείων μας, για να διευκολύνει συνεργασίες, αλληλοϋποστήριξη και πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στην έρευνα.

Τέλος θα πρέπει να δημιουργήσει βάση δεδομένων για να συνδέσει τον πολυπληθέστατο πανεπιστημιακό - καθηγητικό κόσμο μας, με τους φοιτητές μας, για κάθε τους ανάγκη υποστήριξης και καθοδήγησης, αλλά και για την συνεργασία τους στο ερευνητικό επιστημονικό κομμάτι, που μπορεί να βελτιώσει σε μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες του δήμου μας.

Ετσι πρέπει να λειτουργεί ένας δήμος που έχει σοβαρή μέριμνα για την νεολαία του και να μην αγνοεί το σημαντικότερο, ενεργότερο και πιο δημιουργικό κομμάτι της τοπικής του κοινωνίας.

Και να μην ξεχνάμε ότι ανάλογη μέριμνα πρέπει να λάβει ο δήμος και γι αυτούς που δεν κατόρθωσαν να πετύχουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί. Ο άνθρωπος έχει στην ζωή του χιλιάδες ευκαιρίες βελτίωσης και σ’ αυτούς ο δήμος μας έχει να προσφέρει πολλά με το Δια Βίου Μάθηση, τα ΤΟΠΣΑ, τα επιχειρηματικά clusters, τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης για την αγορά εργασίας, σύμφωνα με τις τοπικές της ανάγκες. 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    33 ΧΡΟΝΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα μάλιστα !!
    Έτσι εξηγείται γιατί έχουμε πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνεργους.
    Φταίνε οι Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που τόσα χρόνια δεν έκαναν όλα αυτά που προτείνει ο Κουγιουμτζόπουλος.
    Προφανώς ο ΣΑΜΑΡΑΣ και ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ δεν το ξέρουν ότι ο Κουγιουμτζόπουλος έχει τις λύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας. Αν το ήξεραν θα είχαν απολύσει ακόμη περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους, αφού θα τους έβρισκε δουλειά ο Κουγιουμτζόπουλος.
    Τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν τζάμπα άχρηστους Δημάρχους σαν τον Σκούρτη και τον Ξύδη.
    Πρέπει κάποιος να τους μιλήσει επειγόντως για το REXONA του Κουγιουμτζόπουλου.
    Μόνο έτσι θα σωθεί η χώρα, αλλά δεν το ξέρουν. Ευτυχώς, ενώ αυτοί κοιμούνται ο Κουγιουμτζόπουλος δουλεύει για πάρτη του(ς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή