Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΔΗΣ ΣΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Σήμερα ολοκληρώνεται ουσιαστικά η θητεία της πρώτης δημοτικής αρχής του ενιαίου πλέον Δήμου Παπάγου-Χολαργού, που θεσμοθετήθηκε με το νόμο του Καλλικράτη το 2010. Μια θητεία που συνέπεσε 

με κοσμογονικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των Ελλήνων, που είχε να αντιμετωπίσει τις τραγικές επιπτώσεις που προκάλεσε η οικονομική κρίση σε κάθε δραστηριότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είχε επίσης να αντιμετωπίσει τη γενικευμένη απαξίωση του πολιτικού συστήματος και την ηθική και κοινωνική κατάπτωση των θεσμών.

Απέναντι σε όλα αυτά, η απερχομένη Δημοτική Αρχή, κατάφερε να σταθεί όρθια, να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών, να ανταποκριθεί στον κρίσιμο ρόλο που της ανέθεσε ο νομοθέτης, να είναι δίπλα στους πολίτες που την είχαν ανάγκη και, τέλος, να βγει αλώβητη από την πρωτοφανή 

οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη Χώρα.

Η προσπάθεια αυτή δεν θα είχε αποδώσει καρπούς αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι του Δήμου μας που εργάστηκαν καθημερινά, συντονισμένα και ακατάπαυστα, για να επιλύσουν όλα τα πολλά και πολλές φορές ιδιόμορφα προβλήματα. Καταφέραμε όλοι μαζί, σε μια κρίσιμη και οριακή περίοδο για την Χώρα μας να επιτελέσουμε ένα σπουδαίο (θα έλεγα) έργο, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να προσφέρουμε στο Δήμο μας και στους συμπολίτες μας την ποιότητα που τους αξίζουν.

Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου ∙ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας, το Γενικό Γραμματέα και τους Διευθυντές του Δήμου (εν ενεργεία αλλά και αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια της δημαρχίας μου), τους ειδικούς συνεργάτες μου και όλο το διοικητικό και εργατικό προσωπικό του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, γιατί μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, πρόσφεραν τον καλύτερο εαυτό τους στην κοινή προσπάθεια.

Σήμερα, όμως, είμαι ευτυχής που παραδίδω το Δήμο στον Ηλία Αποστολόπουλο, ένα νέον άνθρωπο 

που τον γνωρίζω και τον εμπιστεύομαι και ο οποίος πορεύτηκε μαζί μου όλη τη 4ετία της τελευταίας δημαρχιακής θητείας μου. Πιστεύω ότι η νέα Δημοτική Αρχή, υπό τον Ηλία Αποστολόπουλο και όλοι οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, όλων των δημοτικών παρατάξεων, θα πράξουν το καθήκον τους στο ακέραιο και ο Δήμος μας θα πάει ακόμα πιο μπροστά και θα γίνει ακόμα καλύτερος για τον πολίτη του σήμερα και του αύριο.

Θα ήθελα να σας καλέσω να πλαισιώσετε τον νέο Δήμαρχο και να τον στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις, όπως ακριβώς πράξατε με εμένα όλα αυτά τα χρόνια. Η επιτυχία του έργου θα οφείλεται και σε εσάς και είμαι βέβαιος ότι θα το πράξετε στο ακέραιο.

Σας αποχαιρετώ σήμερα με ανάμεικτα συναισθήματα, λύπης γιατί τυπικά θα αποχωριστούμε αλλά και χαράς γιατί είμαι περήφανος για εσάς και για όσα μαζί καταφέραμε σε αυτά τα 20 χρόνια.

Τέλος εύχομαι σε όλους σας οικογενειακή και προσωπική ευτυχία.

 Ο Δήμαρχος

Βασίλειος Ξύδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου