Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ο ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ!!!


Φίλες & Φίλοι,

Με ιδιαίτερη συγκίνηση θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά που τιμάτε με την παρουσία σας την τελετή ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους όσους μίλησαν νωρίτερα. Τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Ξύδη, για τα καλά λόγια και τις ευχές του. Τους επικεφαλής των δημοτικών μας παρατάξεων, μαζί με τους οποίους θέλω να πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε σε κλίμα συνεργασίας και καλής προαίρεσης. Αυτό θα επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις και με απόλυτη ειλικρίνεια. Αυτό εξάλλου περιμένουν οι πολίτες από εμάς και είμαι βέβαιος ότι η επιτυχία θα αντανακλά στα πρόσωπα όλων μας.

Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για το Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Είμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας που έχει ένα στόχο: Να κάνουμε τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού ένα Δήμο που θα τον χαίρονται όσοι μένουν σε αυτόν και θα αποτελεί πρότυπο για τους υπόλοιπους.

Όλοι εμείς, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων του Χολαργού και του Παπάγου, οι παλαιότερες γενιές, αλλά και οι σημερινοί κάτοικοι, καταφέραμε να φτιάξουμε έναν από τους πιο όμορφους Δήμους της Αττικής. Και αυτό ασφαλώς οφείλεται πρωτίστως στους ανθρώπους του Παπάγου και του Χολαργού, αλλά και σε όσους υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση στους δύο Δήμους. Δήμαρχοι όπως ο αείμνηστος Μαντάς, ο Σκούρτης, ο Νικολάου στο Χολαργό, ο  αείμνηστος Μπλαδένης, η Λιάπη και ο Ξύδης στου Παπάγου, προσέφεραν πολλά. Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά για όσα προσέφεραν στην πόλη μας και να ξέρουν ότι το έργο τους θα είναι πάντα σεβαστό από εμάς. 

Τώρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στα δημοτικά μας πράγματα. Η πρόκληση για όλους εμάς είναι πλέον μπροστά. Να χτίσουμε σε  όσα θετικά έγιναν και να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική για να πάμε ακόμα καλύτερα. Να προβλέψουμε τις νέες ανάγκες που προκύπτουν. Να δημιουργούμε τις εξελίξεις και να μη συρόμαστε πίσω από αυτές. Να σταθούμε δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας. Να κάνουμε το Δήμο μας κάθε μέρα πιο όμορφο, πιο ανθρώπινο, πιο λειτουργικό. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Και έχουμε και το σχέδιο και τους ανθρώπους και την όρεξη να κάνουμε αυτή τη φιλοσοφία χειροπιαστό έργο για τους πολίτες.


Η κύρια ευθύνη γι αυτό ανήκει ασφαλώς στην πλειοψηφία του Δημοτικού μας Συμβουλίου, στη Δημοτική Αρχή. Όμως και η Αντιπολίτευση, η μειοψηφία, έχει το δικό της σεβαστό και διακριτό ρόλο. Γι’ αυτό, σε ό,τι με αφορά, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα αντιμετωπίσω τους πάντες ως συνεργάτες. Το είχα πει και προεκλογικά, το επαναλαμβάνω και τώρα: Στα πρόσωπα των χθεσινών μου αντιπάλων, βλέπω αυριανούς συνεργάτες. Όλα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά, για μένα αποτελούν παρελθόν. Τελείωσαν το βράδυ των εκλογών. Τώρα κοιτάμε μπροστά και πώς θα είμαστε όλοι χρήσιμοι στο Δήμο μας και τους κατοίκους του. Ο καθένας από τη θέση που οι πολίτες μας έχουν εμπιστευθεί.

Στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού θα απολογούμαστε μόνο στους πολίτες μας. Ούτε σε κόμματα, ούτε σε γραφειοκράτες της κεντρικής εξουσίας. Φαινόμενα αλαζονείας ή αυταρέσκειας θα μείνουν μακριά από το Δήμο. Εδώ είμαστε για να υπηρετούμε τους πολίτες και μόνον αυτούς. Ούτε τις προσωπικές μας ματαιοδοξίες, ούτε αλλότριους σκοπούς. Οι πόρτες των γραφείων όλων των συνεργατών μου, αλλά και η δική μου, θα είναι πάντα ανοιχτή. Και στους πολίτες, αλλά και σε κάθε δημοτικό σύμβουλο ή παράταξη που θέλει να προωθήσει κάποιο θέμα. Ερχόμαστε να ενώσουμε περαιτέρω το Δήμο μας και τους ανθρώπους του και αυτό θα το αποδείξουμε στην πράξη.

Οι άξονες που θα κινηθούμε είναι αυτοί για τους οποίους είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά.
          - Καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
          - Ενίσχυση της απασχόλησης και της τοπικής ανάπτυξης
          - Στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.
          - Καθαρή πόλη και φροντίδα για το πράσινο.
          - Παρεμβάσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής.
          - Ενίσχυση των σχολείων, των φορέων και των σωματείων της πόλης.

Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος της 5ετίας θα έχουμε κάνει σε όλους τους τομείς σημαντικά βήματα μπροστά. Έχουμε και το σχέδιο δράσης και όρεξη για δουλειά. Και έχουμε και την πλατιά στήριξη των συμπολιτών μας, οι οποίοι μας στήριξαν με την ψήφο τους και έχουν από εμάς υψηλές προσδοκίες. Αυτές τις προσδοκίες θα δουλέψουμε όλοι για να δικαιώσουμε. Σε μια εποχή που η χώρα και οι πολίτες της έχουν ανάγκη από θετικές ειδήσεις, ο Δήμος μας μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο θετικών αναφορών.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τους δημότες που μας έδειξαν την εμπιστοσύνη τους με την ψήφο τους, αλλά και όλους αυτούς τους οποίους δεν μας στήριξαν και ελπίζω τα επόμενα χρόνια να κερδίσουμε και την δική τους εμπιστοσύνη. Να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια. Τους πολύτιμους συνεργάτες μου, τα στελέχη του συνδυασμού μου, τους υποψήφιους συμβούλους, τους εθελοντές του γραφείου, την οικογένειά μου, τη μητέρα και τα αδέρφια μου.

Να ευχαριστήσω επίσης τους εργαζόμενους στο Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα, για τις αδιάκοπες προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά για να φέρουν εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο. Και να τους υποσχεθώ ότι θα βρίσκομαι πάντα κοντά τους σε κάθε προσωπικό και οικογενειακό τους θέμα.

Τέλος, επιτρέψτε μου αυτή την πολύ σημαντική μέρα της ζωής μου, να κλείσω λίγο πιο προσωπικά και να ευχαριστήσω περισσότερο από όλους τη σύζυγό μου Ειρήνη, η οποία με στήριξε σε όλη αυτή τη δύσκολη διαδρομή με την αγάπη και τη φροντίδα της.

Φίλες και φίλοι,
Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάμε δουλειά! Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους!

Σας ευχαριστώ!


Ηλίας Αποστολόπουλος

Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

2 σχόλια:

  1. "
    Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για το Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Είμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας που έχει ένα στόχο: Να κάνουμε τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού ένα Δήμο που θα τον χαίρονται όσοι μένουν σε αυτόν και θα αποτελεί πρότυπο για τους υπόλοιπους. "

    ΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΧΑΑΧΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧ

    ΤΡΕΜΕ ΦΙΛΟΘΕΗ , ΓΕΝΕΥΗ , MONTPELLIER, FREIBURG IN BREISGAU,SALAMINA ,MELBOURNE, SANTA FRIDAY !!!!!

    XAAXAXXAAXAXXAXAXAXAAXAXAXAAXXAXAAXXA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άνθρωποι που δεν έχουν στόχους έχουν γεράσει πριν από την ώρα τους και το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν πικρόχολα σχόλια...Φαίνονται από μακριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή