Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ»

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ, ΔΟΣΕΙΣ ΕΦΟΡΙΑΣ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΣΚΟΠΙΑ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -  ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ

Για ΕΝΦΙΑ, εμπάργκο από Ρωσία, Βενιζέλο, Τζιχαντιστές, δόσεις οφειλετών του Δημοσίου, μαύρη εργασία, Αμφίπολη - Σκόπια, τουρισμό, Αν.Μακεδονία - Θράκη, Χόλιγουντ, μίλησε σήμερα (13.08.14) ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Συμβουλος Τέρενς Κουίκ, καλεσμένος του Νίκου Ρογκάκου και της Μπάγιας Αντωνοπούλου, στην πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
Ακολουθεί το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο των παρεμβάσεών του.

Το βιντεο υπάρχει στην διεύθυνση terensquick.blogspot.gr

ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΔΟΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
                  
Τ.ΚΟΥΙΚ: Κοιτάξτε, ακόμα και στο πιο μικρό μαγαζάκι υπάρχει πινακίδα που λέει ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Φωνάζαμε μέσα στη βουλή ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι λάθος. ΛΑΘΟΣ,ΛΑΘΟΣ!!

Και όμως, οι συνάδελφοι της συγκυβέρνησης το ψήφισαν στο δεύτερο θερινό τμήμα της βουλής.Το ψήφισαν και τώρα βγαίνουν και διαμαρτύρονται. Καλά κάνουν και διαμαρτύρονται, αλλά αντιλαμβάνεστε, όμως, πώς περνάνε έτσι τα νομοθετήματα, πιεστικά, γρήγορα, ετσιθελικά, εκβιαστικά από την τρόικα και με την κυβέρνηση να υπακούει... Δεν είναι η πρωτη ούτε η δεύτερη φορά...

Είναι σαφές ότι αυτή η ιστορία φτιάχτηκε στο πόδι.

Και επίσης, θα ΄θελα να πω ότι εγώ αντιλαμβάνομαι πλήρως τον κ.Τζαμτζή σε όλα αυτά που λέει και είναι και η δουλειά του ως βουλευτής να κάνει τις ερωτήσεις του και τις επερωτήσεις του και τις παρεμβάσεις του...
Όμως, μην ξεχνάμε όλοι μας, ότι έχουμε να κάνουμε με το σύστημα Σημίτη-ΠΑΣΟΚ που είναι στο υπουργείο οικονομικών. Αυτοί είναι που τα φτιάξανε, αυτοί κυβερνούν και εμείς τους αποδεχόμαστε. ΌΧΙ εμείς. Εμείς είμαστε αντίθετοι. Οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας δεν ξέρω τι κάνουν.

Όμως για να σπάσω λίγο τον πάγο, θα’θελα αν μπορεί ο σκηνοθέτης, να δείξει κάτι το οποίο το ‘κανα tweet. Δηλαδή το επιστημονικό επιτελείο που έφτιαξε τον ΕΝΦΙΑ.

 
Αυτοί πρέπει να είναι που έφτιαξαν τον ΕΝΦΙΑ και πολύ φοβάμαι ότι εάν ....

Ρογκάκος: Σκληρό, σκληρό...

T.KOYIK: Πολύ χιουμοριστικό θα σας έλεγα...

Φοβάμαι ότι αν είναι αυτοί που κάνουν και τις διορθώσεις, τότε καήκαμε!

Αυτές, λοιπόν, τις μαϊμουδιές, γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν μπορούν να τις περνάνε επειδή έτσι το θέλει κάθε Τρόικα. Και να υπενθυμίσω και κάτι στον συνάδελφο μου και φίλο μου, τον κ.Τζαμτζή, χρόνια γνωριζόμαστε, ότι εδώ ζητάει η κυβέρνηση το αυτονόητο, δηλαδή το ζητάμε όλοι μας. Εκατό δόσεις για τις εφορίες.

Αντωνοπούλου: Που δεν θα είναι 100 τελικά.

T.KOYIK: Και λέει ο Τόμσεν ΟΧΙ.

Ρογκάκος: Πιθανόν να μην είναι 100 κ. Κουίκ. Τώρα μάθαμε για 72.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Ρωτήστε τον κάθε φοροτεχνικό, εδώ έχουμε την κα Μαννέ. Και η κα Μαννέ φαντάζομαι ότι και τα εκατό πλέον, τα βρίσκει λίγα.

ΜΑΝΝΕ: Είναι λίγα, βεβαίως. Είναι λίγα.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Τα βρίσκει λίγα. Και σου λέει ο Τόμσεν, όχι...

Και λέω εγώ: «Ποιός προθυπουργεύει»;

Ε, λοιπόν κάποια στιγμή πραγματικά πρέπει να χτυπήσουμε το χέρι κάτω και να πούμε, ως εδώ και μη παρέκει. Τα λεφτά σας δεν θέλετε πίσω; Θα τα πάρετε. Χωρίς τους τόκους τους τοκογλυφικούς. Αλλά δώστε μας σας παρακαλώ το περιθώριο του να μην μπει όλοι η Ελλάδα στη φυλάκη.

HOLLYWOOD ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τ.ΚΟΥΙΚ: Μια που το ανοίξατε το θέμα όμως, καλό θα είναι να μην αποτρέπουμε τους ξένους παραγωγούς να κάνουν ταινίες στην Ελλάδα. Γιατί ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» για παράδειγμα.....

Αντωνοπούλου: Έτσι όπως έγινε με τον Ηρακλή, που το είχαμε βγάλει πριν από δύο εβδομάδες από αυτή την εκπομπή. Ήταν και ο κ.Σπηλιωτόπουλος εδώ και φώναζε.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Χαίρομαι ιδιαίτερα.        

Ο Αλέξανδρος του Όλιβερ Στόουν, που έγραψε την εκπληκτική μουσική ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ήταν να γυριστεί εδώ. Τελικά γυρίστηκε μεταξύ Γιουκοσλαβίας και Μαρόκου. Δηλαδή είναι αστείο.

Γ. Αλεξάκης: Γίνεται μία προσπάθεια τώρα, και οι προηγούμενοι υπουργοί και οι...

T.KOYIK: Όχι, όχι, αναγνωρίζω ότι η Όλγα κεφαλογιάννη, (και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που το ξεκίνησε) και η Όλγα Κεφαλογιάννη το προχωράει.

Το θέμα είναι να πείσουμε το HOLLYWOOD ότι πράγματι μπορούν να έχουν συνθήκες εδώ εργασίας. Βέβαια, δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε αυτά που κάνανε οι Ρουμάνοι για τον Ηρακλή, που δώσανε στρατό να κάνει τον κομπάρσο. Αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν στην Ελλάδα...

Αντωνοπούλου: Μα εδώ δεν τους απαντούσαν καν. Δεν τους είχαν απαντήσει.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Το ξέρω, δεν τους απαντούσαν. Έχεις δίκιο.

ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ – ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Τ.ΚΟΥΙΚ: Χαίρομαι ιδιαίτερα. Φαίνεται ότι πάμε για μια μεγάλη ανακάλυψη η οποία σχετίζεται με τον Μέγα Αλέξανδρο. Πολύ μεγάλη ανακάλυψη. Και το λέω αυτό διότι πέρυσι τέτοια εποχή, στην Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, μας είπε ο κ. Βενιζέλος, ο υπουργός των Εξωτερικών, ότι εξουσιοδοτήθηκε ο Νίμιτς να διαπραγματευτεί με τους σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας. Να το δώσουμε με σύνθετη ονομασία.

Και λέω: Τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνει το βήμα αυτό; Θα πουλήσει, θα εκχωρήσει, θα δώσει, θα χαρίσει το όνομα Μακεδονία στους σκοπιανούς; Δεν θα ήθελα να το ακούω αυτό το πράγμα. Δεν είναι δυνατόν να μας λέει αυτά τα πράγματα ο κ. Βενιζέλος και να μην απαντάει η (ΝΔ πλευρά) της κυβέρνησης.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ

Τ.ΚΟΥΙΚ: Απλά θα ήθελα να παρέμβω, διότι έκανε μία τοποθέτηση ο κ. Τζαμτζής η οποία είναι ενδιαφέρουσα, για το πώς αναπτύχθηκε η Τουρκία, και έτσι είναι όπως τα λέει.

Το θέμα είναι ότι στη δεκαετία του ’80, όταν άρχισε να υπάρχει το τεράστιο ενδιαφέρον για το Αιγαίο και θα μπορούσαμε εμείς ως Έλληνες να έχουμε τις ωραιότερες μαρίνες στα ελληνικά νησιά, δυστυχώς πέσαμε πάνω στην καταστροφή εκείνη του ΠΑΣΟΚ, ότι μαρίνα σημαίνει πλουτοκρατία και πήγανε όλα απέναντι στην Τουρκία και εμείς μείναμε γυμνοί. Χάσαμε επί της ουσίας τον υψηλού επιπέδου θαλάσσιο τουρισμό.

Το δεύτερο που θέλω να πω, ειναι ότι η Τουρκία δουλεύει με 8% ΦΠΑ στις  Υπηρεσίες Τουρισμού και εμείς δουλεύουμε με 13% και 23% που είναι και αυτό ένα σχετικό.

 Ρογκάκος: Σωστό και αυτό.

 Τ.ΚΟΥΙΚ: Και τρίτο....

Ρογκάκος: Και η μαύρη εργασία είναι πρόβλημα.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Και τρίτο, υπάρχει για εμένα το μεγάλο πρόβλημα και το λέω επειδή έχω εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜ-Θ, υπάρχουν περιοχές ανεκμετάλλευτες τουριστικά.
Πλην της Θάσου, όλη εκείνη η περιοχή της Αν.Μακεδονίας-Θράκης είναι ανεκμετάλλευτη, με απίστευτους αρχαιολογικούς και όχι μόνο θησαυρούς. Γι’ αυτό ζητήσαμε να έρθει η κα Κεφαλογιάννη επάνω Θράκη. Ενημέρωσα.....

Ρογκάκος: Κύριε Κουίκ, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία...

Τ.ΚΟΥΙΚ: Θα σας το πω και αυτό. Ενημέρωσα και τον Περιφερειάρχη κ. Παυλίδη και μόλις ορκιστούμε 28 του μηνός θα αρχίσουν οι εργασίες για τον τουρισμό.

Σε ότι αφορά τη μαύρη εργασία, έχω κάνει επανειλλημένα παρεμβάσεις στη Βουλή λέγοντας πως θα πρέπει να τακτοποιηθεί το θέμα των δήθεν, προσέξτε, δήθεν εκπαιδευομένων που έρχονται από τις κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες εδώ στην Ελλάδα, στα ξενοδοχεία, με μισθούς Πακιστάν και 12ωρες εργασίες.

Ο Πρόεδρος των ξενοδόχων της Ρόδου ο κ. Αντώνης Καμπουράκης, μου είπε ότι το πιο απλό, και συμφώνησε και της Κω η πρόεδρος, είναι να βγαίνει συγκεκριμένος αριθμός με κάρτες οι οποίες θα είναι στο στήθος των εκπαιδευομένων. Χίλιες άδειες; Χίλιες άδειες. Καμία άλλη. Για να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα.

  
ΕΜΠΑΡΓΚΟ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Τ.ΚΟΥΙΚ: Την αμυαλοσύνη Βενιζέλου θα την πληρώσουμε ακριβά. Πέρυσι τέτοια εποχή έτρεχε ένα χιλιόμετρο πριν από τον Ομπάμα εναντίον του Άσαντ και δίπλα σε εκείνους τους Ισλαμοφασίστες, τους ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ που σφάζουν στο γόνατο Χριστιανούς.

Τώρα βλέπουμε το τι γίνεται στο Ιράκ με αυτή την κατάσταση. Εκ των υστέρων οι Αμερικανοί τρέχουν να βομβαρδίσουν τους (ISIS), αλλά είναι συνυπεύθυνοι και αυτοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτή την κατάσταση.

Δυστυχώς η αμυαλοσύνη έφερε και τα μέτρα εναντίον της Ρωσίας χωρίς να υπερασπιστούμε τις δικές μας τις θέσεις. Και θεωρώ ότι ήταν αναίδεια της κυβερνητικής εκπροσώπου να λέει ότι μερικά φορτία ροδάκινο δε θα χαράσουν την εξωτερική μας πολιτική.

Εμείς δεν εξάγουμε ούτε όπλα, ούτε αεροπλάνα, ούτε αυτοκίνητα. Αγροτικά προϊόντα εξάγουμε.

Λεονταρισμοί στην αρκούδα δεν σηκώνουνε. Λεονταρισμοί του Βενιζέλου ήταν αυτοί. Τον Βενιζέλο που βάλατε Υπουργό Εξωτερικών. Αυτά θα λουζόμαστε.


1 σχόλιο:

  1. ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΓΡΑΨΕΣ! ΤΟΥΣ ΕΣΚΙΣΕΣ! ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ!

    ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ.

    ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΠΛΕ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΦΑΜΙΛΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΧΑΤΖΑΡΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΤΗΣ ΝΤΠ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή