Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ!

Θέμα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με μεγάλη λύπη ενημερωθήκαμε ότι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα αναρτήθηκε πινακίδα επί της οποίας αναφέρεται ότι ο σεβασμός στον ιερό χώρο που ο Άγιος Ανδρέας πότισε με το αίμα του συνεπάγεται την απαγόρευση παρουσίας σκυλιών.
Ως προς τη νομική διάσταση του θέματος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εν λόγω πινακίδα είναι παράνομη (βάσει των Ν. 4039/2012 & 4235/204) και ως εκ τούτου κοινοποιούμε την επιστολή μας στις αρμόδιες αρχές ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή της.
Ως προς την ηθική διάσταση του θέματος, αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς η παρουσία των σκυλιών, και εν γένει των ζώων, αποτελεί προσβολή προς τον Πρωτόκλητο Απόστολο και Άγιο Ανδρέα όταν Αυτός που τον εκκάλεσε, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, καταδέχθηκε να γεννηθεί και να διαβιώσει «εν φάτνη των αλόγων».
Θεωρούμε ότι η μνήμη των Αγίων της Εκκλησίας μας, αλλά και το πνεύμα της Χριστιανικής μας παράδοσης και διδασκαλίας, θα εξυπηρετούταν προσφορότερα μέσα από μία πινακίδα η οποία θα καλούσε τον Πατραϊκό λαό να ενδιαφέρεται άμεσα και ενεργά για την ευζωία των ζώων. Επιτρέψτε μας να προτείνουμε ως κείμενο το εξής:
«Ενθυμούμαι το εξής τετράστιχον από το Δημοτικό, το οποίον μου δίδει την δύναμιν να αγαπώ τα ζώα με όλην μου την ψυχήν και να μη τα βασανίζω, όπως έπραττα όταν ήμουν μικρός:                                              
Μη τα ζώα βασανίζεις
και κτυπάς και αφανίζεις,
όπως εσύ, κι αυτά επίσης
νεύρα έχουσι κι αισθήσεις.
 Ας αγαπώμεν λοιπόν εις το εξής όλοι μας τα ζώα δια να μας αγαπά ο Θεός, του οποίου είναι κτίσματα».
Το ανωτέρω απόσπασμα προέρχεται από μια έκθεση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου που την έγραψε σαν μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου το Σχολικό έτος 1953-54 στο Γυμνάσιο της γενετειράς του ΄Ιμβρου και συμπεριλαμβάνεται στο Βιβλίο του  ΟΤΕ ΗΜΗΝ ΠΑΙΔΙΟΝ”  Εκδόσεις Καστανιώτη.

Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία)και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου