Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ!

Τελευταία στιγμή απετράπη η κάθοδος εκατοντάδων ομολογιούχων απ’ όλη την Ελλάδα στο νησί της Μεγαλόχαρης! Έρχονταν  να διαμαρτυρηθούν γονυπετείς για την κλοπή των χρημάτων τους!!! Θα προσκυνούσαν την Παναγία, και θα έκαναν τάμα να ….φωτίσει τον Σαμαρά για να τους επιστρέψει τις αποταμιεύσεις!
Ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων στις Κυκλάδες ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό κι έτσι γλίτωσε από το κάζο!

Του Μάκη Βραχιολίδη
«Το μεγαλύτερο …Βατερλό μετά την Έλλη απέτρεψε ο Σαμαράς», δηλώνει στην «Έλεύθερη Ώρα» ο συντονιστής των ομολογιούχων του νομού Κυκλάδων, Σταμάτης Άγας. 716 ομολογιούχοι του ελληνικού δημόσιου, των οποίων τις αποταμιεύσεις δήμευσαν οι Σαμαράς-Βενιζέλος με την υπογραφή τους, προγραμμάτισαν ομαδική διαμαρτυρία στην Παναγιά της Τήνου, την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο κ. Άγας, για το φόβο των επεισοδίων είχε προκαταβολικά ενημερώσει, τόσο τον ίδιο τον κ. Σαμαρά όσο και τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως. Και ο Σαμαράς έριξε… σύρμα με συνέπεια η εκδήλωση να ματαιωθεί!   
Συγκεκριμένα, ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης νομού Κυκλάδων κ. Νίκος Βελέντζας, σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Δωρόθεο, παρενέβησαν και η εκδήλωση που προγραμμάτιζαν εκατοντάδες ομολογιούχοι, δεν πρόκειται να γίνει.

ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ!
Ιδού τι μας απάντησε ο Αστυνομικός Διευθυντής: 
Είχατε πληροφορία ότι στην Τήνο θα έρχονταν ομολογιούχοι για να προσκυνήσουν ομαδικά στην Μεγαλόχαρη και ταυτόχρονα να διαμαρτυρηθούν για την κλοπή των αποταμιεύσεών τους;
Αστυνομικός Διευθυντής: Ναι, υπήρξε κάποια πληροφορία αλλά είναι αρνητική τελικά.
Εννοείτε δηλαδή ότι ήταν στις προθέσεις τους να έρθουν αλλά έκαναν πίσω;
Αστυνομικός Διευθυντής: Ακριβώς.
Γιατί έκαναν πίσω; Μεσολαβήσατε κι εσείς ως Αστυνομία;
Αστυνομικός Διευθυντής: Μεσολαβήσαμε κι εμείς, ναι. Επόμενο ήτανε.
Φοβηθήκατε εκ μέρους των ομολογιούχων επεισόδια;
Αστυνομικός Διευθυντής: Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση το θρησκευτικό γεγονός να γίνει πολιτικό. Υπήρχε κάποια πληροφορία μήπως γίνουν επεισόδια, γι’ αυτό έγινε η από μέρους μας παρέμβαση.
Υπήρξε μήπως εντολή και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό;
Αστυνομικός Διευθυντής: Όχι, καμία σχέση… Καμία απολύτως σχέση δεν είχε ο Πρωθυπουργός. Κατηγορηματικό αυτό.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την ειλικρίνεια του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Βελέντζα, ωστόσο ο κ. Άγας δίνει νέα διάσταση στα γεγονότα…
 «ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ»!
Σταμάτης Άγας (Εκπρόσωπος Ομολογιούχων Κυκλάδων): Ειδοποίησα προσωπικά τον Πρωθυπουργό για την εκδήλωση που θα κάναμε οι ομολογιούχοι. Το ήξερε ο Πρωθυπουργός εδώ και ενάμισι μήνα. Τον ειδοποίησα και στο γραφείο του, μέσω του κ. Μπούρα αλλά και στο σπίτι του και ζητούσα τη βοήθειά του. Τον είχε ειδοποιήσει επίσης ο Πρόεδρος των εργολάβων και των οικοδόμων, κύριος Αντώνης Ρούσσος (ή Σπανός, το παρατσούκλι του).  Και ο υπουργός Κικίλιας είχε ενημερωθεί.
Ενημερώθηκε και ο Μητροπολίτης Δωρόθεος;
Άγας: Βεβαίως ενημερώθηκε και απ’ όσο γνωρίζω ο Μητροπολίτης ειδοποίησε κατόπιν τον Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Βελέντζα κι έτσι ματαιώθηκε η εκδήλωση.
Για ποιο λόγο να μην επιτραπεί στους ομολογιούχους να  προσκυνήσουν ομαδικά και μετά να σηκώσουν ένα πανό ή μια αφίσα;
Άγας: Φοβόντουσαν για επεισόδια και θα έφερναν Ματ. Κι εμείς, δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση ένα προσκύνημα το οποίο θα είχε και το μήνυμα της διαμαρτυρίας, να εξελιχθεί σε επεισόδια με τα Ματ. Θα γινόταν το «Βατερλό» του Πρωθυπουργού. Μετά την Έλλη θα είχαμε το «Βατερλό του Σαμαρά»! Και για όλα αυτά φταίει ο Πρωθυπουργός και αυτοί που τον συμβουλεύουν. Σε καμία περίπτωση δεν φταίνε οι ομολογιούχοι που τους κλέψανε τα λεφτά.  

ΤΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ!
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων του Δημοσίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά έδωσε το σύνθημα για την υποχώρηση:
Το Δ.Σ. του συλλόγου φυσικών προσώπων ομολογιούχων Ελληνικού δημοσίου, σε συνεργασία με τον συντονιστή νομού Κυκλάδων και Νοτίου Αιγαίου κ. Άγα Σταμάτη δηλώνουμε τα εξής:
Παρά την αυθόρμητη πρωτοβουλία εκατοντάδων ομολογιούχων να μεταφέρουν μήνυμα στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά την ημέρα του 15Αύγουστου στην Τήνο, για την υλοποίηση της προεκλογικής του δέσμευσης απέναντι σε 15.000 Ελληνικές οικογένειες , προτρέπουμε όλους τους ομολογιούχους να σεβαστούμε την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και να μην αλλοιώσουμε τον χαρακτήρα της.
Παράλληλα ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη Σύρου Κ.Κ. Δωρόθεο Β , τον αστυνομικό διευθυντή Κυκλάδων κ. Νίκο Βελέντζα και όλο το αστυνομικό σώμα της Σύρου για την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αίτημα μας, για επιστροφή των χαμένων αποταμιεύσεων 15.000 οικογενειών λόγω PSI.
Με τιμή,
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σχόλιο δικό μας: Γιατί αυτή η υποχώρηση από τους ομολογιούχους; Αφού δεν έχουν δείξει δείγματα …τραμπούκων γιατί φοβηθήκατε και τηλεφωνήσατε στον Σαμαρά σαν να είναι έτοιμα να γίνουν επεισόδια; Άλλωστε δεν θα πήγαιναν μόνο για διαμαρτυρία αλλά και για προσκύνημα. Πιστοί χριστιανοί είναι που μαζί με το γονυπετές προσκύνημα θα έστηναν και ένα πανό; Πού το κακό;


 δημοσιεύεται στην 'Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου