Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! ΠΗΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ. ΒΙΝΤΕΟ

Δόκτορ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ θύμισε σε ένα ακόμα φετινό του παιχνίδι ο Παναθηναϊκός παρουσιάζοντας δυο πρόσωπα στην εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Αϊντχόφεν. Το τριφύλλι ήταν πολύ κακό στο πρώτο μέρος πετώντας ουσιαστικά και πάλι ένα ημίχρονο καθώς φοβήθηκε περισσότερο από ότι έπρεπε την ομάδα του Κοκού με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει ούτε μια κλασική στιγμή.
Σε αντίθεση στο δεύτερο ημίχρονο το τριφύλλι βγήκε από το καβούκι του έπαιξε στα ίσια την Αϊντχόφεν και δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ. Ο Γιάννης Αναστασίου με τις αλλαγές του έκανε πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό και το τριφύλλι βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 87' λεπτό ενώ είχε στη συνέχεια και έξι λεπτά στην διάθεση του όπου έψαξε για ένα δεύτερο τέρμα. Δεν το βρήκε όμως αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός πήρε ένα πόντο που μπορεί να αποδειχτεί σημαντικός στην εξέλιξη του ομίλου.
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με ενισχυμένη την μεσαία του γραμμή καθώς έπαιξε με ένα 4-3-2-1 δίνοντας έμφαση στο πως θα κρατήσει την μπάλα, πως θα την κυκλοφορήσει και θα μπορέσει να κρατήσει μακριά από την εστία του την Αϊντχόφεν.
Συγκεκριμένα οι πράσινοι έπαιξαν με αμυντική τετράδα τους Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Νάνο και μπροστά τους παρατάχθηκαν οι Δώνης, Μπούι, Ζέκα οι οποίο είχαν πιο μπροστά τους Πράνιτς και Ντίνα και  στην κορυφή μόνος του ήταν ο Κλωναρίδης.
Το τριφύλλι πλην εκτός των πέντε πρώτων λεπτών κράτησε μακριά από την εστία του τους Ολλανδούς οι οποίοι κυκλοφορούσαν την μπάλα αλλά οι επιθέσεις τους κοβόντουσαν χωρίς να γίνουν επικίνδυνοι.
Σε ότι είχε να κάνει με την επιθετική ανάπτυξη τώρα ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και ούτε να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα. Έτσι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε άρδην. Οι πράσινοι βγήκαν με σκοπό να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να περιμένουν στην άμυνα. Έκλεψαν μπάλες, βγήκαν από το καβούκι τους και έφτασαν στην αντίπαλη περιοχή απειλώντας.
Ο Γιάννης Αναστασίου με τις κινήσεις που έκανε έδειξε ότι θέλησε να κυνηγήσει την ισοφάριση και τελικά δικαιώθηκε καθώς στο 87' το τριφύλλι με τους Πέτριτς και Καρέλη να συνεργάζονται, τις δυο αλλαγές του, έφτασε τελικά στο 1-1 και πήρε έναν σημαντικό βαθμό.
Μάλιστα αν ο Παναθηναϊκός πίστευε περισσότερο στα τελευταία λεπτά ίσως να έκανε και την ολική ανατροπή καθώς η Αϊντχόφεν ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπρουμά στο 89' με τον Ολλανδό αρχηγό να μην παίζει στην Λεωφόρο.


Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Philips Stadion"
Διαιτητής: Μίροσλαβ Ζέλινκα
Βοηθοί: Οντρέι Πέλικαν, Άντονιν Κορντούλια

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Κοκού): Πάσφιρ, Μπρένετ, Μπρούμα, Ρεκίκ, Βίλεμς, Χέντριξ (90' Ισιμά-Μιρέν), Μαχέρ, Γκουαρδάδο, Νάρσινχ (75' Ρίτσμαϊερ), Ντεπάι (67' Γιόζεφζουν), Λουκ ντε Γιόνγκ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης, Μπούι, Ζέκα, Ντίνας (23' Ατζαγκούν), Πράνιτς (60' Καρέλης), Κλωναρίδης (75' Πέτριτς).

Γκολ: 43' Ντεπάι / 87' Καρέλης
Κίτρινες: 43' Ντεπάι, 70' Μπρούμα  /50' Μπούι, 90'+ Ατζαγκούν
Κόκκινες: 89' Μπρούμα (2η κίτρινη)

Δέχτηκε γκολ στο χειρότερο σημείο

Η Αϊντχόφεν μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησε από νωρίς να πάρει προβάδισμα στο σκορ απειλώντας με τρία σουτ στα πρώτα πέντε λεπτά. Τα σουτ των Ολλανδών δεν βρήκαν στόχο προς την εστία του Στιλ ενώ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 16'.
Η ομάδα του Κοκού κέρδισε ένα φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Ντεμπάι απευθείας και έστειλε την μπάλα με πολύ όμορφο τρόπο να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ ο οποίος αν η μπάλα έμπαινε στα δίχτυα δεν θα μπορούσε να αντιδράσει.









Στο 22' της αναμέτρησης ο Αναστασίου αναγκάστηκε να αλλάξει κάπως τα πλάνα του καθώς βγήκε λόγω τραυματισμού ο Ντίνας και στην θέση του πέρασε ο Ατζαγκούν.
Η πρώτη τελικά από πλευράς της ομάδας του Αναστασίου έγινε στο 32' όταν ο Πράνιτς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και έπιασε ένα σουτ αλλά ο Πάσφιρ απέκρουσε εύκολα.
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πάτησαν για πρώτη φορά στην περιοχή των Ολλανδών στο 42' αλλά το σουτ του Μπούι κόντραρε στα σώματα.
Η Αϊντχόφεν μάλιστα έφυγε στην αντεπίθεση με δυο πάσες με την μπάλα να φτάνει στον Ντεπάι ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή θέση του Κουτρουμπή, βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ τον πέρασε και πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0. Ένα γκολ που ήρθε στο χειρότερο δυνατό σημείο για το τριφύλλι.










Άλλο πρόσωπο στο δεύτερο μέρος
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν σαφώς πιο επιθετικός στην προσπάθεια του να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα στο 46' οι πράσινοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση από τα δεξιά με τον Ατζαγκούν με το τριφύλλι να έχει παίκτη παραπάνω στην επίθεση αλλά ο Νιγηριανός έκανε κακό κοντρόλ και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 48' με τον Ντεμπάι να κάνει το 1-2 με τον Βίλεμς και ο τελευταίος σούταρε απευθείας αλλά ο Στιλ έδιωξε σε κόρνερ.
Οι πράσινοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 51' με τον Νάνο να εκτελεί γρήγορα ένα πλάγιο άουτ αλλά το γύρισμα τους Πράνιτς έφυγε σε κόρνερ. Ο Ατζαγκούν απείλησε με σουτ στο 63' ενώ στο 73' η καλή κίνηση και η πάσα του Μπούι στον Καρέλη έπεσε στο κενό καθώς ο νεαρός επιθετικός μπερδεύτηκε μέσα στην περιοχή και δεν μπόρεσε να σουτάρει.
Η Αϊντχόφεν απείλησε και πάλι στο 77' όταν ο Βίλεμς μέσα στην περιοχή απέφυγε όμορφα τον Κουτρουμπή σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στον "Σίφο" και κατέληξε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Στιλ είπε όχι στον Ντε Γιονγκ στην τελευταία καλή στιγμή των Ολλανδών.
Έφτασε στην ισοφάριση με Καρέλη
Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσε περισσότερο και στο 85' ο Ατζαγκούν δέχτηκε ένα μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο ματς.










Στο 87' ήρθε η ισοφάριση για τον Παναθηναϊκό όταν ο Νάνο από τα αριστερά ταλαιπώρησε τον αντίπαλο του έβγαλε την σέντρα ο Πέτριτς πήρε την πρώτη κεφαλιά έδιωξε ο γκολκίπερ της Αϊντχόφεν αλλά στην επαναφορά ο Κροάτης έξυπνα έδωσε στον Καρέλη που με πλασέ έκανε το 1-1.
Οι πράσινοι σημείωσαν ένα ακόμα γκολ στο 92' αλλά ο Πέτριτς που έπιασε το σουτ ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ και σωστά το γκολ ακυρώθηκε.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Ντεπάι στο 16'. Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν πολύ δυνατά το ματς και αν είχαν προηγηθεί από νωρίς και είχαν και άλλο χρόνο στο κακό πρώτο μέρος του τριφυλλιού ίσως οι πράσινοι είχαν δεχτεί και άλλο και μετά θα ήταν πολύ δύσκολο να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ο διαιτητής

Ο Μίροσλαβ Ζελίνκα. Κοντά στις περισσότερες φάσεις ο ρέφερι του αγώνα ενώ και το ριπλέι των δικαιώνει στην φάση του πέναλτι του Ατζαγκούν καθώς ο Νιγηριανός πέφτει ίσως λίγο πιο εύκολα. Πολύ σωστή και η κόκκινη (δυο κίτρινες στον Μπρουμά).

























Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ντεπάι. Επέστρεψε μετά από τραυματισμό που τον κράτησε καιρό έξω και στα 60' που αγωνίστηκε ήταν συνεχή απειλή για την εστία του τριφυλλιού. Είχε το δοκάρι και το γκολ ενώ απείλησε και άλλες φορές ενώ όταν βγήκε η άμυνα των πράσινων ανάσανε.

Μας άρεσε

Η παρουσία 2.000 και πλέον φίλων του τριφυλλιού στο "Philips Stadion". Οι οπαδοί των πράσινων ταξίδεψαν με κάθε μέσο στην Ολλανδία και στήριξαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου. Ήταν οι μόνοι που ακούγονταν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πραγματικά η παρουσία τους ήταν συγκλονιστική. Ανταμείφθηκαν μάλιστα με το γκολ του Καρέλη.


















Δεν μας άρεσε

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος και το γεγονός ότι φοβήθηκε περισσότερο από όσο έπρεπε τον αντίπαλο του με αποτέλεσμα να κάνει μόλις ένα σουτ και να πατήσει μόλις μια φορά στην περιοχή των Ολλανδών.
Η βαθμολογία του ομίλου
1. Ντινάμο Μόσχας 9
2. Αϊντχόφεν 4
3. Εστορίλ 3
4. Παναθηναϊκός 1
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου