Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ! ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙA ΘΥΜΑΤΑ...

Κύκλωμα εκβιαστών κοριτσιών που προσπαθούσαν να κάνουν καριέρα ως μοντέλα, αποκάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών, 36 και 18 ετών, αλλά και ενός ανηλίκου.
Όλα ξεκίνησαν μετά από την καταγγελία ενός κοριτσιού, το οποίο έπεσε θύμα επιτήδειων μέσα από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Το νεαρό κορίτσι ήθελε να ασχοληθεί με το χώρο του μόντελινγκ, και στο πλαίσιο αυτό την προσέγγισαν άγνωστοι που της εξήγησαν πως για να τη βοηθήσουν θα πρέπει να τους στείλει φωτογραφίες της που θα εμφανίζεται γυμνή.
Μετά την καταγγελία του κοριτσιού, οι έρευνες των αστυνομικών αποκάλυψαν ότι θύματα των ίδιων ανθρώπων οι οποίοι συγκέντρωναν και διακινούσαν πορνογραφικό υλικό ήταν δεκάδες ανήλικα κορίτσια σε πολλές περιοχές της χώρας.
Αμέσως για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές οι οποίες έδωσαν εντολή για άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, ενώ σε συνεργασία με τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών internet, προέκυψαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων.
Οι συλλήψεις έγιναν μετά από στοχευμένες έρευνες όλο τον Οκτώβριο σε πολλές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, την Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδος, τη Λακωνία και το Αγρίνιο. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν έναν εξωτερικό δίσκο, ένα εσωτερικό σκληρό δίσκο, δύο φορητούς υπολογιστές, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα μνήμης, που περιείχαν άσεμνο υλικό ανήλικων κοριτσιών.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου., ενώ, όπως αποκαλύφθηκε, στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλα τρεις Έλληνες 47, 20 και 19 ετών, καθώς και ένας 22χρονος αλλοδαπός.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464 και στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr
ereportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου