Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΣΤΟ 2ο-3ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ!!! ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!

Ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίοπλέον λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις μια και ξεσηκώνεται η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι δημοτικές παρατάξεις. 
Λεπτομέρειες μέσα.


To Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την απόπειρα τρομοκράτησης, μέσω απειλών, προς την Ηλέκτρα Μήτσουρα, επισφαλώς εργαζόμενη, δασκάλα Θεατρικής Αγωγής στο 2ο και 3ο Δημ. Σχολεία Χολαργού, πρόεδρο  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «O Περικλής» (εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου και Αγ. Παρασκευής).
Η Ηλέκτρα Μήτσουρα δέχτηκε απειλές για τη ζωή και το εργασιακό της μέλλον, μέσω ανώνυμου τηλεφωνήματος με απόκρυψη αριθμού («Θα σε τσακίσω! Θα σε σύρω από την τάξη! Να προσέχεις πού βάζεις την υπογραφή σου στις ανακοινώσεις!»).
Ως Δίκτυο Πολιτών Χ-Π δηλώνουμε πως είμαστε στο πλευρό της προέδρου και του Συλλόγου «Ο Περικλής», στους δίκαιους αγώνες των δασκάλων της περιοχής μας για  δημόσια, δωρεάν Παιδεία και για το δικαίωμα των εκπαιδευτικών στην αξιοπρεπή εργασία.
Δεν θα ανεχθούμε από κανέναν να απειλεί και να τρομοκρατεί αγωνιζόμενους εργαζομένους και ειδικά τους δασκάλους των  παιδιών μας!
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού να πάρει θέση, να καταδικάσει την προσπάθεια τρομοκράτησης και να δηλώσει την αλληλεγγύη των πολιτών και των κατοίκων του Δήμου μας προς τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.
Ήδη, από την Ηλέκτρα Μήτσουρα και τον Σύλλογο «Ο Περικλής» κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων και ζητήθηκε να δοθεί  εισαγγελική εντολή  για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων που δέχτηκε. Ζητάμε από τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση και τιμωρία του δράστη ή των δραστών.
Αλληλεγγύη στην Ηλέκτρα Μήτσουρα και τον Σύλλογο «Ο Περικλής» - Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δήλωση της προέδρου
του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
Ηλέκτρας Μήτσουρα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Αναγκάζομαι ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ‘’ Ο Περικλής’’ αλλά και ως συνάδελφος να επικοινωνήσω μαζί σας για να  γνωστοποιήσω  σε όλους τους συναδέλφους  μου, στα μέλη του συλλόγου μας,  τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος  και την εκπαιδευτική κοινότητα τα παρακάτω:
Δέχτηκα ως Πρόεδρος του Σωματείου μας  απειλητικά τηλεφωνήματα για τη συνδικαλιστική και πολιτική μου δράση από άγνωστο πρόσωπο,  το οποίο εξαπέλυσε απειλές για τη ζωή μου και το εργασιακό μου μέλλον στην εκπαίδευση. 
Γνωρίζω ότι η δράση που αναπτύσσει ένας νέος άνθρωπος, μια νέα γυναίκα, μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, ΕΝΟΧΛΕΙ.   «Πολλοί και διάφοροι» θα περίμεναν αυτό το είδος εκπαιδευτικού να λουφάξει στη γωνιά του, αναμένοντας να του ρίξουν  και να τσιμπήσει το καρότο της εργασίας και να αρκεστεί σε αυτό.
Δηλώνω λοιπόν ότι θα συνεχίσω να ενοχλώ, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι συναδέλφους, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικού στην αξιοπρεπή εργασία, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.
Οι απειλές από όπου και αν προέρχονται δεν με αγγίζουν, δεν με φοβίζουν, δεν με πτοούν.
Προκαλώ τους επίδοξους τιμωρούς μου, τους εξυπηρετητές της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αυτούς  τους φοβισμένους που με απειλούν, να φανερώσουν το πρόσωπό τους.
Γνωστοποιώ επίσης ότι για τις απειλές τις οποίες δέχτηκα θα γίνει καταγγελία στην Αστυνομία και θα ζητηθεί άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων που δέχτηκα.    

 Με εκτίμηση για όλους τους συναδέλφους μου
                                                      Ηλέκτρα Μήτσουρα
Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. «Ο Περικλής»
Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων
Αναπληρώτρια  εκπαιδευτικός ΕΣΠΑ Π.Ε.32, στο 2ο-3ο Δ.Σχ. Χολαργού


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr


Αγ. Παρασκευή,  19 Νοεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ. 185Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας


 Aνακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
 ΘΕΜΑ:   Απειλές για τη ζωή  και το εργασιακό μέλλον, της Προέδρου του Συλλόγου μας.
                                            Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τόλμησαν ακόμη και αυτό: Έφτασαν μέχρι του σημείου να απειλήσουν, για τη ζωή της και το εργασιακό της μέλλον,  την Πρόεδρο του Συλλόγου μας.
Το πρόσωπο της τρομοκρατίας απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα γίνεται όλο και πιο αποκρουστικό.
Η άγνωστη φωνή κρυμμένη στο σκοτάδι ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος δήλωσε:  « Θα σε τσακίσω! Θα σε σύρω από την τάξη! Να προσέχεις πού βάζεις την υπογραφή σου στις ανακοινώσεις! »
Είναι φανερό ότι  βρίσκεται  στο στόχαστρο των « φαντασμάτων »  το πρόσωπο μιας νέας, επισφαλώς εργαζόμενης  εκπαιδευτικού,  συνδικαλίστριας, η οποία εκπροσωπεί 1200 εκπαιδευτικούς και όχι μόνο την παράταξη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ   με την οποία είναι εκλεγμένη . Οι απειλές  εναντίον της βάλλουν εναντίον ενός ολόκληρου συλλόγου εκπαιδευτικών, του μεγαλύτερο σωματείου εκπαιδευτικών της Β΄Αθήνας ,  το οποίο με  τα μέλη του συσπειρωμένα , έχει δώσει και εξακολουθεί να δίνει συστηματικά καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Η αποφασιστική παρουσία και δράση του ενόχλησε και ενοχλεί καθώς  λειτούργησε  και λειτουργεί αποφασιστικά:
Στα καθημερινά προβλήματα των σχολείων.
Στην ακύρωση της προσπάθειας παρέμβασης της Αστυνομίας στη λειτουργία των σχολείων.
 Ενάντια στην εφαρμογή της Αξιολόγησης που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και θέλει αμόρφωτα παιδιά και υποταγμένους εκπαιδευτικούς . Στην ακύρωση σεμιναρίων αξιολογητών, στην άρνηση υλοποίησης των διαδικασιών της ΑΕΕ , με τη συμμετοχή στην απεργία- αποχή της ΔΟΕ.
Ενάντια  στις  διώξεις συναδέλφων μας  εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολέιου Αγίας Παρασκευής και στην πειθαρχική δίωξη της συναδέλφισσάς μας Ν. Ορφανοπούλου.
Αντιπροσωπεία του Δ. Σ. του συλλόγου μας μετέβη στο Α.Τ. Χαλανδρίου όπου η Πρόεδρος Ηλέκτρα Μήτσουρα  κατέθεσε  στην Αστυνομία  μήνυση κατ΄αγνώστων και ζητήθηκε να δοθεί  εισαγγελική εντολή  για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων που δέχτηκε.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η στοχοποίηση της Προέδρου του Συλλόγου μας, μας πεισμώνει, μας δυναμώνει και ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο το μέτωπο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας απέναντι στον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης, απέναντι στην τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν, απέναντι στις προσπάθειες κατάργησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και απαξίωσης του εκπαιδευτικού μας έργου, απέναντι στη μετατροπή του Δημόσιου Σχολείου σε Σχολείο της Αγοράς.
Οι απειλές και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Συσπειρωμένοι ακυρώνουμε τα σχέδια των φοβισμένων εξυπηρετητών της κεντρικής πολιτικής σκηνής,   των επίδοξων  « τιμωρών » των αγωνιστών εκπαιδευτικών.

Ζητάμε από τα Δ.Σ. της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ να καταγγείλουν το γεγονός.

                                                  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

          Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                              
     Ηλέκτρα Μήτσουρα                                             Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων καταδικάζει απερίφραστα την κίνηση τρομοκράτησης που επιδιώχθηκε να ασκηθεί στην Ηλέκτρα Μήτσουρα, δασκάλα των παιδιών μας, νέα γυναίκα, επισφαλώς εργαζόμενη και πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
Σε αυτούς που, οι ίδιοι τρομοκρατημένοι από τη δράση της Ηλέκτρας και του «ΠΕΡΙΚΛΗ», προσπάθησαν να την «μαζέψουν» απαντάμε ότι αυτά τα παλιά κόλπα είναι δοκιμασμένα και ακυρωμένα.
Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πεισμώνουν αυτούς που δέχονται τις απειλές και να συσπειρώνουν όλους όσοι παλεύουν καθημερινά για μια καλύτερη Παιδεία για τα παιδιά μας και για τα εργασιακά δικαιώματα των δασκάλων τους.
Ηλέκτρα, δεν είσαι μόνη σου, είμαστε πολλοί και μάλιστα έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Αγία Παρασκευή 20/11/2014                                        Το Διοικητικό Συμβούλιο


2 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
    ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ,ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ.

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΣΚΑΤΟΒΛΑΚΕΣ.
    ΜΑΛΑΚΕΣ ,ΟΛΟΙ ΣΑΣ !


    ΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ ρωτώ:H δασκάλα είναι ''πολιτογραφημένη'' στον ΣΥΡΙΖΑ?Γιατί αν δεν ήταν ''δικιά τους'',καρφάκι δεν θα τους καιγόταν.Και συμφωνώ απόλυτα με τον συνσχολιαστή 6:18μ.μ. ΄΄ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή