Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ: ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!

Σαρωτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην τυπικά τουλάχιστον πρώτη του προεκλογική ομιλία στο Cine Κεραμικός.
Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Τσίπρας απείλησε με δικαστήρια την απερχόμενη κυβέρνηση, αλλά και τις προηγούμενες τονίζοντας ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για τα πεπραγμένα τους που οδήγησαν στην χώρα σ αυτή την κατάσταση.

Ταυτόχρονα προειδοποίησε την απερχόμενη κυβέρνηση να μην τολμήσει να εξαφανίσει φακέλους και ιδιαίτερα αυτούς που αφορούν τις συνομιλίες της με την τρόικα.
«Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κος Παπακωνσταντίνου την ώρα που έπρεπε να δανειστεί από τις αγορές μίλαγε για Τιτανικό και αρνούνταν τα δανεικά των αγορών;
Γιατί αλήθεια η ΕΛΣΤΑΤ διόγκωσε το δημόσιο έλλειμμα με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα στο μάτι του κυκλώνα;
Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια, ο κος Σαμαράς μέσα σε μια νύχτα, τη περιβόητη νύχτα των Κανών, μετατράπηκε από αντιμνημονιακός σε μνημονιακότερο των μνημονιακών;
Ποιες δεσμεύσεις έδωσε στη κα Μέρκελ, στο κο Μπαρόζο, στο κο Γιούνκερ;
Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κος Βενιζέλος ταξίδεψε στις Κάνες αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και επέστρεψε αντιπρόεδρος του Σαμαρά;
Είναι, επίσης, ώρα να μάθουμε: γιατί αλήθεια το 2012, ο τότε υπουργός οικονομικών, ο κος Στουρνάρας ενώ είχε τη στήριξη Λαγκάρντ να θέσει θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους στο Εurogroup, το κάρφωσε στον κο Σόιμπλε, για να του πεί το απαξιωτικό “forget it Giannis” ;
Είναι η ώρα να μάθουμε, γιατί αλήθεια δυόμισι χρόνια τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά λεηλατεί στη φορολογία τη μεσαία τάξη, ενώ βάζει στα συρτάρια της λίστες της φοροδιαφυγής, τη λίστα Λαγκάρντ και αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγαλοφοροφυγάδες ;
Αυτές τις αλήθειες ζητά να μάθει ο ελληνικός λαός που λεηλατήθηκε, που έχασε τη περηφάνια και την αξιοπρέπειά του για να παραμείνει στις καρέκλες της εξουσίας ένα διεφθαρμένο, γερασμένο και διαπλεκόμενο καθεστώς εξουσίας.
Αυτές τις αλήθειες θέλει να μάθει ο λαός μας και όχι τους ψεύτικους εκβιασμούς, τη ψεύτικη κινδυνολογία και κατατρομοκράτηση.
Αυτές τις αλήθειες θέλει να μάθει και θα τις μάθει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε:
«Και μια τελευταία κουβέντα.
Οι εκλογές αυτές πρέπει να γίνουν σε κλίμα σταθερότητας και ομαλότητας.
Θεωρούμε ότι κανένας δεν επιδιώκει το αντίθετο.
Γι αυτό απευθυνόμαστε στον κ. Σαμαρά και ζητάμε ξεκάθαρα:
Να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του πολίτη.
Ώστε να διασφαλιστεί ότι ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς και παρατράγουδα.
ΚΑι ακόμα προειδοποιούμε:
Μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο.
Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων. Και ειδικά την αλληλογραφία με την τρόικα».
Προηγουμένως στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει ότι «ο κος Σαμαράς είναι πια παρελθόν. Παρά τις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς, η κυβέρνησή του κατέρρευσε», εξαπολύοντας επίθεση για τα πεπραγμένα του.
Στη συνέχεια, προφανώς για να καθησυχάσει τις όποιες ανησυχίες υπάρχουν, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι :
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του θα εγγυηθεί χωρίς καμιά υποσημείωση και κανένα αστερίσκο τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες.
Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους Ευρωπαίους εταίρους.
Τελεία και παύλα στα παραμύθια του τρόμου».
Τέλος, ο Αλέξης επιτέθηκε και στην διαπλοκή, λέγοντας :
«Θα κοπούν με το μαχαίρι τα νήματα μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και των εθνικών εργολάβων.
Θα απελευθερωθεί από τα κάθε λογής δεσμά η δικαιοσύνη για να αναλάβει με ευθύνη και ευθύτητα όλες τις υποθέσεις των σκοτεινών διαδρομών του χρήματος και εκείνων που πλούτισαν και πλουτίζουν παράνομα σε βάρος του ελληνικού λαού.
Θα κοπούν τα δεσμά που έχει επιβάλει στην εργατική τάξη το νέο, μεσαιωνικής έμπνευσης, εργασιακό καθεστώς.
Θα καταργηθεί συστηματικά και ολοκληρωτικά το καθεστώς των μνημονίων».
Τέλος, αναφερόμενος σε όσους θέλουν να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι «καλοδεχούμενοι να συνεισφέρουν με τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν τη κρίση του λαού στα ψηφοδέλτιά μας».
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου