Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΣΤΕΛΝΟΥΝ 15Ο ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αναπτύξουν περίπου 150 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού για τις ανάγκες του Αμερικανικού Στρατού, με δικαιολογία την κρίση στην Ουκρανία.
 
Αυτό ανακοινώθηκε από το Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, πτέραρχο Ben Hodges.
 
Σε συνέντευξή του στο Reuters ο Hodges ανέφερε ότι ένας ικανός αριθμός αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων θα μεταφερθούν σε Πολωνία και Ρουμανία καθώς και σε χώρες της Βαλτικής.
 
Οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ, συνεχίζουν την ενίσχυση της άμυνας στην Ανατολική Ευρώπη και πραγματοποιούν πρόσθετες ασκήσεις, προκειμένου να καθησυχάσουν τα μέλη  της Συμμαχίας, που θεωρούν ότι απειλούνται από τη Ρωσία.
 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Hodges, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν την ενίσχυση αυτή προκειμένου να υπάρχει αμερικανικός εξοπλισμός σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης για εκτέλεση κοινών ασκήσεων.
 
«Μιλάμε για περίπου 150, ίσως 160 άρματα μάχης, τεθωρακισμένα Bradley, 24 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα», είπε ο Αμερικανός διοικητής.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει κίνδυνος από τους Ρωσόφιλους τρομοκράτες στην ανατολική Ουκρανία, όπου δραστηριοποιούνται παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός και ενδέχεται να ξεκινήσουν μια νέα επίθεση την άνοιξη», σύμφωνα με τη «ЛІГА.net».
 
defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου