Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ! ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ!

Ομαδική "σφαγή" κορυφαίων μελών της πολιτικής ελίτ της χώρας αναμένεται στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με τους νεοδημοκράτες βουλευτές να αντιμετωπίζουν αυτό που αντιμετώπισαν οι πρώην συνάδελφοί τους του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012: Από τους 163 επανεξελέγησαν μετά από τις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις περίπου το 20% μόλις!

Στην Α'Αθηνών με το ζόρι θα εκλεγούν τρεις νεοδημοκράτες από την στιγμή που δεν ξεπεράσει το 25% η ΝΔ πανελλαδικά, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Ο Δ.Αβραμοπουλος σοφά ποιων αποχώρησε στις Βρυξέλλες και έμειναν πίσω οι Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Νικήτα Κακλαμάνης, Φωτεινή Πιπιλή και άλλα κορυφαία στελέχη να διαγκωνίζονται για τις θέσεις αυτές.

Στην Β'Αθηνών όλοι οι πρωτοκλασάτοι νυν και πρώην υπουργοί της ΝΔ: Ο πρόεδρος της Βουλής Ε.Μεϊμαράκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος άφησε την Κέρκυρα για τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Α.Ντινόπουλος, ο Γ.Γιακουμάρτος, η Κ. Παπακώστα και πολλοί άλλοι. Αν θα εκλεγούν πέντε από τους παραπάνω θα αποτελει επιτυχία πρώτου μεγέθους για τη ΝΔ

Σε ότι αφορά την Α'Αθηνών η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώφη Γεννηματά, θα έχει «απέναντι» της τους Κώστα Σκανδαλίδη, τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και τον υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος αν και στις εκλογές του 2012 είχε βγει πρώτος σε ψήφους. Μία είναι η θέση για το ΠΑΣΟΚ όλη κι όλη...

Στην Αρκαδία, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, θα εκλεγεί εκ νέου βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μόνο αν το κόμμα του δεν πέσει κάτω από το 10% κάτι που καμία δημοσκόπηση δεν δίνει από τις ευρωεκλογές και έπειτα. Η ίδια μοίρα διαγράφεται και για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίο εκλέγεται στη Λακωνία. Και οι δύο θα μείνουν εκτός Βουλής.

Στο Κιλκίς, ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γιωργαντάς κινδυνεύει μόνο αν επιβεβαιωθεί το σενάριο που εμφανίζει τον πρώην βουλευτή Γιώργο Συμπιλίδη να επανακάμπτει μετά από χρόνια και να επιστρέφει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Στις Σέρρες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόφιλος Λεονταρίδης, είναι πολύ πιθανόν να μην επανεκλεγεί, δεδομένου ότι στις προηγούμενες εκλογές αναδείχθηκε τρίτος σε ψήφους μετά τον Μενέλαο Βλάχβεη και τη Φωτεινή Αραμπατζή.

Στον Εβρο θα γίνει μάχη μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών Κυριάκου Γεροντόπουλου και του υφυπουργού Παιδείας Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου για μία έδρα, ενώ κινδυνεύει και ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Και ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, φαίνεται να χάνει τη μονοεδρική έδρα της Θεσπρωτίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κέρκυρα είναι αμφίβολη και η εκλογή της υφυπουργού Πολιτισμού, Αντζελας Γκερέκου, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να συγκεντρώνει το ποσοστό ώστε να εξασφαλίσει έδρα, ενώ και τα ποσοστά της ίδιας έχουν πέσει κατακόρυφα στην εκλογική της περιφέρεια αφού στην ως υποψήφια Περιφερειάρχης στις εκλογές Μαΐου του 2014 είχε εκλεγεί τρίτη.

Αντίστοιχα, στο Υπόλοιπο Αττικής κινδυνεύει και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να μη φθάνουν ούτε το 6%.

Εδώ θα δυσκολευθεί, αλλά κανονικά θα εκλεγεί ο Μ.Βορίδης. Είναι μια περιφέρεια όπου ο Λαϊκός Σύνδεσμος έχει μεγάλη δύναμη...

Πάντως στο εσωτερικό της ΚΟ της ΝΔ οι βουλευτές "βράζουν" κατά του Α.Σαμαρά. Του χρεώνουν 100% την αρνητική εξέλιξη, έστω και αν ορισμένοι από τους περίπου 15 βουλευτες της ΝΔ με τους οποίους συνομίλησε το defencenet.gr του αναγνωρίζουν ότι "Η Μέρκελ του επέβαλε την προεδρική εκλογή εδώ και τώρα".

Ενα από αυτά που του καταμαρτυρούν είναι ότι "Αντί να αποκτήσει συνθετική νοοτροποία και να φέρει κοντά τον Λαϊκό Σύνδεσμο τους έκλεισε φυλακή με αποτέλεσμα να περιχαρακωθεί το 10% των ψηφοφόρων εκτός ΝΔ"

Τον κατηγορούν ότι πήγε στην τρίτη ψηφοφορία ενώ ήταν βέβαιο ότι θα έχανε αντί να παραιτηθεί και να ρίξει μετεκλογικά την καυτή πατάτα στον ΣΥΡΙΖΑ με την διαδικασία να ξεκινά εξ αρχής. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα μπορεί να εκλέξει άνετα ΠτΔ και με σχετική πλειοψηφία στην τρίτη εκλογή (180,151 και σχετική πλειοψηφία απαιτείται τώρα σε τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες).

Ολη η στρατηγική του Μαξίμου κατέρρευσε. Οι "180" αποδείχθηκαν όχι απλά "ονειρο απατηλό" αλλά και πολιτικό ρέκβιεμ για τον Α.Σαμαρά.

Ακόμα και οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου που φυσικά θα μπορούσαν να είχαν διαπραγματευθεί την απελευθέρωσή τους, όπως ο Σ.Μπούκουρας, ρποτίμησαν να μείνουν φυλακή, παρά να στηρίξουν τις επιλογές του ανθρώπου που τους έκλεισε στην φυλακή σε μία αποθέωση φασιστικής διακυβέρνησης.

Τώρα έρχεται όχι απλώς η πιο βαριά ήττα στην ιστορία της ΝΔ, αλλά η ήττα που θα διαλύσει τη ΝΔ, όπως συνέβη με την ήττα του 2012 που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ.

Νέα κόμματα και νέσα σχήματα θα προκύψουν με τις ελάχιστες "κεντρώες δυνάμεις" να αποχωρούν, όπως συνέβη και το 2010 με τη Ν.Μπακογιάννη, τους δεξιούς να κατευθύνονται προς τον Λαϊκό Σύνδεσμο ή ακόμα και προς τις "Ρίζες" και κάποιους να κρατούν την σφραγίδα της ΝΔ και μόνο.

Εγκλωβισμένος ο Α.Σαμαράς σε μία ολέθρια λογική στενής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τον Ε.Βενιζέλο και υπό τον έλεγχο τραπεζικών και άλλων παραγόντων (εκτός φυσικά από τους ξένους που τον ήλεγχαν απόλυτα) αποτελεί την πλέον τραγική φυσιογνωμία στην 40χρονη ιστορία της ΝΔ: Την έριξε από κυβέρνηση δύο φορές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου