Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ! Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ...

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΥΨΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Η Γερμανική κυβέρνηση, γράφοντας στα παλαιά της υποδήματα τα θεσμικά όργνα της ΕΕ αποφάσισε αντί γι' αυτή! Έτσι, όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, μέσω κυβερνητικού αξιωματούχου, απέρριψε το ελληνικό αίτημα για επέκατση της δανειασκής σύμβασης...
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε: «Η επιστολή της Αθήνας δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης». Στην πραγματικότητα στοχεύει σε μία χρηματοδότηση-γέφυρα, χωρίς όμως να πληροί τους όρους του προγράμματος: «Η επιστολή δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που τέθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας». Τη δήλωση δημοσιεύει και η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
gaeger

Είναι προφανές ότι το Βερολίνο δημιουργεί τεχνηέντως ένα πολύ κακό κλίμα που θα επηρεάσει και το Euroworking Group και το Eurogroup αλλά και τα 19 κοινοβούλια από τα οποία θα εγκριθεί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, αφού βεβαίως υποστεί σχετική επεξεργασία σήμερα και αύριο. 
Το ελληνικό αίτημα θα εξεταστεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, που γίνεται αύριο (20/2) στις 16:00 ώρα Ελλάδος.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι επιστρέφουμε στη δραχμή, εκτός και αν ο νέος εκβιασμός της Γερμανίας σημανει πλήρη οπισθοχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα στις εντολές Μέρκελ για πιστή εφαρμογή του Μνημονίου!

2 σχόλια:

  1. ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ !
    ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι μπράβο Τσίπρα,βγάλε προφητική την διαφήμιση της Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή