Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΙΔΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ: ΕΔΩ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ! ΑΝΤΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ! Η ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΡΜΑΝΣΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ Ν’ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!


Σε αυτούς τους άθλιους χώρους είχαν φυλακισμένο τον γέρο του Μοριά μετά την καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης το 1834. Καταδίκασαν...

για εσχάτη προδοσία τον ήρωα της Επαναστάσεως του 1821! Οι Έλληνες επανέλαβαν τον κακό τους εαυτό για μια ακόμη φορά, καταδικάζοντας αυτούς στους οποίους όφειλαν τιμές και δόξα! Καταδίκασαν λοιπόν και τιμώρησαν για εσχάτη προδοσία τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στέλνοντάς τον στις φυλακές του
Παλαμιδίου. Το Παλαμίδι (Ναύπλιο) είναι το φρούριο το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ενετούς μέσα σε 4 χρόνια (1711-1715), για να περάσει αμέσως στα χέρια των Οθωμανών. Οι  Έλληνες το κατέλαβαν  με τον οπλαρχηγό Στάικο  Σταϊκόπουλο στις 29 Νοεμβρίου 1822, χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα, μια και οι Τούρκοι παραδόθηκαν αμαχητί. Οι 8 προμαχώνες   που διαθέτει το φρούριο, χρησιμοποιήθηκαν  από το νεοσύστατο ελληνικό κράτος ως φυλακές  για θανατοποινίτες και βαρυποινίτες.
Μέχρι και ο σκελετός ενός κρεβατιού υπάρχει σε ένα από τα κελιά του προμαχώνα Μιλτιάδη. Εκεί κοιμόντουσαν βαρυποινίτες/θανατοποινίτες!

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης καταδικάστηκε από την λεγόμενη Αντιβασιλεία. Ήταν η περίοδος κατά την οποία διοικούσαν  τρις Γερμανοί (Άρμανσμπεργκ, Μάουρερ και Χέϋντεκ) μέχρι να ενηλικιωθεί ο νεαρός (τότε) βασιλιάς Όθωνας. Σιγά σιγά ο Άρμανσμπεργκ ήταν αυτός που πήρε στα χέρια του όλες τις εξουσίες, εκτοπίζοντας τους δύο …ενοίκους της Αντιβασιλείας. Ουσιαστικά ήταν αυτός που ήθελε να καταδικαστεί ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης! Είχε μπει στο μάτι του Γερμανού προτεστάντη, γιου κληρικού!

Στον προμαχώνα Μιλτιάδη φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Σε ένα από αυτά τα κελιά που βλέπετε στις φωτογραφίες βρισκόταν ο γέρος του Μοριά.
Ωστόσο, από τις αρχές του 20ου αιώνα επικράτησε η παράδοση να θεωρείται  ως φυλακή του Κολοκοτρώνη  ένα μπουντρούμι στον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα. Δεν ήταν όμως αυτή η φυλακή του, χρησιμοποιείτο ως πυριτιδαποθήκη.  Η φυλακή του Κολοκοτρώνη βρισκόταν στον προμαχών Μιλτιάδη.
 
Η παράδοση θεωρεί ότι αυτό ήταν το κελί του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στον προμαχώνα Αγίου Ανδρέα.. Όμως πρόκειται για θρύλο που επιβιώνει από τις αρχές του 20ου αιώνα και ενδεχομένως υπηετεί τουριστικούς λόγους. Η φυλακή του γέρου του Μοριά βρισκόταν σε ένα από τα κελιά που δείξαμε πιο πάνω, στον προμαχώνα Μιλτιάδη. 




1 σχόλιο:

  1. Καλά του κάνανε του Κολοκοτρώνη. Σύμφωνα με τον εξπέρ στα Νομικά κ. Πανούση, όποιος καταρτίζει σχέδια αντιμετώπισης εχθρικών ενεργειών, διαπράττει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Το είπε κι' αυτό ο περισπούδαστος νομικός και υπουργάρας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχωριστή προσωπικότητα της σημερινής κυβέρνησης, αφού βαρύνεται με 2 μνημόνια. Το μνημόνιο του Σαμαρά ως βουλευτής της συγκυβερνώσας ΔΗΜΑΡ και το μνημόνιο του Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή