Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ο ΤΙΓΚΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΘΕΜΑ :  Επιτροπή Ανεύρεσης- Καταγραφής Ελεύθερων
             Οικοπέδων
Σχετ.   :  Yπ’αριθ. πρωτ. 17562/24 Ιουλ. 2015  Δήμου Παπάγου –
             Χολαργού 

Κύριε Δήμαρχε,

πήρα την επιστολή σας για την πρόθεσή σας να συγκροτήσετε επιτροπή ανεύρεσης και καταγραφής ελεύθερων οικοπέδων του Δήμου μας, με σκοπό τη δημιουργία προϋποθέσεων ικανοποίησης μελλοντικών αναγκών.

        Είναι βέβαιο ότι οι σημερινές τραγικές οικονομικές και κοινωνικές...

συνθήκες που βιώνει η πατρίδα  και η κοινωνία μας στη συντριπτική της πλειοψηφία,  δεν επιτρέπουν κατά την παρούσα χρονική περίοδο,να κάνουμε οποιεσδήποτε σκέψεις αγοράς οικοπέδου. 

        Όμως ανεξάρτητα από τις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες πιστεύω ότι πρέπει να σκεπτόμαστε και υπεύθυνα να σχεδιάζουμε το μέλλον και την προοπτική του Δήμου μας προς όφελος των συνδημοτών μας .

        Για να είναι ρεαλιστική και ουσιαστική μια τέτοια σχεδίαση θα πρέπει να έχει ορίζοντα 20ετίας και κατά την άποψή μου είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε υποχρεωτικά ορισμένα βήματα, ενδεικτικά των οποίων είναι :

        α. Καταγραφή των ιδιόκτητων χώρων ως και εκείνων που έχει τη χρήση ο Δήμος, με βάση τις δηλώσεις στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

        β.Ιεράρχηση των προτεραιοτήτων δημιουργίας χώρων δράσεων υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, παιδείας, πολιτισμού κ.λ.π. σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που είναι προς έγκριση .

        γ.Καθορισμός των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που πρέπει να έχουν οι προς αγορά εκτάσεις λ.χ. έκταση, πιθανή περιοχή, επιθυμητός χρόνος αγοράς κ.λ.π.

        δ.Επιθυμητός μεσομακροπρόθεσμος οικονομικός σχεδιασμός δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθεί δημόσιο χρήμα ενώ οι επιχορηγήσεις της κυβέρνησης προς τους ΟΤΑ είναι βέβαιο  ότι θα μειωθούν.

        ε.Ο σχεδιασμός των μελλοντικών αναγκών είναι σκόπιμο να περιλάβει και περιβαλλοντική μελέτη, όχι με την έννοια περιβαλλοντικών ή ενεργειακών επιπτώσεων αλλά τη διατήρηση της φυσιογνωμίας της πόλης,της κληρονομιάς της, του φυσικού της κάλλους και άλλων ιδιαίτερης σημασίας χαρακτηριστικών.

        Πιστεύω ακράδαντα πως όλα τα προαναφερθέντα θα πρέπει να συζητηθούν σε συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων και με ευθύνη του Δημάρχου να διατυπωθούν προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη αποφάσεως. Οπωσδήποτε τα αναγκαία στοιχεία θα πρέπει να προετοιμασθούν με τον καλλίτερο τρόπο από τις Υπηρεσίες του Δήμου και να τεθούν υπόψη της Επιτροπής αυτής Δημάρχου-Επικεφαλής Παρατάξεων .

        Μετά από όλα αυτά θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αναγκαία συγκρότηση επιτροπής , μιας επιτροπής που θα έχει συγκεκριμένο έργο να κάνει και όχι απλά να περιέρχεται τις γειτονιές του Χολαργού και του Παπάγου και να καταγράφει τα ελεύθερα οικόπεδα και τα ακατοίκητα κτίσματα .


                                                      Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας
                                                                  Επικεφαλής
                                                           Μείζονος Μειψηφίας











1 σχόλιο:

  1. Του βάζετε δύσκολα του δημάρχου.Εξυπνος είστε,ο στόχος του δημάρχου δεν είναι να δεσμεύσει οικόπεδα ούτε επιζητεί την άποψη της αντιπολίτευσης αφού στα θέματα αυτά άλλος ή άλλη αποφασίζουν.Θα κάνει εκείνο που ο ίδιος θέλει.Αλλοθι επιζητεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή