Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ! ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΚΩ!

Συγκρούσεις είχαμε σήμερα μεταξύ των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων και των λαθρομεταναστών οι οποίοι επιχείρησαν να επιτεθούν στην διμοιρία που μόλις είχε φτάσει στο νησί με C-130...

"Η κατάσταση είναι έκρυθμα εύφλεκτη, συνεχίζουν. Πώς να συγκρατήσεις τόσο κόσμο μέσα σ' ένα γήπεδο με τέτοια ζέστη τόσες ώρες;", είναι το ερώτημα που θέτουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί.
Στη μιάμιση το μεσημέρι, εκδηλώθηκε ισχυρή επίθεση προς τη διμοιρία, με πρόθεση μερίδας Αφγανών και Κούρδων προσφύγων να σπάσουν τη σειρά της εισόδου στην αίθουσα για καταγραφή τους από αστυνομικούς του Αλλοδαπών του αρχηγείου.
Το περιστατικό σημειώθηκε στον εξωτερικό χώρο του δημοτικού σταδίου «Ανταγόρας» κι έληξε άμεσα με την επέμβαση άλλων αστυνομικών δυνάμεων. 
Όπως σημειώνεται, έγινε χρήση ήπιων μέσων καταστολής, αλλά πάνω στα αλληλοτραβήγματα υπήρξε ευτυχώς ελαφρύς τραυματισμός αστυνομικού με εκδορές. Τις συνέπειες της ένταση μπορείτε να τις δείτε αποτυπωμένες στο χέρι του αστυνομικού
Την ίδια ώρα, κάποιοι μετανάστες, αναρριχήθηκαν σε ένα ταρατσάκι που βρίσκεται πάνω από την αίθουσα καταγραφής και πάνω της είναι εγκαταστημένα συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών και σάιτ και χρειάστηκε να σκαρφαλώσουν περίπου 5 αστυνομικοί για να τους απομακρύνουν. Αυτή την ώρα πάντως επικρατεί η συνηθισμένη αναταραχή, με τους ταραξίες να έχουν απομακρυνθεί και τα γυναικόπαιδα να έχουν "ανακαταλάβει" τη σειρά προτεραιότητας.
Γίνεται σαφές το γιατί έπρεπε να είχαν σταλει ειδικές αστυνομικές μονάδες αποκατάστασης τάξης από την αρχή.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους πρόσφυγες και την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κω ανακοίνωσε νωρίτερα ότι στέλνει πλοίο 2000-2500 θέσεων στο νησί.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. αμέσως μετά από σύσκεψη που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου και αρμόδιους φορείς, «στο πλοίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής, θα γίνεται η ταυτοποίηση κι έτσι θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί».
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Κω, Γεώργιος Κυρίτσης, με δηλώσεις του την Τρίτη κατηγόρησε την κ. Χριστοδουλοπούλου ότι δημιούργησε ένα «άθλιο γκέτο» στην Κω, ενώ σε σημερινή ανακοίνωσή του ο δήμος Κω, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η «ανεύθυνη, ανύπαρκτη και κατ' επίφαση υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτελεί τον καταστροφέα της Κω».
 xerissss
 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου