Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ! ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!

Υγρός τάφος για τουλάχιστον 100 παιδια έχει γίνει το Αιγαίο τους τελευταίους δύο μηνες σε αυτην την ανείπωτη τραγωδία που επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε μέρα.
 Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση Save The Children, μέλη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, 69 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, επιχειρώντας να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, στο διάστημα από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου. Στη μακάβρια λίστα....

των νεκρών προστέθηκαν τα δύο τελευταία 24ωρα ακόμη 31 παιδιά και βρέφη, που έχασαν τη ζωή τους στα επτά ναυάγια που σημειώθηκαν σε Μυτιλήνη, Αγαθονήσι, Σάμο, Κάλυμνο και Ρόδο.
Πολύ σκληρές εικόνες- αλλά σκληρή είναι η πραγματικότητα- δημοσιεύει το lesvosnews.gr

 

 

Δύο νέα ναυάγια

 Δύο νέα ναυάγια σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ αλλά και τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα σε Κάλυμνο και Ρόδο με 21  νεκρούς.
Φορτωμένοι πρόσφυγες σε ένα καταμαράν που βουλιάζει
Φορτωμένοι πρόσφυγες σε ένα καταμαράν που βουλιάζει
Το βράδυ της Πέμπτης στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Καλολίμνου, ανετράπη ξύλινη λέμβος στην οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, επέβαιναν πάνω από 150 πρόσφυγες. Αμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, πλωτό της Frontex, ελικόπτερο Σούπερ - Πούμα και τρία αλιευτικά και μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 138 πρόσφυγες, ενώ έχουν ανασυρθεί 18 σοροί, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον εννέα παιδιά.
Οι έρευνες συνεχίζονται για αγνοούμενους, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί και εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα. Στη περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες των λιμενικών.
Επίσης, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου κοντά στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε έξι πρόσφυγες και τρεις νεκρούς, δύο παιδιά και μία γυναίκα, ενώ αγνοούνται άλλοι τρεις. Οι πρόσφυγες που περισυνελέγησαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και βρίσκονται.
Εν τω μεταξύ στην Ικαρία το Λιμενικό διέσωσε 51 πρόσφυγες και συνέλαβε 3 αλλοδαπούς διακινητές. 

Σοκαρισμένη η Μυτιλήνη

Άλλες έξι σοροί μεταναστών-προσφύγων εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου, ενώ ένα κοριτσάκι ενός έτους που νοσηλευόταν στην Εντατική κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης Ακόμη πέντε σοροί βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε ακτές της βορειοδυτικής Λέσβου.

Πρόκειται για τρία παιδιά, μία γυναίκα και έναν άντρα, που ήταν μεταξύ των 40 αγνοουμένων (πλέον αγνοούνται 33 άτομα). Επίσης, το βράδυ εντοπίστηκε σορός στην περιοχή Σκαλοχωρίου, βόρεια της Λέσβου, από στελέχη της Πυροσβεστικής.
Μέχρι να γίνει η ταυτοποίηση δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για νεκρό από το μεγάλο ναυάγιο της Τετάρτης. Πλέον ο αριθμός των θυμάτων από ναυάγια κατά την 28η Οκτωβρίου σε Λέσβο, Σάμο και Αγαθονήσι ανέρχεται στους 18, εκ των οποίων τα 12 παιδιά. 


ναυάγιο στην Κάλυμνο
ναυάγιο στην Κάλυμνο
Νεκρά τέσσερα παιδιά από τη Συρία στις ακτές της Τουρκίας
Τέσσερα παιδιά από τη Συρία, ηλικίας 1 ως 4 ετών, βρέθηκαν σήμερα πνιγμένα ανοιχτά των ακτών της Τουρκίας, μετά το ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλους πρόσφυγες με προορισμό τη Λέσβο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου 19 ανθρώπους που επέβαιναν στο πλεούμενο αυτό, το οποίο είχε αναχωρήσει από την περιοχή του Εντρεμίτ (Αδραμύττιο), στη βορειοδυτική Τουρκία, πρόσθεσε το Dogan.
Τον Σεπτέμβριο οι φωτογραφίες ενός μόλις 3 ετών αγοριού από τη Συρία, του Αϊλάν Κούρντι, που βρέθηκε νεκρό σε παραλία του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) στη δυτική Τουρκία, προκάλεσαν μεγάλη συγκίνηση παγκοσμίως και ανάγκασαν την ΕΕ να ανοίξει εν μέρει τα σύνορά της στους πρόσφυγες.
Από την αρχή της χρονιάς περισσότεροι από 560.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει δια θαλάσσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
thetoc.gr

5 σχόλια:

  1. Ξυπνήστε Έλληνες...αυτό είναι το δόγμα του Οζάλ που εφαρμόζεται στις ημέρες μας!

    ΕΤΣΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;;

    Υλοποιείται το δόγμα του Οζάλ: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμανους από ’δω μεριά και να τελειώνουμε μ’ αυτούς»!
    Η δηθεν τραγωδιες δεν πειθουν κανεναν.Ολοι γνωριζουν το Σχεδιο Καλλεργη
    Στα τσακιδια οι λαθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΕΛΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΜΕΣΩΣ!
    ΚΑΜΙΑ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού δεν λυπούνται οι ίδιοι οι γονείς τους τα παιδιά τους και τα βάζουν σε τέτοιο κίνδυνο, τι περιμένεις άλλο;
    Λυπάμαι για τις ''θανατώσεις'' τόσον παιδιών, γιατί περί θανατώσεων πρόκειται, όταν ο γονιός γνωρίζει ό,τι οι πιθανότητες επιβίωσης από ένα τέτοιο ''ταξίδι'' είναι 80% κατά και μόνο 20% υπέρ !!
    ΄΄ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εν λογω ορδες ειναι λαθρο και ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ,βασει του διεθνους δικαιου.
    Επι πλεον οποιον στελνει ο τουρκαλας και ο Σορος δεν τον δεχομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή