Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΡΩΣΙΚΟ AIRBUS! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΝΕΚΡΟΙ! ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ!


του Βασίλη Καπούλα
Πρίν από λίγη ώρα το Ισλαμικό Κράτος με προκήρυξη που ανέβασε στα...

μέσα κοινωΝικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Twitter υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος Airbus A321 που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και το βίντεο της κατάρριψης του.
Με το ενδεχόμενο της κατάρριψης συνηγορούν και δύο άλλα δεδομένα που κατέγραψαν οι διασώστες στην περιοχή. Πώς τα πτώματα ήταν διασκορπισμένα σε απόσταση έως και 5 χιλιομέτρων και έφεραν εγκαύματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς το μοιραίο αεροσκάφος εξερράγη στον αέρα, προφανώς από αντιαεροπορικό πύραυλο των τζιχαντιστών μάλλον MANPAD, δηλαδή φορητό σύστημα.
“Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι" ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε "αντίποινα” για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.
Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο «πρακτορείο» των τζιχαντιστών.
To pronews.gr ήταν το πρώτο site που έγραψε πώς είναι πιθανό το ενδεχόμενο να καταρρίφθηκε το αεροσκάφος από τους τζιχαμτιστές οι οποίοι έχουν έντονη παρουσία στη Χερσόνησο του Σινά και είναι εξοπλισμένοι με manpads.
Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξη ειδικούς να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος κυβερνητικό και να αναχωρήσουν για την Αίγυπτο. Ο πρόεδρος «έδωσε εντολή στον υπουργό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών (...) να στείλει αμέσως, κατόπιν συμφωνίας με τις αιγυπτιακές αρχές, το αεροσκάφος του υπουργείου στην Αίγυπτο» για να συμμετάσχει στις έρευνες στο σημείο της συντριβής, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Παράλληλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να μεταβεί στο Κάιρο για να οργανώσει την επιχείρηση παροχής βοήθειας στα θύματα και τους οικείους τους.
Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, στην οποία ανήκει το Airbus, με βάση ένα άρθρο που αφορά την «παραβίαση κανόνων πτήσης και προετοιμασίας των πτήσεων». Δεν διευκρινίστηκε αν η Μόσχα θεωρεί υπαίτια την εταιρεία για τη συντριβή.
Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ, τόνισε ότι ακόμη είναι «πάρα πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια» της τραγωδίας.
Η προκήρυξη των ισλαμιστών του ISIS
Το βίντεο της κατάρριψης. Ειδικοί ερευνούν την γνησιότητα του.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου