Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ PSI: "ΤΟ PSI ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"! ΔΕΙΤΕ...

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
PSI: Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

31 Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια μέρα της αποταμίευσης, όμως, από τις 9 Μαρτίου του 2012, όταν εφαρμόστηκε το PSI+ στην Ελλάδα, έπαψε να είναι πλέον παγκόσμια...

Για τους Έλληνες πολίτες, που εμπιστεύθηκαν τις αποταμιεύσεις τους, στο Ελληνικό Κράτος, αυτή η μέρα προκαλεί θλίψη και οργή. Γιατί για την κοινωνική ομάδα των ομολογιούχων-αποταμιευτών, η έννοια της αποταμίευσης χάθηκε μια για πάντα, μετά την δήμευση των οικονομιών τους, από το Ελληνικό Κράτος. Ήταν τότε που ο Υπουργός οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αποφάσισε να συμπεριφερθεί στους Έλληνες Πολίτες, που κατείχαν Ελληνικά Κρατικά ομόλογα, δηλαδή τις αποταμιεύσεις μια ζωής, ως τραπεζικά ιδρύματα και κερδοσκοπικά funds.
Από εκείνη την μέρα και μετά, στην Ελλάδα, ο όρος αποταμίευση δεν υπάρχει πλέον στο λεξικό των Ελλήνων πολιτών, πόσο μάλλον δε, τώρα που επιβλήθηκαν τα capital controls, και οι Έλληνες έγιναν δεύτερης κατηγορίας Ευρωπαίοι πολίτες.
Η 31 Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στην αποταμίευση παγκοσμίως, διότι η αποταμίευση είναι βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της οικονομίας μιας χώρας και την ευημερία των πολιτών της. Για την Ελλάδα το εργαλείο αυτό χάθηκε, μετά τις καταστροφικές επιλογές των Ελλήνων πολιτικών και των Ευρωπαίων Εταίρων τους. Με αποτέλεσμα, να χάσει η Ελλάδα την δυνατότητα του εσωτερικού δανεισμού, και να εξαρτάται πλήρως από τις ορέξεις και διαθέσεις των ξένων δανειστών, φτάνοντας στο σημείο να παραχωρηθεί η Εθνική κυριαρχία μας. Παράλληλα η εκροή των καταθέσεων, από τις Ελληνικές Τράπεζες, εξαιτίας της απώλειας εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών προς το Ελληνικό κράτος, δημιουργεί προβλήματα στην ρευστότητα της Ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα αυξάνει το Ελληνικό χρέος προς τους ξένους δανειστές, λόγο των συνεχόμενων ανακεφαλαιοποιήσεων των Ελληνικών Τραπεζών.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρήματα που χάθηκαν, από τους Έλληνες Ομολογιούχους, στην ουσία χάθηκαν από την Ελληνική Οικονομία, γιατί τα συγκεκριμένα χρήματα θα ενίσχυαν την εσωτερική κατανάλωση της χώρας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.
Το Ελληνικό Κράτος θα πρέπει άμεσα να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων αποταμιευτών, αποκαθιστώντας την ζημία των Ελλήνων Ομολογιούχων. Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, δεν θα διοργανώσει συγκεντρώσεις ανά την επικράτεια, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, διότι δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη των μελών του. Αφού η αγανάκτηση των ομολογιούχων από τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί, από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων τριών χρόνων, για λύση του προβλήματός τους, μπορεί να τους οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις.
Ευχόμαστε ως Σύλλογος η ημέρα της αποταμίευσης και το δικαίωμα στην περιουσία κάποια μέρα να βρουν το αληθινό τους νόημα για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Περιμένουμε η Ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούν να φανούν συνεπείς σε αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά απέναντι στις 15.000 οικογένειες των ομολογιούχων, γιατί όποιος κοροϊδεύει τους Έλληνες αποταμιευτές γίνεται «κλέφτης» της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και αυτή η τελευταία είναι ότι μας επέμεινε για να μπορούμε να πορευτούμε ενωμένοι μεταξύ μας και να βγούμε πιο δυνατοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου