Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΕΦΤΑΛΟΥΣ! ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ! ΒΙΝΤΕΟ.

Στους 10 ανεβαίνουν οι νεκροί του χθεσινού μεγάλου ναυαγίου με μετανάστες και πρόσφυγες, ανοικτά της Εφταλούς, στη βόρεια Λέσβο. Το απόγευμα της Πέμπτης σε ακτή νότια της Μήθυμνας από κλιμάκιο της....

Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περισυνελέγη η σορός ενός ακόμα μετανάστη, ενώ στη θάλασσα ανοικτά της περιοχής όπου έγινε το ναυάγιο από σκάφος του Λιμενικού Σώματος περισυλλέγη η σορός μιας γυναίκας.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι περισυλλέγησαν οι σοροί δυο παιδιών ηλικίας περίπου τριών ετών, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι ,και δυο ενηλίκων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Χθες από τη θάλασσα ανασύρθηκαν τρείς σοροί, δυο αγόρια ηλικίας περίπου έξι και ενός έτους και ένας ενήλικας άνδρας. Κατά τη διάρκεια της νύκτας, επίσης, κατέληξε στο Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν άλλο ένα μικρό κορίτσι.
Σημειώνεται πως στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύονται 15 παιδιά, ενώ άλλα τρία μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση C130 σε ειδική παιδιατρική ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Οι διασωθέντες ναυαγοί ανέρχονται σε 242, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.



Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τα ακριτικά νησιά από τον Ιανουάριο, μεταβαίνοντας στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. «Δε θα σταματήσουμε την προσπάθεια σε κάθε κατεύθυνση, ώστε αυτά τα συμβάντα να μην συνεχιστούν» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας. 
Γ. Μουζάλας: Θα ήταν ένα τραγικό σενάριο η πιθανότητα να κλείσουν, τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες, οι χώρες της Ευρώπης
«Θα ήταν ένα τραγικό σενάριο η πιθανότητα να κλείσουν, τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες, οι χώρες της Ευρώπης» δήλωσε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής  Γ. Μουζάλας στην τηλεόραση του Mega το πρωί της Πέμπτης, εξηγώντας ότι το προσφυγικό θα λυθεί στην Τουρκία, όταν μπορέσουν να ελεγχθούν οι προσφυγικές ροές και λήξει ο πόλεμος. Οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι ευθύνονται για την αύξηση των ροών τις τελευταίες μέρες.
Οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Γαλάτσι και το Ελληνικό είναι απομονωμένοι από τον κοινωνικό ιστό και παραμένουν μόνο για λίγες μέρες. Ένας «υπέροχος εθελοντισμός», δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πολίτες επιδεικνύουν την αλληλεγγύη τους και βοηθούν τους πρόσφυγες.
Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Γαλατσίου, ότι οι πρόσφυγες μετά το τέλος του μήνα θα φύγουν από το Γαλάτσι και θα βρεθούν άλλοι χώροι φιλοξενίας. Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής εξήγησε ότι σκόπιμα καλλιεργείται η φοβία για ασθένειες για να εδραιωθεί η ξενοφοβία που υιοθετεί τρία κυρίως σενάρια: ασθένειες, τζιχαντιστές και ότι θα μας πάρουν τα σπίτια.
Ο Γ. Μουζάλας τόνισε ότι ήταν πολύ δύσκολη η άτυπη σύνοδο στην Ε.Ε. όπου αποκαλύφθηκε ότι το δημοσίευμα διαρροή του Spiegel ήταν αληθές και μας ζήτησαν να φτιάξουμε στρατόπεδο συγκέντρωσης 50.000 θέσεων. Η ελληνική κυβέρνηση το πάλεψε με αποτέλεσμα να το αποτρέψει και αντί αυτού να δεχθεί να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που ήδη έχει αναλάβει για τη δημιουργία των hot spots και για δύο χώρους φιλοξενίας 10.000 ανθρώπων.
Τέλος, το πρόγραμμα με την επιδότηση του ενοικίου από τον ΟΗΕ αφορά 20.000 θέσεις προσφύγων. Είναι ένα καλό μέτρο που με επιτυχία εφαρμόζεται στο εξωτερικό με δεδομένο ότι τα περισσότερα σπίτια είναι ανοίκιαστα. Στόχος της κυβέρνησης είναι η μικρή επιβάρυνση, σε επίπεδο μόνιμου πληθυσμού. Από την αρχή του χρόνου έχουν μπει στη χώρα 420.000 πρόσφυγες, από αυτούς ένα πολύ μικρό ποσοστό μένει τελικά στη χώρα.
*Φωτό αρχείου
http://alterthess.gr/

4 σχόλια:

  1. Είναι συγκλονιστικές οι εικόνες. Είναι συγκλονιστική και η απανθρωπιά όμως αυτών των υπανθρώπων. Μπράβο σε αυτούς που στέκονται δίπλα στους πρόσφυγες. Ντροπή σε όλους εμάς που απλα εκρφάζουμε τον 'αποτροπιασμό μας'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας, απλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ κα Κατερίνα.
      Αν έχεις παιδιά, πρέπει να τα προστατέψεις από τους αυριανούς δολοφόνους τους, που μπουκάρουν όπως και όποτε γουστάρουν στην πατρίδα μας, αλλιώς δεν είσαι Ελληνίδα, είσαι ''επαγγελματίας φιλάνθρωπος''...!
      ΤΕΤΡΑΧΤΥΣ*

      Διαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΚΕΣ ΟΡΔΕΣ ΕΝΑΙ ΣΡΑΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΤΑΝΕΙ.
    Οζάλ: "Δεν χρειάζεται πόλεμος με την Ελλάδα για την εκ νέου κατάκτησή της, απλώς μόνο η βαθμιαία αποστολή εκεί τριών-τεσσάρων εκατομμυρίων φανατικών μουσουλμάνων".
    ΟΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κλεινανε τα συνορα δεν θα ειχαμε πνυγμους.Και μην μας πειτε οτι εχουμε προσφυγες .Το ΣΤΕ απεφανθει οτι ολοι οσοι καταφτανουν ειναι λαθρο διοτι ερχονται μεσω Τουρκιας.Αυτα λεει το διεθνες δικαιο
    Στρατος των Τοκογλυφων ειναι για να κινηγηθει ο Χριστιανισμός στην Ελλαδα και Ευρωπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή