Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

"ΓΙΑ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ 780.000 ΕΥΡΩ ΔΙΝΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ"! Η "ΒΟΜΒΑ"" ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΕΑ!

Σπατάλες, αντιδημοκρατικές διαδικασίες, ολιγωρία χαρακτηρίζουν τη δημοτική αρχή του Αποστολόπουλου, ενώ η χώρα στενάζει υπό το βάρος μιας διευρυνόμενης κρίσης και ο χειμώνας προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολος
Από τη "Φωνή του Δημότη"
Η διακυβέρνηση του δήμου δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός δημάρ­χου και όσων συναγελάζονται υπό την σκέπη του. Λανθασμένες....

επιλογές και ολιγωρίες μπορεί ο κάθε δημοτικός άρχοντας να κάνει για το σπίτι του και την οικογένεια του και βεβαίως να πληρώνει ο ίδιος τις λανθασμένες του επιλογές, δηλαδή από την τσέπη του, που λέει η λαϊκή γλώσσα. Όταν ασκείς διοίκηση πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου ό,τι προβλέπει ο νόμος, τις θεσμικές λειτουργίες του δήμου, τις δημοκρατικές λειτουργίες εντός του πλαι­σίου του δήμου, το κοινό αίσθημα και συμφέρον των δημοτών στον παρόντα και μελλοντικό χρόνο και πάνω απ' όλα, τη διαφάνεια.
Τέρμα στις προσωπικές επιλογές, που συνήθως υποκρύπτουν ιδιοτέλεια, ήτοι άμεσο ή έμμεσο συμφέρον των ιδίων ή των δεξιών ή αριστερών χεριών τους... Αυτές οι πολιτικές τακτικές οδήγησαν σ' αυτή την εξαθλίωση και τον μαρασμό της ελληνικής κοινωνίας.
Τέρμα πια. Δεν θα επιτρέψουμε ως δημότες και ως πολίτες σε κανέναν -πόσο μάλλον όταν αυτός είναι η δημοτική αρχή, που ως συνήθως άλλα λέει προε­κλογικά και άλλα πράττει μετεκλογικά- να αυθαιρετεί και να κάνει ό,τι γουστά­ρει προκειμένου να εξυπηρετεί το προσωπικό συμφέρον του ιδίου και των φίλων ή συνεργατών του...
Και ας το ακούσει καλά ο κάθε ενδιαφερόμενος και κυρίως ο ίδιος ο δήμαρχος, γιατί σ' αυτό τον δήμο όλοι γνωριζόμαστε και ξέρουμε πολύ καλά τι υποκρύ­πτεται σε κάθε αντιδημοκρατική λειτουργία.
Με το σημερινό μας δημοσίευμα θέλουμε να υποβάλουμε στον δήμαρχο κ. Αποστολόπουλο τρεις βασικές ερωτήσεις και θεωρούμε ότι επιβάλλεται να δώσει πειστικές και ευκρινείς απαντήσεις στους δημότες.
ΕΡΩΤΗΣΗ 1η: Γιατί κ. Αποστολόπουλε σε εποχή κρίσης αποφασίσατε να δώσε­τε 780.000 ευρώ για μελέτες —δηλαδή αέρα κοπανιστό - όταν 200 οικογένειες του δήμου απευθύνονται στο κοινωνικό παντοπωλείο. Γνωρίζουμε την αναγκαι­ότητα των μελετών προκειμένου να εξεταστούν η βιωσιμότητα, η σκοπιμότητα, η αντοχή κ.λ.π. διαφόρων επιλογών. Όμως 780.000 ευρώ χωρίς αιτιολογικές εκθέσεις, όπως σας καταγγέλλει η αντιπολίτευση, δεν είναι δα και μια χωρίς από­λυτο έλεγχο απόφαση. Γι' αυτό λοιπόν... θέλουμε ξεκάθαρες και σαφείς απα­ντήσεις, χωρίς ρητορικές και σαθρές αιτιολογήσεις.
ΕΡΩΤΗΣΗ 2η: Γιατί κ. Αποστολόπουλε δείξατε τέτοια ολιγωρία και βρεθήκατε ουραγοί στις πιστώσεις που χορηγεί η περιφέρεια στους δήμους; Σας καταγγέλλει η μείζονα αντιπολίτευση, δια του κ. Τίγκα, αλλά και τα επίσημα στοιχεία που διαθέτουμε το επιβεβαιώνουν, ότι από τα 48.477.683 ευρώ που θα διαθέ­σει η περιφέρεια στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, θα πάει μόνο το 1,62%, δηλα­δή 785.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος μας θα είναι προτελευταίος μετα­ξύ των δέκα δήμων που θα πάρουν τους ΙΔΙΟΥΣ πόρους της περιφέρειας Αττι­κής. Την ίδια στιγμή ο γειτονικός δήμος της Αγ. Παρασκευής θα πάρει 12 φορές περισσότερα χρήματα, 9.235.000 ευρώ η Αγ. Παρασκευή και μόνο 785 .000 ευρώ ο Παπάγος-Χολαργός. Μάλιστα, ο κ. Τίγκας καταγγέλλει ότι σε ερώ­τηση προς τον αντιπεριφεριάρχη κ. Καραμέρο γιατί «ρίχτηκε» έτσι ο Παπάγος-Χολαργός, αυτός απάντησε ότι ο δήμος μας δεν υπέβαλλε μελέτες για να χρη­ματοδοτηθεί...!!!!!!
Γιατί κ. Δήμαρχε τέτοια ολιγωρία...; Θέλουμε καθαρές απαντήσεις και όχι υπεκφυγές και δικαιολογίες.
ΕΡΩΤΗΣΗ 3η: Γιατί κ. Αποστολόπουλε αφήσατε να χαθεί το ακίνητο της οδού Μπιζανίου και Αργυροκάστρου; Το ακίνητο είχε δεσμευτεί με απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. Εσείς αγνοήσατε αυτή την απόφαση καταπατώντας το νόμο, αφού για να αναιρεθεί μια απόφαση προηγούμενου Δ.Σ., απαιτείται από­φαση του τρέχοντος Δ.Σ. Από πού αντλείτε το δικαίωμα να αγνοείτε προηγού­μενες αποφάσεις Δ.Σ. χωρίς απόφαση του Δ.Σ.; Επειδή το συγκεκριμένο θέμα το άνοιξε η εφημερίδα μας, έχουμε δημοσιεύσεις των προηγούμενων αντιδη­μάρχων κ. κ. Φασουλή και Ρετσινιά, καθώς και επιστολή του κ. Τίγκα, που η επι­χειρηματολογία τους αναιρεί όσα εσείς υποστηρίξατε με επιστολή σας στην εφημερίδα μας.
Γιατί κ. Αποστολόπουλε αφήσατε να χαθεί ένας ζωτικής σημασίας χώρος για τον δήμο και την πόλη αξίας 350.000 ευρώ, ενώ δίνετε διπλάσιο ποσό για αέρα κοπανιστό.
Περιμένουμε τις απαντήσεις σας τις οποίες δεσμευόμαστε ότι θα φιλοξενή­σουμε. Επιπλέον δεχόμαστε θέσεις, επί των παραπάνω, από κάθε φορέα της πόλης που θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση μιας ξεκάθαρης άποψης για ζητήματα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας. Η Τ.Α., που θεωρείται ο πιο «αμαρτωλός» χώρος του Δημοσίου τομέα, αν θέλει να απαλείψει αυτή τη ρετσι­νιά οφείλει να παρέχει ξεκάθαρες απαντήσεις επί ζητημάτων που μας αφορούν όλους...
Αλλιώς φέξε μου και γλίστρησα...


4 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ? ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΝΕ Ο ΛΙΑΚΟΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ? ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΠΟΣΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΕ "ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ" ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ? ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!
    ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΝΦΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ, Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΕΩΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΓΝΩΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΑΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΛΕΕΙ ...!
    ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΣΜΟΥ. ΑΛΛΩΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΩΣ ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεβρακώστε τους όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή