Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΤΙΓΚΑΣ: ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ¨Η ΓΥΜΝΑΣΙΟ! ΔΕΙΤΕ...

Δελτίο Τύπου 91

                                                             3 Νοεμβρίου 2015

Οικονομική Ενίσχυση Οικογενειών
με τέκνα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης
( Σχολικό βοήθημα )

Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στα πλαίσια του διαρκούς....

ενδιαφέροντος για την ενημέρωση των συνδημοτών μας, σας γνωρίζουν ότι οικογένειες με  χαμηλά εισοδήματα που τα παιδιά τους φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση(Δημοτικό-Γυμνάσιο) δικαιούνται βοήθημα 300 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί–μαθητή.

         Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 2/37645/0020 (ΦΕΚ β΄ 902 /17-07-2002 ), όπως συμπληρώθηκε με την αντίστοιχη 2/46354/0026 (ΦΕΚ β΄2204/26-7-2012), δικαιούχοι του βοηθήματος είναι οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών – μελών της Ε.Ε. που έχουν ανήλικα τέκνα  που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στις πρόνοιες των αποφάσεων συμπεριλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

         Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται μόνο εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου ( φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό ) δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ( 3.000) ευρώ .

         Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά, οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται στους Διευθυντές των Σχολείων φοίτησης των παιδιών τους.
           


1 σχόλιο:

  1. Mπράβο στον Τίγκα,είναι ο μόνος που ενημερώνει τους ανθρώπους,αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή