Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ο ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΦΙΛΗ: "ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ"...

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
Κάντε σύγκριση του ΕΛΛΗΝΑ Βύρωνα Πολύδωρα με τον ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ και διαφθορέα της πραγματικής ιστορίας, Νίκο Φίλη:
Στις 19 Μαΐου 1993, με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης και τιμής της Γενοκτονίας των Ποντίων αδελφών μας, ο Βύρων Πολύδωρας ως...

Υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, εξέδωκε την ακόλουθη ιστορική Ανακοίνωση:
«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα εθνικού πόνου και εθνικής μνήμης. Στις 19 Μαΐου θυμόμαστε και τιμούμε τους 353.000 Έλληνες που εξοντώθηκαν στο Μικρασιατικό Πόντο την περίοδο από το 1916 έως το 1923.
Από το 1911 είχαν λάβει απόφαση οι Νεότουρκοι να επιλύσουν με τις γενοκτονίες των γηγενών εθνοτήτων το εθνικό πρόβλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Με την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου άρχισε η υλοποίηση της απόφασης. Το 1916 ξεκίνησε η Γενοκτονία των Ελλήνων στον Πόντο. Μέχρι το 1923 εξοντώθηκαν 353.000 άτομα, δηλαδή ο μισός ελληνικός χριστιανικός πληθυσμός.
Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη στις μέρες μας. Γιατί η περίοδος που άρχισε με την εθνική εκκαθάριση αφ’ ενός μεν της Μικράς Ασίας από τους ανεπιθύμητους γηγενείς, αφ’ ετέρου δε με την κυριαρχία του ολοκληρωτισμού στον Ρωσικό Βορρά, πήρε τέλος.
Η ημέρα της 19ης Μαΐου, ημέρα κατά την οποία το 1919 άρχισε η δεύτερη φάση εξόντωσης του Ελληνισμού στις εσχατιές του, εκεί στον Πόντο, μας υποχρεώνει να μη σταθούμε σιωπηλοί μπροστά σε μια από τις τραγικότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Μας υποχρεώνει να θυμηθούμε, να κατανοήσουμε τα γεγονότα και να προσδιορίσουμε την εθνική μας στάση. Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, όταν τα θύματα των εθνικών εκκαθαρίσεων, των γνωστών ως «ETHNIC CLEANSING», ήταν οι Έλληνες, μας κάνουν ιδιαίτερα ευαίσθητους σε αντίστοιχα φαινόμενα των ημερών μας.
Και από τη Διεθνή Κοινότητα ζητούμε απλά να κινείται αυτή με γνώμονα τις οικουμενικές αρχές του Δικαίου και της Ηθικής. Εμείς το δικαίωμα στη μνήμη και στον πόνο για τον αδικοχαμένο αδελφό το θεωρούμε αυτονόητο και αναφαίρετο.
Το Έθνος μας, στις δύσκολες ημέρες που περνούμε, αντλεί χωρίς εμπάθεια διδάγματα από την ιστορική μνήμη. Εμείς οι Έλληνες, με βοηθό την ιστορική μας συνείδηση, μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με αξιοπρέπεια το ιστορικό μας παρελθόν. Και με δύναμη ζωής για το μέλλον».

Σημείωση: Ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας Υπουργός έσπασε σιωπή 74 ετών και μίλησε με επίσημη ανακοίνωσή του για την Γενοκτονία των Ποντίων και την ανάγκη της Διεθνούς αναγνωρίσεως της Γενοκτονίας των Ποντίων ως Γενοκτονίας και την υποχρέωση της Διεθνούς Κοινότητας να το πράξει.

2 σχόλια:

  1. ΟΛΙΓΟΙ ΓΑΡ ΕΣΘΛΟΙ ΚΡΕΙΣΣΟΝΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΚΩΝ . ΑΡΚΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άστα Βύρωνα, μέχρι να φύγεις κι΄ εσύ, πρόλαβες και ψήφισες μνημόνιο...τώρα μετανοιωμένο τι να σε κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή