Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ! Ο ΣΤΗΜΜΕΝΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

Σχόλιο δικό μας: Διευκρινίζουμε για μια ακόμη φορά (όπως υπάρχει και ως μόνιμη στήλη στο προφίλ της εφημερίδος μας) ότι τα στοιχεία που αναφέρονται εδώ, όπως και σε αντίστοιχες προηγούμενες αναρτήσεις μας, δημοσιεύονται από μας ως προβληματισμός σκέψης και δεν σημαίνει ότι κατ΄ανάγκη υιοθετούμε τα παρακάτω. Είναι ωστόσο σημαντικά και θεωρούμε βοηθούν στην ευρύτερη ενημέρωσή σας. 
από τον αναγνώστη μας Πασχάλη:
Πρόκειται για ένα βιντεο που τραβήχτηκε το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου την ώρα που έγινε ή υποτίθεται ότι έγινε, η επίθεση μέσα στο Μπατακλάν. Σε ένα παράθυρο του απέναντι κτιρίου στο δρομάκι όπου....

βρίσκεται η πίσω έξοδος του θεάτρου, βρισκόταν πολύ βολικά ένας δημοσιογράφος της Monde, που όπως ελέχθη διαμένει πίσω από το θέατρο Μπατακλάν, ο Ντανιέλ Ψεννύ. (Άραγε αν πάμε και ψάξουμε τα κουδούνια της πολυκατοικίας θα βρούμε το όνομά του;;;;), ο  οποίος,  έχει φέρει την κάμερα τραβάει τον κόσμο που κρέμεται απ΄τα παράθυρα, (πριν ξαναμπεί μέσα σ' αυτά), τους άλλους που βγαίνουν φαινομενικά πανικόβλητοι, βλέπει να τραβάνε ανθρώπους ξαπλωμένους στο έδαφος, να ακούγονται μπαμ-μπουμ από το εσωτερικό του θεάτρου και αντί να τρέξει να πάρει την αστυνομία, που είναι και η πλέον φυσιολογική αντίδραση, συνεχίζει να κάθεται στο παράθυρο και να  τραβάει με την κάμερα, ρωτώντας ηλιθιωδώς "Σιλβουπλέ, σιλβουπλέ! Τι συμβαίνει;" γιατί δήθεν δεν καταλαβαίνει κιόλας. 
Το βίντεο βγήκε με το λογότυπο της Monde  η οποία ...διαφημίστηκε (;;) ως έχουσα βολικά έτοιμους τους δημοσιογράφους της να αδράξουν τη στιγμή σε κάθε καταστροφή, αλλά υπάρχει κι ένα θέμα...
Τα γατόνια οι θεατές αναζήτησαν  την διεύθυνση της οδού στο google map και έβαλαν το street view. 
Kι εκεί  απεδείχθη ότι δίπλα από την πίσω έξοδο από όπου έβγαιναν τα θύματα υπάρχει και μια δεύτερη πόρτα, η οποία στην εκδοχή του βίντεο του δημοσιογράφου της Μοντ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ και φαίνεται ότι έχει σβηστεί με γραφιστικά μέσα!
Υπάρχει μάλιστα και φωτογραφία τραβηγμένη από πάνω προς τα κάτω από το απέναντι κτίριο σχεδόν από τον ίδιο χώρο απ΄τον οποίον τραβούσε με την κάμερά του  ο δημοσιογράφος της Monde, από όπου η πόρτα φαίνεται ξεκάθαρα!



Όλο αυτό σημαίνει ότι το βίντεο πέρασε από επεξεργασία και από επέμβαση.
Ποια είναι η σκοπιμότητα,  που επέβαλε την τεχνιτή εξάλειψη της έταιρης εισόδου ή εξόδου από την παρουσίαση του γεγονότος στην παγκόσμια κοινή γνώμη;;;  
Εμένα μου θυμίζει τις φωτογραφίες των "δραστών" της άσκησης που δημοσίευσε η Daily mail, οι οποίες έχουν ακριβώς την ίδια ανάλυση με το βίντεο του δημοσιογράφου, ενώ όλες οι άλλες φωτό, του ιδίου γεγονότος από την ίδια πηγή είναι υψηλής ανάλυσης. Με τα ψέμματα που λέγονται δεν ξέρω αν αυτοί οι άνθρωποι έτρεχαν στ' αλήθεια να σωθούν, αν ήταν τραυματισμένοι και τους τράβαγαν (δεν μπορούμε να ξέρουμε, γιατί δεν φαινόταν το αίμα) ή αν ήταν η επίσημη παράσταση  μιας άσκησης που, όπως μάθαμε, είχε λάβει χώρα το ίδιο εκείνο πρωί, με το ίδιο σενάριο που είδαμε το βράδυ. 
Το ότι το βίντεο παρουσιάζεται ως αυθεντικό κι αυθόρμητο, ενώ  αποδεικνύεται ότι έχει υποστεί επεξεργασία, οδηγεί σε υποψίες.  
Δεδομένης μάλιστα  της χρήσης που έγινε στο γεγονός από τα mass media, τα social media και το  youtube, την ώρα που τέτοια ανάλογα, και μάλιστα πρόσφατα,  περιστατικά, σε άλλες μη ευρωπαϊκές χώρες, έχουν περάσει απλώς ως κοινές ειδήσεις, χωρίς καμμία περαιτέρω αναφορά και την ώρα που αυτό το περιστατικό χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι, για να μπει η Γαλλία "στον γύψο" της έκτακτης ανάγκης για τουλάχιστον  ένα 3μηνο,  με επιβολή νόμων αστυνόμευσης και λογοκρισίας που δεν θα μπορούσαν να περάσουν αλλιώς και ως άλλοθι για να νομιμοποιηθεί, στην κοινή της γνώμη,  η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να επέμβει αυτόκλητα στην Συρία, ως "μαχήτρια" της τρομοκρατίας, που η ίδια υπέθαλπτε εξόφθαλμα και παντοιοτρόπως από το 2011!!  Και το πράγμα γίνεται ακόμα βαρύτερο από την ώρα που έχει αποδειχθεί ότι η έταιρη αυτόκλητη  αντιΙΣΙτζήδικη συμμαχία με αρχηγό τις ΗΠΑ,  στην οποία η Γαλλία συμμετείχε όλο το 2014, είχε το "αντι" για φερετζέ, πίσω από τον οποίον έκρυβε το πραγματικό της έργο: Την ενίσχυση των μισθοφόρων φονιάδων με όπλα και προμήθειες και  την εξαπάτηση της διεθνούς κοινής γνώμης και των φορολογούμενων των χωρών τους, που πλήρωναν για να πετάνε αυτοί δισεκατομμύρια δολλάρια κι ευρώ σε χαρτοπόλεμο!  

Ιδού η ανάρτηση

Η μούφα του Παρισιού έχει και συνέχεια

ΝΟΕ 26, 2015by ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣin ΔΙΕΘΝΗ
Η μούφα του Παρισιού έχει και συνέχεια

Την επόμενη φορά που θα θελήσουν να στήσουν κάτι, παράκληση να πάρουν καλύτερους γραφίστες.

Λοιπόν δείτε αυτές τις φωτογραφίες. Είναι από το abc και το nbc αντίστοιχα και δημοσιεύθηκαν το βράδυ του φονικού της Παρασκευής και 13:
Πάμε τώρα να δούμε πως πραγματικά είναι το δρομάκι πίσω από το θέατρο:

Διευκρινίζω ότι η φωτογραφία είναι από το street view και ημερομηνία λήψης είναι Ιούνιο 2015.
Βλέπετε διαφορές;
Και όμως υπάρχουν.
Για τους δύσπιστους δείτε και το street view:
ΥΓ Στις πρώτες φωτογραφίες βάλτε στόχο την κατεβασιά της υδρορροής και τη λάμπα δημοτικού φωτισμού.
ΥΓ Αν οι ενορχηστρωτές δεν ξέρουν καλό fotoshop να τους συστήσουμε την ομάδα μας.
Δείτε και το βίντεο όπως το ανέβασαν τα μεγκάλα κανάλια :
loading...
MΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

5 σχόλια:

  1. Μ' αρέσει που το παίζετε και δημοσιογράφοι.
    Δημοσιεύσατε ότι οι ρώσοι κατέρριψαν τουρκικό αεροσκάφος και μετά την διαγράψατε τη δημοσίευση.
    Δημοσιογράφοι και παπαριές.
    Πλαγιασμός και copy-paste όλη την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή το παίζεις πολύ έξυπνος, πάρε την απάντησή σου, σε πρώτη φάση. Δες δυο μεγάλες δημοσιογραφικές γκάφες: α) από το BBC to οποίο πέθανε τη βασίλισσα Ελισάβετ (πριν απο λίγους μήνε έγινε αυτή η γκάφα: http://www.star.gr/Pages/Media.aspx?art=279709&artTitle=apistefti_gkafa_tou_bbc_pethane_ti_vasilissa_elisavet), β) κυρίως από το Βήμα της Κυριακής, αλλά και από άλλες εφημερίδες για συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν, ακόμη και με λεπτομέρειες για το τι είπαν. Μια συνάντηση όμως που δεν έγινε ποτέ (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=274773). Το παίζουν...δημοσιογράφοι και στο BBC και στο Βήμα; Εξυπνάκια; Στο κάτω-κάτω, το θέμα με την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους δεν ήταν δικό μας, αλλά από άλλο site. Το καταλάβαμε και το κατεβάσαμε. Ιδού: http://fanatiko.eu/%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE…/#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσο στο f/book όσο και στο google+ εξηγούμε πώς παρασυρθήκαμε από τη συγκεκριμένη είδηση-μούφα περί κατάρριψης τουρκικού αεροσκάφους: "Συγγνώμη αλλά την "είδηση" αυτή την αναρτήσαμε, χωρίς ενδελεχή έλεγχο. Δυστυχώς είναι μούφα! Την βρήκαμε στο fanatiko.eu το οποίο μάλιστα από κάτω, το θέμα φέρει υπογραφή defencenet.gr. Αυτό μας έκανε να ανεβάσουμε το θέμα, διότι θεωρούμε το defencenet.gr γενικά αξιόπιστο στις πληροφορίες του. Προσέξαμε όμως (εκ των υστέρων) ότι το defencenet.gr δεν είχε καταχωρημένη την "είδηση". Αν τελικά κατέβασε το ίδιο το θέμα ή είναι μούφα του fanatiko.eu δεν το γνωρίζουμε. Ζητούμε συγγνώμη. Δείτε πού υπάρχει ακόμη το θέμα:
    http://fanatiko.eu/%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE…/#"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξακολουθεί και υπάρχει αναρτημένη η είδηση-μούφα: http://fanatiko.eu/%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%B5/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από πότε τα λάθη των άλλων αποτελούν δικαιολογία για τα δικά μας;
    Και από πότε το defencenet.gr θεωρείται αξιόπιστο;
    Αν κάποιος είναι πράγματι δημοσιογράφος, τότε ξέρει ότι αξιόπιστη είναι μια είδηση ΜΟΝΟ όταν την έχει διασταυρώσει μόνος του.
    Όταν απλά κάνει copy - paste, ενίοτε θα πατάει μπανανόφλουδα.
    .
    Για να μην είμαι όμως άδικος μαζί σας, ένα πάρα πολύ σπουδαίο πράγμα που σας το αναγνωρίζω, είναι ότι δεν φοβάστε την κριτική και επιτρέπετε τα σχόλια χωρίς λογοκρισία.Όχι μόνο τώρα, αλλά πάντα.
    Αυτός είναι και ένας από τους σοβαρότερους λόγους που σας επισκέπτομαι και θα συνεχίσω να σας επισκέπτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή