Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΛΑΣΗ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ!


του Βασίλη Καπούλα
Ενα ρωσικό μαχητικό μαχητικό αεροσκάφος κρούσης εδάφους Su-24 καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-επιφανείας (η αρχική εκδοχή ότι το κατέρριψαν τουρκικά μαχητικά F-16 δεν ευσταθεί λένε οι Ρώσοι), το....

οποίο κατά την Αγκυρα παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στα σύνορα με Συρία, βομβαρδίζοντας τρομοκρατες του ISIS και της αλ Νούσρα στα σύνορα των δύο χωρών. 
Το ρωσικό υπουργείο το αρνείται και ο τόπος που συνετρίβη, ένα χωριό Τουρκμένων στα τουρκοσυριακά σύνορα, επιβεβαιώνουν τον ρωσικό ισχυρισμί και πλέον η Τουρκία θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της: Τα ρωσικά αντιποινα είναι κάται παραπάνω από βέβαια...
Ως αποτέλεσμα της εξέλιξης και αναμένοντας ρωσικά αντίποινα, ο Τουρκος πρωθυπουργός τον Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε ενεργοποίησηςτου άρθρου 5 του ΝΑΤΟ περί συνδρομής από εχθρική επίθεση, ενώ ενημερώθηκε και ο ΟΗΕ.
Αμεσα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έστειλε αντιπροσώπους για να συζητήσει άμεσα με το ΝΑΤΟ και ΟΗΕ τις καταιγιστικές εξελίξεις.
Οι Τούρκοι αναφέρουν πως το μαχητικό κατερρίφθη από F-16 και λένε πως πρόκειται για Su-24.
Πληροφορίες του CNN Turk αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο πιλότους έχει συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές, ενώ αγνοείται η τύχη του δεύτερου.
Την είδηση ότι πρόκειται για ρωσικό μαχητικό αναφέρουν πάντως ρωσικά ΜΜΕ.
Το μαχητικό βομβάρδιζε θέσεις των ισλαμιστών στα βουνά των Τουρκμένων αλλά όχι στον ρωσικό εναέριο χώρο. Αυτό τόνισε με έμφαση το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.
Και όταν καταρρίπτεται ρωσικό μαχητικό (είχε να συμβεί από τον πόλεμο στην Γεωργία το 2008) λογικό είναι να αναμένεται η ρωσική αντίδραση.
Το pronews.gr ήτνα το μοναδικό ελληνικό μέσο το οποίο είχε σημειώσει από την περασμένη Παρασκευή με διαδοχικά άρθρα ΄ότι οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας είχαν φτάσει στα άκρα καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδιζαν χωριά Τουρκμένων τρομοκρατων του ISIS και της αλ Νούσρα.
Την πληροφορία μερί κατάρριψης μαχητικού, εκτός από τις πληφοφορίες που έχει το pronews.gr από την Μόσχα της μεταδίδει και το Reuters, όπως και το CCC που ακολούθησαν την είδηση που πρώτο δημοσίευσε το pronews.gr
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο χειριστές χρησιμοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης και εγκατέλειψαν επιτυχώς.
Επίσης στο σημείο επιχειρούν ρωσικές δυνάμεις με δεκάδες άρματα μάχης Τ-90.

Embedded image permalink
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου