Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ! Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΖΗΣΕ...

Μια απίστευτη ιστορία..
Ο 36χρονος Αμερικανός Μάθιου βρισκόταν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, αλλά και στο θέατρο Μπατακλάν της γαλλικής πρωτεύουσας στις 13 Νοεμβρίου του 2015 - Διαβάστε πώς επέζησε και τις δύο φορές...


Δεκατέσσερα χρόνια μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, ένας άντρας με το όνομα «Μάθιου», του οποίου άλλα στοιχεία, πέραν της ηλικίας, δεν αποκαλύπτονται, δηλώσει ότι βγήκε ζωντανός τόσο από εκείνη την αποφράδα ημέρα (11 Σεπτεμβρίου 2001) για την ανθρωπότητα, αλλά και από την επίθεση της περασμένης Παρασκευής, 13 Νοεμβρίου, στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν του Παρισιού.
Ο 36χρονος Αμερικανός, που κατάφερε να βγει ζωντανός από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου τον Σεπτέμβριο του 2001, επιβίωσε και των επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές, οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στο πόδι, την ώρα που απομακρυνόταν τρέχοντας από το θέατρο Μπατακλάν, όπου 89 άνθρωποι έπεσαν νεκροί.
Ο ίδιος αφηγείται την απίστευτη ιστορία του στον βρετανικό «Telegraph», συγκρίνοντας μάλιστα τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, μέσα από την προσωπική του περιπέτεια. «Έτρεξα το μισό Μανχάταν» θυμάται από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, «αλλά αυτό που βίωσα στο Μπατακλάν, ήταν 1.000 φορές χειρότερο».
Ο ίδιος είπε ότι απολάμβανε τη συναυλία των Eagles of Death Metal στο θέατρο Μπατακλάν, όταν οι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως ανάμεσα στο πλήθος. Όπως είπε, αναγνώρισε αμέσως τους ήχους των πυροβολισμών και έτρεξε προς την έξοδο. «Ίσως είναι η αμερικανική μου κουλτούρα» εξήγησε.
Συνεχίζοντας την τρομακτική αφήγησή του, ο Μάθιου θυμάται ότι έπεσε στο έδαφος, όταν δέχτηκε τη σφαίρα στο πόδι από τους ένοπλους εισβολείς στο Μπατακλάν, και σύρθηκε μέχρι την έξοδο, εκμεταλλευόμενος τα κενά διαστήματα, κατά τη διάρκεια των οποίων οι τζιχαντιστές «γέμιζαν» και «ξαναγέμιζαν» τα Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν στην επίθεση.
Όταν τελικά κατάφερε να φτάσει στην έξοδο, ανοίγοντας δρόμο ανάμεσα σε νεκρούς και τραυματίες, ο Μάθιου κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο, όπου ο δημοσιογράφος Daniel Psenny της εφημερίδας Le Monde και άλλος ένας άντρας, ντυμένος στα μαύρα, έτρεξαν να τον βοηθήσουν.

Ο δημοσιογράφος Daniel Psenny της εφημερίδας Le Monde

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος, το διαμέρισμα του οποίου βρίσκεται απέναντι από το Μπατακλάν, επίσης τραυματίστηκε από τα πυρά των τζιχαντιστών, οι οποίοι πυροβολούσαν αδιακρίτως εντός και εκτός κτιρίου.

«Έκανα το νεκρό» θυμάται ο Μάθιου. «Όταν ένιωσα κάποιον να με τραβάει από τα χέρια, δεν σήκωσα καν το κεφάλι μου να δω ποιος ήταν. Είπα -ή, τουλάχιστον, το είπα από μέσα μου: "Σ' αγαπώ, άγγελέ μου"».
Όσο για την 11η Σεπτεμβρίου 2001; Ο Μάθιου θυμάται ότι βρισκόταν στο ισόγειο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, πηγαίνοντας σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, όταν ένα από τα αεροπλάνα της United Airlines, που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα για την επίθεση, «καρφώθηκε» πάνω στον έναν από τους Δίδυμους Πύργους και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες.
Και επειδή... «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ», όπως λέει η λαϊκή ρήση, ο Μάθιου έζησε, και στις δύο περιπτώσεις, για να διηγηθεί σήμερα την πραγματικά απίθανη ιστορία του...

kamikaze.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου