Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ...ΞΕΤΙΝΑΞΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΑΪΚΟ! "ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο κ. ΣΤΑΪΚΟΣ ΉΤΑΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΛΕΤΗ!!! ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ..."

Από αριστερά: Κώστας Δεληγιάννης για λογαριασμό του "Αντίλογου Χολαργού", ο Μάκης Βραχιολίδης για τον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή", η Νίκη Ζιαμπάρα-υπεύθυνη του Δήμου για θέματα Τύπου, ο Δήμαρχος  Ηλίας Αποστολόπουλος, η Αντιδήμαρχος 'Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, ο Νίκος Κακανάτσας και ο Γιάννης Παπαγεωργίου από την εφημερίδα "Θόρυβος"
Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού στην οποία (σε τουλάχιστον 2 θέματα) υπήρξε καταπέλτης! Αναφορικά με την μελέτη του κ. Στάικου, την έκανε...φύλλο και φτερό....

Ουσιαστικά, όσο και αν εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον κ. Στάικο, τον έβγαλε αναξιόπιστο, θυμίζοντας το περιβόητο ταξίδι στο Παρίσι για τα μέλη του ΚΑΠΗ το οποίο δεν πραγματοποίησε ποτέ. Ενώ και τη μελέτη του την χαρακτήρισε εντελώς πρόχειρη και την παρομοίασε με έκθεση πρωτοετούς φοιτητή. Τόνισε δε ότι αν ήθελε πραγματικά να συμμετάσχει στον διαγωνισμό (εφόσον είδε την προκήρυξη να έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) θα μπορούσε να το κάνει και μάλιστα θα βρισκόταν ένα "κλικ" πιο μπροστά από τους άλλους συμμετέχοντες γιατί είχε κάνει μία προμελέτη. 
Το ότι όμως δεν συμμετείχε ο κ. Στάικος στο διαγωνισμό ίσως κάτι να σημαίνει. 
Διαβάστε όλο το ιστορικό για την περίπτωση Στάικου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου! 
Μελέτη Πολυϊατρείου – ΚΑΠΗ
Ιστορικό

1.      Τέλη Αυγούστου του 2014 παρέλαβα από τον κ. Ξύδη ενημερωτικό σημείωμα, με πίνακα 25 εκκρεμοτήτων.
Το Νο 22 του πίνακα αφορούσε την Προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για τη σύνταξη μελετών, τευχών δημοπράτησης  και έκδοσης οικοδομικής άδειας για το έργο «Ανέγερση κτιρίου Πολυϊατρείων και ΚΑΠΗ στο Ο.Τ. 155Α της δημοτικής κοινότητας Παπάγου» (σχ.1).

2.      Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2013, ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 με την υπ’ αριθ. 221 απόφαση, στο οποίο είχε ενταχθεί σύνταξη μελέτης για την κατασκευή κτιρίου Πολυϊατρείου και με την υπ’αριθ. 222 απόφαση εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του 2014 (σχ.2).

3.      Στις 30 Ιανουαρίου του 2014 έγινε αναμόρφωση προϋπολογισμού με την υπ’αριθ. 1/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενισχύθηκε ο κωδικός για τη μελέτη του εν λόγω κτιρίου με 65.000 ευρώ (σχ.3).

4.      Στις 24 Φεβρουαρίου 2014 έγινε νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού με την υπ’αριθ. 37/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενισχύοντας τον κωδικό για τη μελέτη του κτιρίου με 100.000 ευρώ επιπλέον (σχ.4).

5.      Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Ιουλίου 2014,  με την υπ’ αριθ.  118 απόφαση, εγκρίθηκε η  προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν.3316/2005, για τη σύνταξη μελετών, τευχών δημοπράτησης και έκδοσης οικοδομικής άδειας για το έργο: Ανέγερση κτιρίου Πολυϊατρείων και Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Παπάγου - Χολαργού στο Ο.Τ. 155Α, επί της συμβολής των οδών Εθνική; Αμύνης, Λάρνακας και Αυλώνας (σχ.5).
Στη συνεδρίαση αυτή δεν έγινε καμία αναφορά σχετικά με τη μελέτη του κ. Στάικου (πρακτικά συνεδρίασης).

6.      Ο κ. Στάικος με επισκέφτηκε τον Σεπτέμβριο και μου ανέφερε ότι έχει κάνει ήδη τη συγκεκριμένη μελέτη. Τον παρέπεμψα στην Τεχνική Υπηρεσία και του ζήτησα να καταθέσει όλα τα έγγραφα.
Ο κ. Στάικος κατέθεσε επιστολή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού στις 2 Οκτωβρίου 2015, μνημονεύοντας την υπ’ αριθ. 152/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου για αποδοχή της προσφοράς του, όσον αφορά στην εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή του κτιρίου και κατέθεσε και τη μελέτη (σχ.6).

7.      Η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, κα Βασσάλου,  απάντησε στις 7 Οκτωβρίου 2015 στον κ. Στάικο πως ‘η μελέτη την οποία διαβίβασε δεν πληροί καμμιά από τις προδιαγραφές σύνταξης μελετών, σύμφωνα με το Π.Δ. 696/1974 από άρθρο 220 έως 260, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες περιβάλλοντα χώρου, σχέδια λεπτομερειών, τεύχη δημοπράτησης κλπ, ώστε να είναι δυνατή η δημοπράτηση του σχετικού έργου’ (σχ.7).

Να σημειωθεί ότι ουδέποτε ανέφερα στον κ. Στάικο ότι δεν μπορώ να σταματήσω το διαγωνισμό. Αυτό άλλωστε είναι ψευδές και αναληθές.
Ακόμα και τώρα η Οικονομική Επιτροπή με αιτιολογημένη απόφασή της, μπορεί να ακυρώσει αν θέλει, οποιονδήποτε διαγωνισμό.

8.      Ο κ. Στάικος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του κ. Ξύδη (αριθ. πρωτ. 6796 - 11.11.2009), στην οποία τον ενημερώνει για την υπ’ αριθ’ 152/22.10.2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου, περί αποδοχής της δωρεάς του (σχ.8).

Στην ίδια επιστολή ο κ. Ξυδης αναφέρει ότι εφόσον ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του οικοπέδου θα πρέπει έως τον Ιανουάριο του 2010 να έχει εκπονηθεί από το γραφείο του κ. Στάικου, η μελέτη κατασκευής καθώς και οι απαραίτητες μελέτες που θα τη συνοδεύουν, όπως γεωτεχνική κλπ., κάτι το οποίο δεν έγινε ώστε να κατατεθούν οι φάκελοι στην Πολεοδομία για έκδοση οικοδομικής άδειας.

·         Προς απόδειξη του γεγονότος ότι η μελέτη του κ. Στάικου δεν είναι ολοκληρωμένη, σας παραθέτω μια άλλη μελέτη (παιδικός σταθμός δημοτικής κοινότητας Παπάγου).
Τα συμπεράσματα δικά σας.

·         Κάθε ολοκληρωμένη μελέτη πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω:
-          Αρχιτεκτονική, ειδική αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη.
-          Μελέτη κανονισμού ενεργειακής απόδοσης κτιρίου
-          Τεύχη δημοπράτησης
-          Έκδοση οικοδομικής άδειας, άδεις κατεδάφισης και άδειας ανέγερσης νέου κτιρίου.
Συγκρίνοντας λοιπόν τις δυο μελέτες θα μπορούσα να σας πω ότι είναι σαν να συγκρίνεις την εργασία ενός πρωτοετή φοιτητή, με τη διπλωματική εργασία που απαιτείται για την απόκτηση διδακτορικού.

Βέβαια θέλω να σας πω ότι ο κύριος Στάικος μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής και αναγνωρίζω ότι και στο παρελθόν έχει προσφέρει μεγάλες δωρεές στο Δήμο μας.
Δεν μπορώ όμως να ξεχάσω τα αγαπητά μέλη του ΚΑΠΗ που ακόμα περιμένουν το ξακουστό ταξίδι στο Παρίσι, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Δεν μπορώ να ξεχάσω την υπ’ αριθ. 50/2012 απόφαση του Δ.Σ. σχετικά με τη διαρρύθμιση του δώματος στο κτίριο ΚΑΠΗ, με τοποθέτηση ξύλινων κολώνων περιμετρικά του χώρου, κατασκευή κουζίνας, επίστρωση δαπέδου με πλακίδια, τοποθέτηση συρόμενων σκιάστρων, κα  (σχετ. 9).

Δεν μπορώ επίσης να ξεχάσω τη δωρεάν κατασκευή της πεζογέφυρας στην οδό 17ης Νοεμβρίου, στα 2ο και 3ο Δημοτικά σχολεία Χολαργού.

·          Ο κ. Στάικος θα μπορούσε, εάν επιθυμούσε να κάνει δωρεά στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, να συμμετάσχει στο διαγωνισμό και να καταθέσει προσφορά με πολύ μεγάλη έκπτωση.
Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στον εν λόγω διαγωνισμό για τη μελέτη ανέγερσης του κτιρίου Πολυϊατρείο – ΚΑΠΗ, μια μελέτη προϋπολογισμού 335.154,93 ευρώ, για την οποία είχαμε κατηγορηθεί ότι πρόκειται για σπατάλες, σπατάλες, σπατάλες, συμμετείχαν 17 υποψήφιοι από τα καλύτερα γραφεία μελετών της Ελλάδας και το σχήμα που έδωσε την πιο συμφέρουσα προσφορά, κρίθηκε η ‘Σύμπραξη Σπύρος Λούκος / Μηχανικοί Ζαννής Ιωάννης με έκπτωση 77,78%, δηλαδή η σύμβαση θα είναι 60.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ (σχετ. 10).

Σήμερα λοιπόν τίθεται το ερώτημα.
Αποδεχόμαστε τη μελετητική εταιρία και της αναθέτουμε την εκπόνηση της μελέτης και όλων των απαραίτητων εγγράφων, με κόστος 60.500 ευρώ συν ΦΠΑ ή
εμπιστευόμαστε τα προσχέδια του κ. Στάικου και τις υποσχέσεις του ότι θα τα ολοκληρώσει, με κίνδυνο βεβαίως αν δεν το πράξει , το έργο να καθυστερήσει σημαντικό χρονικό διάστημα.
Και όλα αυτά σε μια περίοδο που θα ξεκινήσουν οι προσκλήσεις του ΕΣΠΑ, μια περίοδο κατά την οποία η Περιφέρεια Αττικής και τα Υπουργεία αναζητούν ώριμες μελέτες να τις χρηματοδοτήσουν.
Εγώ ως Δήμαρχος της πόλης, ο οποίος λογοδοτώ καθημερινά στους πολίτες, δεν μπορώ να εμπιστευτώ τον κύριο Στάικο σε μια κρίσιμη περίοδο, για μια υπόθεση που "σέρνεται" από το 2009 και αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου. 



1 σχόλιο:

  1. Μάκη η ηλιθιότητα του Δήμου μας είναι ότι εμφανίζεται ως υπεύθυνη για τον τύπο μια γυμνάστρια η οποία έχει προσληφθεί για να διατυπώνει συμβουλές για "θέματα φυσικής αγωγής, με άξονα την προώθηση του μαζικού αθλητισμού, καθώς και σε θέματα διοίκησης, οργάνωσης και ανάπτυξης αθλητικών οργανισμών" όπως αναγράφεται στην 993/2014 απόφαση του δημάρχου με την οποία τον εν λόγω άτομο έχει προσληφθεί. Αλλά βλέπεις αυτή η δημοτική αρχή μας δουλεύει ψιλό γαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή