Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ALERT! ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ...

Για επίθεση με στόχο στρατιώτες κάνουν λόγο τουρκικά δημοσιεύματα - Σύμφωνα με πληροφορίες εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά...


Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα, κοντά στον οδό Εσκισεχίρ σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την τουρκική εθνοσυνέλευση, την προεδρία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τα αρχηγεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan κάνει λόγο για επίθεση με στόχο στρατιωτικό λεωφορείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που διερχόταν το στρατιωτικό βαν, εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά.
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, καταδίκασε την επίθεση δηλώνοντας: «Η τρομοκρατία επιτέθηκε ύπουλα στην Άγκυρα. Καταδικάζουμε την επίθεση».

Στο μεταξύ, η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με την επίθεση, επιτρέποντας μόνο την επίσημη ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό.

Οι περίοικοι κάνουν λόγο για εκκωφαντικό ήχο που έγινε αισθητός ακόμα και σε κοντινές περιοχές, ενώ πλήθος πολιτών εγκατέλειψαν κοντινούς σταθμούς του μετρό.
Την ίδια στιγμή, αναφορές ήθελαν να σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν.
Στο σημείο έσπευσαν τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα, ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό: «Εξετάζουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με την έκρηξη».
Την ίδια ώρα, τον αριθμό την θυμάτων, επιβεβαιωσε ο κυβερνήτης της Άγκυρας, Μεχμέτ Κιλιτσλάρ.






protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου