Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΕΙΜΑΙ ΔΕΚΑΝΕΑΣ ΤΗΣ...ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ'!

«Οι πληροφορίες μας λένε πως κινούνται δραστήρια κάποιοι νέοι βαθιά...

πολιτικοποιημένοι Έλληνες διεθνούς φήμης, αλλά και με επιστημονικό Background, οι οποίοι οργανώνονται στα πρότυπα της «Φιλικής Εταιρείας» με σκοπό την συγκρότηση  μιας κοινωνικής πατριωτικής συμμαχίας που θα φέρει την εθνικής αναγέννηση της Ελλάδος.
«Συνελήφθησαν» από τον δημοσιογραφικό φακό να περνούν την είσοδο της Πατησίων 42 Σαββατιάτικα κοντά στο Μουσείο, για την εβδομαδιαία τακτική τους συνάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν πως θα προχωρήσουν αυτόνομα και απέναντι στον Μητσοτακικό μνημονιακό νεοφιλελευθερισμό, καθώς και στον παλιομοδίτικο εθνικόφρονα «Καρατζαφερισμό».
Το γεγονός ότι κεντρικό ρόλο θα παίξει ο γνωστός από τις οικονομικές αναλύσεις και προβλέψεις, καθηγητής Δ. Χιόνης.
Ο Δ. Χιόνης έχει ταχθεί κατά της πολιτικής, που επιβάλλουν οι δανειστές και εφαρμόζουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις.   «Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπορεί να αλλάξει συνολικά το περιβάλλον για την ελληνική οικονομία»,  υποστήριξε ο καθηγητής του Δημοκρίτου Πανεπιστήμιου Θράκης, Διονύσης Χιόνης, στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης αποτελεί την «τελευταία ευκαιρία για την ελληνική οικονομία».
Σύμφωνα με τον καθηγητή η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, η δυνατότητα των τραπεζών να αντλήσουν φτηνή ρευστότητα, το πρόγραμμα Γιούνκερ και η αναδιάρθρωση του χρέους προϋποθέτουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Μόνο έτσι μπορούν να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος και να βγει η οικονομία από την εξαετή ύφεση»
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Δ. Χιόνης είχε δώσει - διακριτικά- το παρόν στην συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος στην ΕΣΗΕΑ, στην παρουσίαση της πλατφόρμας «Νικολόπουλου» για την νέα συμμαχία.
Επίσης εντελώς συμπτωματικά (;) σήμερα, σε Αθηναϊκή εφημερίδα δίπλα-δίπλα, οι δύο προαναφερθέντες  ξεδιπλώνουν το νέο μανιφέστο της Κοινωνικής Κεντροδεξιάς.
Ο Ν. Νικολόπουλος σε ερωτήσεις δημοσιογράφων υποστηρίζει πώς «εάν έχει σχέση με αυτή την ομάδα πρωτοβουλίας» απάντα: 
«Δεν είμαι μέλος της «Φιλικής Εταιρείας», όπως την αποκαλείτε,  αν και θα ήθελα . Μάλλον καλώς κάνουν και δεν δέχονται «αξιωματικούς» της πολιτικής . μόνον στρατιώτες και υπαξιωματικούς τώρα αναζητούν από το παλαιό στράτευμα της πολιτικής. Σας λέω λοιπόν όπως με χαρά για τον Καραμανλή, έγινα «λοχαγός», με την ίδια χαρά και σήμερα μπορώ να «ξηλώσω» τα όποια «γαλόνια» (έχω στις «επωμίδες») και να είμαι ένας «υποδεκανέας μάχιμος» και έτοιμος να «ανατινάξει βράχια» για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να προχωρήσουν ακόμη πιο γρήγορα οι νεότεροι.
Μακάρι να γίνω, όπως τότε, επί Καραμανλή, ο «πρόδρομος» της ερχόμενης νέας ηγεσίας που με όραμα, λογισμό και σχέδιο θα μας βγάλει στο «ξέφωτο».
Σε ερώτηση δημοσιογράφων,  εάν ο καθηγητής Δ. Χιόνης είναι ο αρχηγός της νέας «φιλικής εταιρείας»   η απάντηση του  ήταν αινιγματική. «Θυμάστε πως απαντούσαν στα σχετικά ερωτήματα οι Φιλικοί; Μιλούσαν για μία «αόρατο αρχή».
«Παρακαλώ πάντως να σημειώσετε» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος, «πως το υπάρχον σύστημα έχει πλέον «καεί». Πρόσωπα του σάπιου καθεστώτος, δεν μπορούν να το ανατρέψουν. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, πολλά άξια και ικανά πρόσωπα ανάμεσα μας. Η Ελλάδα είναι δόξα τω Θεώ εξαιρετικά  τυχερή διότι διαθέτει κάτι που μόνο αυτή και το Ισραήλ έχει διασπορά
Στην Ελληνική Διασπορά υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλιας. Ας θυμηθούμε ότι όπως και το '21 που ο Αγώνας ξεκίνησε από τη διασπορά (Φιλική Εταιρία-Υψηλάντης-Καποδίστριας κτλ) και θεμελιώθηκε μέσω των πιέσεων της διασποράς (Ναυμαχία Ναυαρίνου) έτσι και σήμερα μπορεί από εκεί να βρεθούν οι προσωπικότητες με τα εχέγγυα εμπειρίας, κύρους και φρονήματος για να ξεκινήσει ο νέος Αγώνας για Ελευθερία».
Σε ερώτηση δημοσιόγραφων μήπως έχει  ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον γιο του τ. Βασιλιά, τον πρίγκιπα Νικόλαο , απάντα
«Από ότι μου έχουν πει στην «φιλική εταιρεία»  δεν γράφουν ούτε «πριγκιπόπουλα» ούτε πολιτικούς γόνους... Θέλουν να αυτοδημιούργητους. Από ότι γνωρίζω κανείς δεν έχει τέτοιες σκέψεις, ούτε τέτοιες επαφές. Η λίστα όμως όλων αυτών οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην «φιλική εταιρεία» είναι μεγάλη.  Γνωρίζω ότι ηγούνται επιφανή πρόσωπα της ομογένειας τα οποία πληρούν μια σειρά από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Πρώτον επαγγελματικής εμπειρίας και επάρκειας, δεύτερον εμπειρίας στη Διεθνή Πολιτική σκηνή και στα κοινά, τρίτον ενεργούς δεσμούς με τον Ελληνισμό, τέταρτον γνώσης και χρήσης της Ελληνικής γλώσσας και τέλος έχουν εκφρασθεί πολλάκις για τη σχέση αγάπης που έχουν για την μητέρα Πατρίδα. Έχουν δε, την κατάλληλη ηλικία (ψημένοι) ώστε έχουν διαδράμει μία επαγγελματικής σταδιοδρομία, ενώ παράλληλα είναι και "νέοι" σε ότι αφορά το ξεπερασμένο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας.
Σε ότι αφορά ποιοι τρέχουν να «μυήσουν» σε αυτή την «φιλική εταιρεία» ο κ. Νικολόπουλος δηλώνει 
«Βοηθούν εξαιρετικά στην εθνική «στρατολόγηση» των ομογενών, κληρικοί, επιχειρηματίες, ενώ μπροστάρηδες είναι δύο υποψήφιοι διδάκτορες του Χάρβαρντ. Μάλιστα δεν σας κρύβω ότι είμαι αισιόδοξος γιατί όπως πληροφορούμαι από τον καθηγητή κ. Δ. Χιόνη έχουν δραστηριοποιηθεί αρκετές προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς. Έλληνες που είναι «πρώτοι όχι το χωριό», αλλά «κορυφαίοι στην βασιλεύουσα των πόλεων», αποδεδειγμένα επί σειρά ετών».
Πιστεύω δηλώνει ο κ. Νικολόπουός  ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο η «ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ». «Εγώ είμαι ένας «Απόστολος» αυτής της «Ε3». Ένας «απόστολος» που θα διακηρύττω ότι πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στη «σιωπή των αμνών». Οι  Έλληνες πρέπει ξαναβρούμε τη φωνή μας και να την κάνουμε να ακουστεί με πολιτική αξιοπιστία, εντός αλλά και εκτός συνόρων. Δεν είναι ούτε κάτι απλό, ούτε κάτι εύκολο. Είναι όμως επιτακτικά αναγκαίο για την εθνική μας επιβίωση.
Ο καθένας μας έχει την ιστορία του και την προσφορά του αλλά τούτη την ώρα προσφορά δεν σημαίνει να διεκδικεί κανείς τα παράσημα του «στρατηγού»,  αλλά το να επιδείξει το θάρρος και την αυταπάρνηση του απλού στρατιώτη. Δεν χρειαζόμαστε «λαδωμένα πριγκιπόπουλα» ,αλλά «καθαρά» Ελληνόπουλα. Η νέα ελληνική φωνή δεν θα βγει μέσα από τα διεφθαρμένα πολιτικά τζάκια, ούτε τους πολιτικούς εγωισμούς του παρελθόντος. Ο καθένας μας πρέπει να έχει συναίσθηση των ευθυνών του και για το παρελθόν αλλά και για το μέλλον. Οι αρχηγισμοί και οι μικρομεγαλισμοί που ταλανίζουν τον πατριωτικό δημοκρατικό χώρο πρέπει να μπουν στην άκρη. Και πάντως οι τεχνητές συγκολλήσεις δεν θα πείσουν κανέναν.
Το μεγάλο άλμα είναι η μεγάλη πολιτική σύνθεση που θα κάνει αξιόπιστη την πρόσκλησή μας προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να πάρουν προσωπικά αυτό το πολιτικό στοίχημα για να το κερδίσουμε όλοι μαζί και όχι να προσδοκά ο καθένας να το κερδίσει αποκλειστικά για τον εαυτό του.  
Για αυτό ψάχνουμε σοβαρούς και καταξιωμένους στο χώρο τους Έλληνες, οι οποίοι μέχρι σήμερα στέκονταν μακριά από την πολιτική θεωρώντας πως το «παιχνίδι» είναι στημένο μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς, την οικογενειοκρατία και τα «φίλτρα» των ΜΜΕ. Σε αυτούς τους  Έλληνες πρέπει να δώσουμε έδαφος για να βγουν μπροστά. Γιατί μόνον αυτοί μπορούν να βγάλουν και την Ελλάδα μπροστά!
Και όπως λέει ο «πολλά υποσχόμενος» καθηγητής Δ. Χιόνης «οι αρχηγικές προσεγγίσεις πρέπει να υποκατασταθούν με πατριωτικές ριζοσπαστικές προτάσεις».
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου