Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

100 ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ 420 "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ ΤΟΥΣ!


Με αργούς ρυθμούς, λόγω γραφειοκρατικών θεμάτων, κινείται το πρόγραμμα για φιλοξενία προσφύγων σε μισθωμένα διαμερίσματα καθώς, από τα προβλεπόμενα 100 ακίνητα…


μόλις σε 10 έχουν ήδη μπει οικογένειες. Το πρόγραμμα “REACT” (Refugee, Assistance, Collaboration, Thessaloniki) -παροχής προσωρινής φιλοξενίας σε πρόσφυγες αιτούντες άσυλο και υποψήφιους για μετεγκατάσταση – ξεκίνησε το καλοκαίρι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους δήμους Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών και Καλαμαριάς, με διάρκεια ως το τέλος του χρόνου και δυνατότητα παράτασης για το 2017. Περιλαμβάνει τη μίσθωση 100 ακινήτων για 420 πρόσφυγες και την φιλοξενία άλλων 30 σε 10 οικογένειες της Θεσσαλονίκης.η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, έχουν υπογραφεί 42 συμβόλαια ενοικίασης διαμερισμάτων και σε 10 απ’ αυτά, μένουν ήδη οικογένειες προσφύγων. “Προβλέπεται η ενοικίαση 70 διαμερισμάτων από τον δήμο Θεσσαλονίκης, 20 από τον δήμο Νεάπολης και 10 από τον δήμο Καλαμαριάς”, εξήγησε, αποδίδοντας την καθυστέρηση στο γεγονός, ότι το πρόγραμμα ανακοινώθηκε το καλοκαίρι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων απευθύνθηκαν πρώτα στους νεοεισαχθέντες στα πανεπιστήμια της πόλης, φοιτητές, προκειμένου να νοικιάσουν τα διαμερίσματά τους.
“Επιπλέον, ήταν διστακτικοί γιατί τα συμβόλαια υπογράφονταν μέχρι το τέλος του 2016 αλλά πλέον υπάρχει δυνατότητα επέκτασης και για το νέο έτος ενώ όλα τα διαμερίσματα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, όπως να έχουν ενεργειακό πιστοποιητικό, θέρμανση και ζεστό νερό” ανέφερε η κ.Γούλα.
“Πάντως, προς το παρόν, έχουν μαζευτεί και άλλα αιτήματα ενοικίασης τα οποία εξετάζουμε. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ήταν μεν στην αρχή λίγο αργές, μέχρι να “ρολάρει” λίγο το πρόγραμμα αλλά τώρα, τα περισσότερα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί και ‘τρέχει’ καλύτερα”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου