Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ!

Ποιες κόκκινες γραμμές; Όλα είναι προσυμφωνημένα, απλά  ο προδότης...

Κοτζιάς ψάχνει να βρει τη φόρμουλα για να το πασάρει μέσα στη Βουλή και να ψηφίσουν το ξεπούλημα τηςε Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς! Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιδράσει και να μην επιτρέψει την προδοσία που θα καρατομήσει τη χώρα μας. 
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από το zougla.gr:
«Είναι δύσκολα τα βήματα που κάνουμε, αλλά όλα τα βήματα μάς φέρνουν πιο κοντά στην πιθανότητα μιας λύσης» δήλωσε από τη Βιέννη, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει υπάρξει κάποια σύγκλιση στα μεγάλα θέματα που χωρίζουν τις δύο χώρες, ο κ. Κοτζιάς απάντησε πως υπάρχει μια σύγκλιση για τη μέθοδο με την οποία θα λυθεί το ζήτημα και συμπλήρωσε: «Έχουμε καταγράψει στις λεπτομέρειες τους ποια είναι αυτά που συμφωνούμε και ποια πού διαφωνούμε. Έχουμε εντοπίσει ποια είναι τα κύρια θέματα για κάθε πλευρά και ελπίζω στην επόμενη συνάντησή μας να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα».

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε σπουδαία τη δουλειά που έκαναν οι Έλληνες διπλωμάτες οι οποίοι διαμόρφωσαν παράλληλα με τη συζήτηση για τη λύση του ονοματολογικού, «τη θετική μελλοντική ατζέντα για τη συνεργασία και την κοινή πορεία των δύο κρατών εφόσον, που όπως ελπίζω, λυθεί το ονοματολογικό».

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει σχεδιασμός για τα επόμενα ραντεβού, ο κ. Κοτζιάς απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «υπάρχουν όλα τα αναγκαία βήματα, σχεδιασμός και συμφωνία».

Μ. Νίμιτς: Εποικοδομητικές συναντήσεις που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης στη Βιέννη, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς δήλωσε: «Εργαζόμαστε πολύ εποικοδομητικά. Είχαμε εποικοδομητικές συναντήσεις και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ενόψει του μέλλοντος».

Ωστόσο, αναγνώρισε πως υπάρχουν ακόμα εκκρεμή δύσκολα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και διαμήνυσε ότι υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε διάφορα ζητήματα, και όλα αυτά θα συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της περιοχής, στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και εξέφρασε την ελπίδα «να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε ένα τόσο εποικοδομητικό πλαίσιο.

Τέλος, ευχαρίστησε την υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας για τη φιλοξενία της, που προσέφερε την έδρα του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών για να γίνει αυτή η συνάντηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου