Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!

Ο Σουλτάνος στοχεύει σε πόλεμο στο Αιγαίο. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει σαρωτική επίθεση σε 2 ή 3 νησιά μας και να τα καταλάβει. Αυτός ο φασίστας δεν παίρνει από λόγια ούτε από διπλωματία. Μόνον με πόλεμο. Αν η πολιτική ηγεσία, η ηγεσία των Τσίπρα- Καμμένου, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους, αν αφήσουν τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, τότε θα κατατροπώσουμε τους Τούρκους και το θράσος του Ερντογάν. 
Το παρακάτω ρεπορτάζ είναι από το newpost.gr:
Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Ερντογάν μέσα από το...

τουρκικό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας που συνεδρίασε υπό τον Τούρκο πρόεδρο, απαντώντας προκλητικά στα... καμπανάκια της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Ελλάδα, Κύπρος, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως έχουν απέναντί τους έναν σκληρό και απρόβλεπτο αντίπαλο, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν σε νέο του μήνυμα ξεκαθαρίζει πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις της στη Μεσόγειο Θάλασσα και στη βόρεια Συρία

Μια εξόχως επιθετική και απειλητική ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό συμβούλιο προειδοποιώντας και τη χώρα μας πως η Άγκυρα «δεν θα υποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της», κατηγορώντας την Αθήνα ότι η συμπεριφορά της δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας.

«Έγινε μια συνολική εξέταση των θεμάτων της Κύπρου, της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίο, κυρίως αναφέρθηκε η συμπεριφορά και η στάση της Ελλάδος που δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας και αποφασίστηκε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, το συμβούλιο κατέστησε σαφές πως η Τουρκία θα αναλάβει πρωτοβουλίες στον κουρδικό θύλακα της Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, εάν οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποχωρήσουν από την περιοχή.

Σε αντίθεση με την Αφρίν, στη Μανμπίτζ βρίσκονται και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζουν τους Κούρδους στις μάχες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Η Ουάσιγκτον είχε παλαιότερα δεσμευτεί πως οι κουρδικές δυνάμεις δεν θα εγκατασταθούν δυτικά του ποταμού Ευφράτη, όπου βρίσκονται τόσο η Μανμπίτζ όσο και η Αφρίν. 
Η Άγκυρα προειδοποίησε επίσης το Ιράκ ότι προτίθεται να επέμβει σε ιρακινό έδαφος, εάν η Βαγδάτη δεν θέσει τέλος στη δράση του κουρδικού PKK, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα ανοιχτά της Κύπρου και στο Αιγαίο και δύο ημέρες μετά την ευρωτουρκική σύνοδο στη Βάρνα, όπου οι δύο πλευρές δεν κατόρθωσαν να λύσουν τις διαφορές τους.

Την ίδια στιγμή, νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στην πτήση επιστροφής του στην Τουρκία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωτουρκικής Συνόδου Κορυφής, διέλυσαν την όποια προσδοκία υπήρχε ότι η Αγκυρα θα μεταβάλει τη στάση και τους σχεδιασμούς της ως αποτέλεσμα της παρέμβασης της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος παρέπεμψε το θέμα στην τουρκική Δικαιοσύνη, ενώ προχώρησε σε έμμεση διασύνδεση ανάμεσα στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας και στους δύο Ελληνες κρατουμένους. Ο κ. Ερντογάν είπε ότι στις συνομιλίες με την ευρωπαϊκή ηγεσία στη Βάρνα «ασφαλώς τους εξήγησα ότι δεν είναι δίκαιο αυτοί που συζητούν σε βάθος το θέμα των δύο στρατιωτικών να μη συζητούν καθόλου το θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα έπειτα από την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα στην Τουρκία». Με αφορμή αυτή την αναφορά Ερντογάν, προέκυψε η τουλάχιστον ατυχή δήλωση του κ. Κατσίκη περί "ανταλλαγής" των Ελλήνων αξιωματικών με τους οκτώ Τούρκους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Σαφές μήνυμα... ετοιμότητας έστειλε χθες στην Τουρκία ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος που διέταξε τη διεξαγωγή έκτακτης άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η άσκηση ήταν ευρείας έκτασης και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται ακόμη και ανακατάληψη βραχονησίδας.

Στο αρχηγείο του Στόλου, βρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Κατά την υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι καθόλα έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου