Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ: "ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"...ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ "ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"! ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ!

Η μεγαλύτερη προδοσία από συστάσεως του ελληνικού κράτους διά χειρός Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου! Παραδίδουν τη Μακεδονία μας στους Σλάβους των Σκοπίων οι οποίοι θα ονομάζονται πλέον "Βόρειοι Μακεδόνες" και θα έχουν κράτος τη "Βόρεια Μακεδονία" και γλώσσα τη "μακεδονική". Και όλα αυτά θα παραπέμπουν στην ύπαρξη μιας άλλης χώρας, της "Νότιας Μακεδονίας" η οποία θα θεωρηθεί ότι βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή! Σε λίγα χρόνια θα αρχίσουν τα όργανα από τα Σκόπια ...
σε συγχορδία με τους Γερμανούς-ΗΠΑ, Τουρκία, αλλά και διεθνείς εκθέσεις (βλέπε State Department) οι οποίες θα κάνουν λόγο για "μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα η οποία ...καταπιέζεται κατάφωρα από τους Έλληνες. Η χώρα μας θα συρθεί μετά από μερικά χρόνια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να παραδώσει τα εδάφη της Μακεδονίας στους Σλάβους! 
Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι ο σημερινός μας τίτλος "ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", δεν αφορά σε επίσημες θέσεις των Σκοπίων, αλλά είναι κάτι που θα το δούμε συν τω χρόνω να εξελίσσεται!
Το παρακάτω ρεπορτάζ από το iefimerida.gr
Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, πιθανότατα το συμφωνημένο όνομα ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Νίκολα Ντιμιτρόφ είναι το «Βόρεια Μακεδονία».

Ολα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την λύση του ονοματολογικού των Σκοπίων.

Σύμφωνα μάλιστα με ΜΜΕ των Σκοπίων, πιθανότατα οι δύο χώρες έχουν φτάσει σε συμφωνία για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας μάλιστα αναμένεται να έχουν άμεσα τηλεφωνική επικοινωνία, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα. Επίσης, ο Ζάεφ σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, θα παραθέσει την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου με ξεκάθαρη αναφορά και στο θέμα.

Σε ό,τι αφορά το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αν τελικά οριστικοποιηθεί, μένει να φανεί αν θα υιοθετηθεί με τη σλάβικη εκδοχή «Severna Makedonia» ή με την αγγλική «North Macedonia».

Νωρίτερα, μέσα στην ημέρα ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς μίλησε για «συμφωνία με την ΠΓΔΜ που συνήφθη», κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, στο Βερολίνο. Ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε μάλιστα την απορία του για το γεγονός ότι δεν κατέστη έως τώρα δυνατή η επίλυση της διαφοράς, καθώς υπήρχαν, όπως είπε, κατά το παρελθόν καλύτερες ευκαιρίες. Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι η εργασία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών έχει ολοκληρωθεί, εξηγώντας ότι τώρα συνεδριάζουν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ειδικοί από Σκόπια, Αθήνα και Ηνωμένα Έθνη. «Στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα συνεδριάζει από χθες ομάδα ειδικών απο τα Σκόπια, την Αθήνα και τα Ηνωμένα Έθνη, η οποία επεξεργάζεται τα κείμενα προετοιμασίας, νομικά και τεχνικά, και κάνει και τις τελευταίες προτάσεις», είπε.

Telma: Το πλαίσιο της συμφωνίας Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

Το τηλεοπτικό κανάλι «Telma» των Σκοπίων επικαλούμενο διπλωματικές πηγές ανέφερε ότι το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι πιθανόν αυτό που συμφωνήθηκε, στο πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ, στις επαφές τους στις Βρυξέλλες.

Το ίδιο πλαίσιο περιλαμβάνει το σχέδιο για να κλείσει το ονοματολογικό, κάτι που περιλαμβάνει 11 βήματα. Αυτό το πλαίσιο αναμένεται να επικυρωθεί σε τηλεφωνική επαφή που θα έχουν την Τετάρτη οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, αναφέρει ακόμη το «Telma». Αυτή η συνομιλία θα αποτελέσει το προοίμιο για τη συνάντησή τους στις Πρέσπες, όπου θα επισημοποιηθεί η συμφωνία, συμπληρώνει.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται ανεπίσημες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, με ή χωρίς τελική συμφωνία στο ονοματολογικό με την Ελλάδα. Αν δεν υπάρξει οριστική συμφωνία έως τη Σύνοδο της ΕΕ, στα τέλη Ιουνίου, τότε οι Βρυξέλλες θα ορίσουν ημερομηνία για έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, καταλήγοντας σε συμφωνία στο ονοματολογικό έως τον Δεκέμβριο. Το δημοψήφισμα για το νέο όνομα θα γίνει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το «Telma», με την 8η Σεπεμβρίου να εξετάζεται ως πιθανή ημερομηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου