Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ (ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ), ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Έχουμε ήδη διανύσει 8 χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης και για να...

εισέλθουμε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση. 
Η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε ο ιδιωτικός τομέας να προσελκύσει νέες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν πλούτο, νέες θέσεις εργασίας, θα συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφειά της, είναι από τα πιο κρίσιμα στοιχήματα για την πολιτεία και για τους θεσμικούς φορείς της αγοράς.
Επίσης, η επίλυση προβλημάτων όπως η γραφειοκρατία, η καθυστέρηση στην απονομή  δικαιοσύνης, το σύνθετο φορολογικό πλαίσιο, η μη σύνδεση της αγοράς με το εκπαιδευτικό σύστημα, η απουσία πλαισίου για την ενθάρρυνση της έρευνας και της καινοτομίας στοιχεία που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, η οποία είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης.
Σ’ αυτό το οικονομικό περιβάλλον ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, έχει ξεκινήσει δράσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της ανεργίας, τις νέες απαιτήσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην εποχή μας, προσφορά δωρεάν μαθημάτων και απόκτηση διπλωμάτων πληροφορικής και άλλες. Επίσης και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος σε συνεργασία με την εταιρεία Skywalker διοργάνωσε στις 30 Μαΐου ημερίδα επιχειρηματικότητας με θέμα «Επιχειρηματική Μετεπιβίβαση». Διακεκριμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ.Ηλίας Αποστολόπουλος και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ.Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, παρουσίασαν και συζήτησαν ευκαιρίες επιχειρηματικού μετασχηματισμού και ανάπτυξης που δημιουργούνται σε τοπικό κυρίως επίπεδο καθώς και τις συνθήκες με τις οποίες οι Έλληνες σχεδιάζουν την παραγωγή τους στα νέα δεδομένα.
Ευχαριστούμε όλους τους ομιλητές για την παρουσία και βεβαίως την εταιρεία   Skywalker η οποία πάντοτε προσφέρει τις υπηρεσίες της τόσο για θέματα ανεργίας όσο και για θέματα προώθησης της επιχειρηματικότητας.
Η συμμετοχή στην ημερίδα ήταν πέραν του αναμενόμενου από επιχειρηματίες της πόλης μας αλλά και από εν δυνάμει επιχειρηματίες. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την ανάπτυξη και άλλων δράσεων και προγραμμάτων στο μέλλον για όλους όσους ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με επιχειρήσεις, ώστε να ενημερώνονται σωστά και να βοηθηθούν στις προσπάθειές τους από τους πλέον ειδικούς και επιτυχημένους στο χώρο τους.
                                               H Αντιδήμαρχος Προώθησης
                                          Απασχόλησης και  Επιχειρηματικότητας
                                             Μαρία  Αθανασάκου-Μουντάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου