Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΜΑΣ...ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ, ΕΝΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Μπράβο στον Τέρενσ Κουίκ. Τρέχει όπου γης για την Πατρίδα! Μετά την Αφρική, τώρα ασχολείται με τις ΗΠΑ και την ομογένεια! Την ιδια ώρα που η Μακεδονία μας ξεπουλιέται στους Σλάβους, ενώ η Θράκη στους Τούρκους! 
Ιδού τι αναφέρει το δελτίο τύπου μου μοιράζει στα ΜΜΕ.
Θέματα διατήρησης και ενίσχυσης της ελληνικής γλώσσας και....

φιλελληνισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τον δήμαρχο Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζο.

Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τον Δήμαρχο του Tarpon Springs Κρις Αλαχούζο. 
O κ. Κουίκ δήλωσε:
"Είχα τη χαρά να δεχθώ εδώ στο γραφείο μου έναν καλό φίλο, ένα εκλεκτό μέλος της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, τον Κρις Αλαχούζο, δήμαρχο του πανέμορφου Τάρπον Σπρινγκς, που οι περισσότεροι το αποκαλούν η Κάλυμνος της Φλόριδας. Είναι η τρίτη φορά που συναντώ τον κ. Αλαχούζο και σήμερα άκουσα με πολύ προσοχή τη βούλησή του να βοηθήσει, όχι μόνο στη διατήρηση, αλλά και στην εξάπλωση της ελληνικής γλώσσας στην περιοχή του, με τη βοήθεια των charters schools. Μία εκπαιδευτική υποδομή η οποία βοηθά ταυτόχρονα και στην εξάπλωση του φιλελληνισμού, με δεδομένο ότι τα περισσότερα παιδιά των συγκεκριμένων σχολείων έχουν άλλες εθνικές καταγωγές» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κουίκ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, επισήμανε πως συζήτησαν και το θέμα της στελέχωσης αυτών των σχολείων (ή άλλων που ενδεχομένως δημιουργηθούν), με Έλληνες δασκάλους ή δασκάλους που κάποια στιγμή θα πρέπει να προκύψουν από την εκεί ελληνική ομογένεια». Αναγνώρισε πως αυτό το τελευταίο θέλει ένα σχετικό χρόνο, αλλά εξέφρασε την αποφασιστικότητά του κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως «το υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι το επισπεύδον υπουργείο για αυτά τα ζητήματα, αλλά είναι υποχρέωσή μας να μεταφέρουμε στους αρμόδιους υπουργούς τα εκάστοτε ζητήματα που μας θέτει η Διασπορά» και συμπλήρωσε «και μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο υπουργείο Παιδείας. Μέχρι σήμερα συνεργάζομαι εξαιρετικά με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου όπως και με την αρμόδια για θέματα Ελληνικής Παιδείας στους Απόδημους, υφυπουργό Μερόπη Τζούφη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου