Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΨΕΜΑΤΑ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ "174 ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ"!

Ψέμματα (fake news ) όλες οι λίστες «οι 174 Έλληνες βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό» με αποτέλεσμα πολλοί βουλευτές...
να φτάνουν μέχρι και σε μηνύσεις για ψευδή γεγονότα και δυσφήμηση δια του τύπου .
ΔΕΝ είναι λεφτά που έβγαλαν οι βουλευτές στο εξωτερικό, αλλά τα χρήματα που δήλωσαν ότι είχαν στις τράπεζες το 2009. Η λίστα έρχεται και ξανάρχεται στη δημοσιότητα κι έτσι, μετά από παράπονα των έντιμων βουλευτών που θίγονται, ασχολήθηκε το αρμόδιο τμήμα της Βουλής, αλλά και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Σχετικά με λίστα ονομάτων Ελλήνων βουλευτών, που δημοσιεύεται και αναδημοσιεύεται συνεχώς σε διάφορα sites με τίτλο «οι 174 Έλληνες βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό», η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αφού εξέτασε το ζήτημα στη σημερινή συνεδρίασή της, διαπίστωσε τα κάτωθι: η ίδια ακριβώς λίστα είχε αναρτηθεί και παλαιότερα σε διάφορα sites με τον ισχυρισμό ότι «είναι λίστα της ΤτΕ πολιτικών προσώπων που έβγαλαν χρήματα έξω». Σε συνέχεια του από 6/4/2015 σχετικού εγγράφου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το θέμα εισήλθε προς συζήτηση στην οικεία Επιτροπή. Σε έλεγχο, τον οποίο διενήργησε ορκωτός ελεγκτής, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται περί αντιγραφής ποσών τα οποία έχουν δηλωθεί ως τραπεζικές καταθέσεις στις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης χρήσης 2009, από τους ίδιους τους υπόχρεους [βουλευτές] και δεν πρόκειται περί λίστας της ΤτΕ. Οι εν λόγω δηλώσεις είχαν δημοσιευθεί, σύμφωνα με όσα προβλέπονταν τότε στο ν. 3213/2003, στις 20/12/2011. Κατόπιν αυτών, η Επιτροπή Ελέγχου, στη συνεδρίασή της την 18/2/2016, με ομόφωνη απόφασή της έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.
Επιπλέον, η Επιτροπή εκφράζει τον προβληματισμό της για τη σκοπιμότητα της δημοσίευσης τέτοιων δημοσιευμάτων, που δημιουργούν τον κίνδυνο εσφαλμένης στοχοποίησης συγκεκριμένων προσώπων και τροφοδοτούν την αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων προς το ευρύ κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου