Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ...ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ! ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ Η ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 100 ΠΟΛΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ! ΤΕΤΟΙΟ ΡΕΚΟΡ...ΑΝΠΤΥΞΗΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ!

Η Αθήνα κατατάσσεται στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 100 πόλεις παγκοσμίως, σε ό,τι αφορά τις ευκαιρίες εργασίας.     Η έρευνα, που διεξήγαγε η γερμανική εταιρεία Movinga, συνεκτιμά την οικονομική δυναμική για τις startups και τις εγκαθιδρυμένες εταιρείες, το επίπεδο διαβίωσης και το ποσοστό νέων, γυναικών και μεταναστών που εντάσσονται στο εργατικό δυναμικό.    
Σύμφωνα με την διεθνή μελέτη της Movinga, η Αθήνα βαθμολογείται με μόλις 3,79 με άριστα το 10.   Καλύτερη πόλη στον κόσμο θεωρείται η Βοστώνη (με 6,92) ενώ ακολουθούν το Μόναχο (6,81), το Κάλγκαρι (6,79), το Αμβούργο (6,77) και η Στουτγάρδη (6,76). 
Την πρώτη δεκάδα κλείνουν: Λονδίνο, Σιγκαπούρη, Όσλο, Φρανκφούρτη...

και Εδιμβούργο.    Η Αθήνα αξιολογείται με 0,94 στα 10, σε ό,τι αφορά τις ευκαιρίες εργασίας για τους νέους. Ως προς την οικονομική της ισχύ λαμβάνει 1,93 στα 10 ενώ το επίπεδο διαβίωσης βαθμολογείται με 4,56. Σχετικά υψηλή είναι η βαθμολογία για τις ευκαιρίες προς τις γυναίκες με 5,9 ενώ οι ευκαιρίες προς τους μετανάστες αξιολογούνται με 1,93 στα 10.    
Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (για τον Αύγουστο) η ανεργία των νέων ηλικίας 15-28 ετών ανήλθε 36,8%.   «Η ψηφιοποίηση επιτρέπει στις εταιρείες να απασχολούν ικανούς εργαζόμενους από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Για τους ταλαντούχους που αναζητούν δουλειά, οι ευκαιρίες είναι περισσότερες από ποτέ», σχολιάζει ο Φιν Ατζ Χάνσελ, διευθυντικό στέλεχος της Movinga.   
«Ωστόσο κάποιες πόλεις προσφέρουν παραπλανητικά υψηλούς μισθούς, καθώς το εισόδημα σε αυτές τις χώρες πλήττεται από τους υψηλούς φόρους και το κόστος για τις υπηρεσίες υγείας», προσθέτει. Πηγή: www.lifo.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου