Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

O ΥΜΗΤΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΠΛΑΚΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ!


Στην Ελλάδα της κρίσης και της Τρόϊκας, την ώρα που η Πολιτεία δεν δίνει χρήματα στους Δήμους για να μπορέσουν να  ανταπεξέλθουν στην δύσκολη θερινή περίοδο των πυρκαγιών, όταν οι εθελοντές δασοπυρόσβεσης εξοπλίζονται με ίδια μέσα, στον Υμηττό, οι εθελοντές της δασοπροστασίας Χολαργού κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια με τους συναδέλφους τους από την ομάδα του Παπάγου!


Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στις 3.45 το απόγευμα, όταν ο Κώστας Φιλιππακόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Α.Π. (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος), συνοδευόμενος από την Π.Χριστοδουλοπούλου (τοπική σύμβουλο), και τον Γιώργο Αλιμπέρτη από την ομάδα εθελοντών Παπάγου, πήγαν στο πυροφυλάκιο του Χολαργού. Ο Γ. Αλιμπέρτης φέρεται να είπε στους ευρισκόμενους εκεί εθελοντές:
«Περάστε έξω, αλλάζει η κλειδαριά και θα γίνει απογραφή των υλικών.Δεν θα ξαναμπείτε μέσα»!

 Η σπίθα άναψε: Ο επικεφαλής της ομάδας δασοπυροσβεστών Χολαργού αρνήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά και κάλεσε αμέσως,  τον πρώην Δήμαρχο Χολαργού Δ. Νικολάου και …άρχισε το πανηγύρι!
Ενημερώθηκε και η Αστυνομία Χολαργού και με την άφιξη του Δ. Νικολάου έγινε χαμός!
Ο Δ. Νικολάου ωρυόμενος, πήρε στα χέρια του και τσαλάκωσε την απόφαση που του επέδειξαν για την διενέργεια απογραφής στο πυροφυλάκιο και ζήτησε να του δοθεί απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου που να επιτρέπει το ξήλωμα της κλειδαριάς και αντικατάστασή της με νέα, καθώς και ότι έπρεπε να γίνει απογραφή του εξοπλισμού των δασοπυροσβεστών Χολαργού.
Οι εθελοντές της δασοπροστασίας Χολαργού με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζηεμμανουήλ αρνήθηκαν να φύγουν από τον χώρο και δήλωναν ότι δεν είχε κανείς δικαίωμα να κάνει απογραφή στον εξοπλισμό τους, διότι αυτός είναι περιουσία των εθελοντών και κανενός Δήμου. 

Από την άλλη, ο Κώστας Φιλιππακόπουλος επεδείκνυε την απόφαση της Επιτροπής την οποία υπέγραφε η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π. κ. Ευαγγελοπούλου, την οποία οι δασοπυροσβέστες Χολαργού θεωρούν ότι έχει σκοπό να τους απομονώσει και τελικά να διαλύσει , διατηρώντας ουσιαστικά μόνον τους δασοπυροσβέστες Παπάγου.
Με την εμφάνιση της Αστυνομίας, ο Δ. Νικολάου έκανε καταγγελία η οποία κατεγράφη στο βιβλίο των αστυνομικών οργάνων και θα διαβιβασθεί υπηρεσιακώς.
Αργότερα, έφτασαν στο σημείο τόσο ο κ. Δασκαλόπουλος όσο και η κ. Ευαγγελοπούλου και τα πράγματα έδειξαν να ηρεμούν…


2 σχόλια:

  1. Η ΚΑ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ, ΦΤΑΙΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OLOI GNVRIZOYME OTI H KA. EYAGELOPOYLOY HTAN STHN ERT....

    ΑπάντησηΔιαγραφή