Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ


ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ...ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ  ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
του Μάκη Βραχιολίδη
Ο ...μπαμπούλας της δραχμής που επισείουν κάθε τόσο γνωστά φερέφωνα των διεθνών τοκογλύφων, με πρωτοπόρους τους πολιτικούς ταγούς Βενιζέλο, Παπαδήμο, Σαμαρά και τα εξαπτέρυγά τους, γίνεται εκ του πονηρού. Για  να προβούν σε εσωτερική υποτίμηση και να ξεπουλήσουν με μεγαλύτερη ευκολία τον δημόσιο πλούτο της χώρας, καθώς και να συνθλίψουν τα εργασιακά δικαιώματα του λαού.
Με το πρόσχημα της ανταγωνιστικότητας, ρίχνουν  το εργασιακό κόστος, και κατεδαφίζουν τους  μισθούς  των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων.
Έτσι,  ενώ ο βασικός μισθός  βρισκόταν στα 800 ευρώ,  με τις εντολές της τρόϊκας  κατακρημνίζεται στα 450 ευρώ , με στόχο να ισοπεδωθεί σύντομα στα 250 ευρώ ! Κατ’αυτό τον τρόπο, επιμένουν οι τροϊκανοί και οι εδώ υπηρέτες τους, «η Ελλάδα θα γίνει πιο ανταγωνιστική και θα έρθουν επενδύσεις στην χώρα μας». Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν ως ...καταστροφική την επιστροφής της χώρας στο εθνικό μας νόμισμα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι μέσω αυτών των απειλών στοχεύουν να κοιμίσουν τον κόσμο και να αδρανοποιήσουν τυχόν αντιδράσεις του ώστε τελικά να κινεζοποιήσουν εύκολα την Ελλάδα και τον λαό της. Έχοντας βεβαίως τους Έλληνες δεμένους στο άρμα του θανατηφόρου ευρώ.
Οι αριθμοί όμως λένε την αλήθεια και ιδού γιατί και πώς ψεύδονται ασυστόλως: Ο μηνιαίος μισθός των 800 ευρώ μετατρεπόμενος σε δραχμές, με την ισοτιμία 1 ευρώ=340,75 δρχ. , είναι: 800 ευρώ Χ 340,75 δρχ.=272.600 δρχ.  Με σημερινές τιμές λοιπόν,  ο βασικός μισθός ενός  εργαζόμενου θα αντιστοιχούσε σε  272.600 δρχ.
Με την επιδιωκόμενη ισοπέδωση του κατώτατου μισθού στα 250 ευρώ, ένας εργαζόμενος θα ελάμβανε σε δραχμές 250ευρώ Χ 340,75 δρχ. = 85.188 δρχ. Προσέξτε καλά τα χρήματα που θα έπαιρνε ένας εργαζόμενος: μόνον 85.188 δρχ. το μήνα!!!
Τι θα γινόταν όμως εάν η χώρα επέστρεφε στο εθνικό της νόμισμα; «Συντριπτική υποτίμηση της δραχμής σε σχέση με το ευρώ», φωνάζουν τα γνωστά παπαγαλάκια θέλοντας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Αντί δηλαδή η ισοτιμία δραχμής προς ευρώ να ήταν 1 ευρώ=340,75 δρχ. θα  ήταν (υποθέσθω) 1 ευρώ=1000 δρχ.
Αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος, αμειβόμενος με 250 ευρώ μηνιαίως, μετά την επιστροφή της χώρας στο εθνικό νόμισμα και την μεγάλη υποτίμηση της δραχμής σε σχέση με το ευρώ, θα έπαιρνε στο χέρι 250 ευρώ Χ1000 δρχ.=250.000 δρχ.
Ενώ  δηλαδή η παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ θα αποδίδει στον με κατώτατο μισθό αμειβόμενο, 85000 δρχ. ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας στη δραχμή θα απέδιδε στον ίδιο εργαζόμενο 250.000 δρχ.
Είναι ή δεν είναι λοιπόν προτιμότερη η επιστροφή της Ελλάδος στο εθνικό μας νόμισμα; Είναι! Η επιστροφή στη δραχμή θεωρείται αναγκαίο γεγονός για την σύντομη ανάκαμψη της χώρας  κάτι που θα την καταστήσει αυτάρκη και ανταγωνιστική. Όμως, οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπαδήμος και τα άλλα πολιτικά φερέφωνα των διεθνών τοκογλύφων, δεν υπηρετούν το εθνικό συμφέρον αλλά αυτό των τραπεζιτών και συνομωτών της Ελλάδος!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου