Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΡΑΣ!

Με τις εκλογές και την αγωνία τους, προσπεράσαμε τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού Κώστα Καρρά χωρίς να το αναφέρουμε. 
Ο Κώστας Καρράς έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από πολυετή άνιση μάχη με τον καρκίνο. Το όνομά του έρχεται να προστεθεί στην σειρά των θανάτων που έχουμε μέσα στο 2012 από τον καλλιτεχνικό χώρο και ενώ ακόμη δεν έχουν κυλήσει παρά 4 μήνες από την αυγή του έτους.
Μετά τους Σμαρούλα Γιούλη, Νίκο Απέργη, Βασίλη Τσιβιλίκα, Νίκο Δαδινόπουλο, Δόμνα Σαμίου, Δημήτρη Μητροπάνο, ήρθε να προστεθεί και το όνομα του Κώστα Καρρά, καθιστώντας το 2012 πρωταθλητή των θανάτων μεγάλων ονομάτων από τον καλλιτεχνικό χώρο.  Έρχεται να επιβεβαιώσει το θρυλικό άσμα του Δημήτρη Μητροπάνου, "Ο χάρος βγήκε παγανιά", μέσα στην γειτονιά των ανθρώπων της τέχνης. 




Ο Κώστας Καρράς γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1936 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Ήταν απόφοιτος της Royal Academy of Arts του Λονδίνου, ενώ το 1963 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στην "Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι.
Τότε ξεκίνησε την επιτυχημένη του συνεργασία με την Έλλη Λαμπέτη και εμφανίστηκε μεταξύ άλλων και σε έργα όπως "Γυμνοί στο Πάρκο" του Νιλ Σάιμον (Neil Simon's "Barefoot in the Park") και στο "Λεωφορείον ο Πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς. Από τότε δημιούργησε δικά του θεατρικά σχήματα και σημείωσε προσωπική επιτυχία στο "Ημερολόγιο ενός τρελού" του Γκόγκολ και στο "Blithe Spirit" του Νόελ Κάουαρντ (ως Charles).
Σημαντική είναι η συνεισφορά του ως ηθοποιού στον ελληνικό κινηματογράφο, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1961. Η καλύτερή του ωστόσο κινηματογραφική εμφάνιση θεωρείται ο ρόλος του Μενέλαου στην "Ιφιγένεια" του Μιχάλη Κακογιάννη(1977). Στην ελληνική τηλεόραση πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σίριαλ.
Από το 2000 μέχρι το 2007 ήταν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Μπαρούτσου και είχε έναν γιο τον Βασίλη.
Ο Κώστας Καρράς, ήταν επίσης επίτιμος πρόεδρος στο "Χαμόγελο του παιδιού" από το 1994, ενώ διοργάνωσε τον πρώτο διεθνή έρανο για τα θύματα του πολέμου της Βοσνίας. Επανειλημμένως έδωσε παραστάσεις για την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και βραβεύθηκε από πολλές οργανώσεις και συλλόγους για την κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση (Λάιονς, Χαμόγελο του Παιδιού, Δήμοι και Κοινότητες). Από τον Ιούλιο του 2000 ήταν υπεύθυνος του κλάδου Πολιτιστικής κίνησης της Ν.Δ. πολιτιστικών σωματείων και οικονομικών του Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου