Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ...


"Βενιζέλος-Σαμαράς να στείλουν επιστολή μετάνοιας για το Μνημόνιο"


Τσίπρας: Βενιζέλος-Σαμαράς να στείλουν αμέσως επιστολή μετάνοιας για το Μνημόνιο
πηγή: iefimerida.gr
Να σταματήσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μιλούν για κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο ζήτησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας επιμένοντας στην πρότασή του για αριστερή κυβέρνηση στη βάση 5 αξόνων που παρουσίασε.
Ειδικότερα, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας την στρατηγική με την οποία θα κινηθεί το κόμμα του, που πήρε σήμερα την διερευνητική εντολή από τον Κάρολο Παπούλια, είπε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι «ώριμη, συνειδητή πολιτική επιλογή» του ελληνικού λαού. «Ο λαός αποφάσισε. Ούτε 151 βουλευτές ούτε 51% στα δύο κόμματα» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν όπως τους βολεύει το εκλογικό αποτελεσμα».
«Τα κόμματα του Μνημονίου ήθελαν την πλειοψηφία για να ψηφίζουν τα μέτρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι «μερικές χιλιάδες ψήφοι και ο εκλογονοθευτικός νόμος μας στερεί το δικαίωμα σχηματισμού κυβέρνησης»
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συνασπισμού υπογράμμισε ότι «η λαική ετυμηγορία καθιστά άκυρες τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών. Ας σταματήσουν ΠΑΣΟΚ ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Αυτό δεν θα είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου
Αναφερόμενος στις συναντησεις που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να στείλουν οι δύο αρχηγοί επιστολή με την οποία θα αποκηρύττουν τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο: «Αν οι κύριοι Βενιζέλος Σαμαράς έχουν μετανιώσει για τις επιλογές τους, τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να στείλουν επιστολή που θα αναφέρει ότι δεν ισχύει η υπογραφή τους στο Μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε:


«Αν δεν το πράξουν, τους καλώ να σταματησουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό γιατί δεν πείθουν τους ψηφοφόρους τους. Εμείς με την διερευνητική εντολή, θα πράξουμε ότι υποσχεθήκαμε, θα καταθέσουμε την πρότασή μας για αριστερή κυβέρνηση»
Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε άνοιγμα στις δυνάμεις στις Αριστεράς αλλά και σε όλα τα κόμματα που απορρίπτουν το Μνημόνιο: «Όλες οι προτάσεις μας είναι στο τραπέζι του διαλόγου ως βάση συζήτησης με όλες τις αριστερές και οικολογικές δυνάμεις, μαζί με τις προτάσεις άλλων κομμάτων όπως του ΚΚΕ.»
Για τις ανάγκες του παραπάνω διαλόγου, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τους «ελάχιστους άξονες» που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ:
  • Άμεση ακύρωση των μέτρων του Μνημονίου και των νόμων «που περικόπτουν μισθούς-συντάξεις»
  • Ακύρωση των νόμων που καταργούν εργασιακά δικαιώματα και ειδικότερα το νόμο για τη μετενέργεια.
  • Προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για το «βάθεμα της δημοκρατίας» με την καθιέρωση απλής αναλογικής και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
  • Δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, «που μένει στα χέρια όσων το χρεωκόπησαν».
  • Δημιουργία διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος.
Η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου