Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ...ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! 


Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει από τους Σαμαρά και Βενιζέλο να αποστείλουν  επιστολές προς τους δανειστές, με τις οποίες να ακυρώνουν τις υπογραφές τους στις εγγυήσεις για σεβασμό των όρων της δανειακής συμφωνίας και του 2ου Μνημονίου, αποτελεί ευφυή πολιτική πράξη. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αν μη τι άλλο δείχνει να διαθέτει αυτό  που επιζητούσε ο λαός από τους πολιτικούς τους ηγέτες: πατριωτική συνείδηση και αποφασιστικότητα.   
Η πολιτική Τσίπρα αφορά στην άμεση ακύρωση των νόμων που περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, την ακύρωση των νόμων που επιβάλλουν νέο εργασιακό καθεστώς από την 15η Μαΐου, την ανακατανομή των φορολογικών βαρών, την ακύρωση του Μνημονίου, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, τη σύσταση διεθνούς επιτροπής ελέγχου του επαχθούς μέρους του χρέους κ.λπ.. Απλά, συγκεκριμένα πράγματα τα οποία θέλει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού. 
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εάν και εφόσον καταφέρει να επιτύχει την σύσταση κυβέρνησης συνεργασίας -κάτι εξαιρετικά δύσκολο- φαίνεται αποφασισμένος να πάει στην Μέρκελ και τους δανειστές, τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα!
Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα γίνει εάν ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνθεί στην Γερμανίδα καγκελάριο και τα άλλα τοκογλυφικά κοράκια, λέγοντάς τους ότι δεν αναγνωρίζει κανένα Μνημόνιο και ότι αυτό αποτελεί προϊόν αντισυνταγματικών ενεργειών που έχει φορτώσει με επονείδιστο και παράνομο χρέος τη χώρα; Σε μια τέτοια περίπτωση θα προκαλούταν "σεισμός πολλών ρίχτερ" στις οικονομίες της Ευρώπης και όχι μόνο. Εάν μάλιστα ο κ. Τσίπρας απαιτούσε και από την Γερμανία να πληρώσει τα οφειλόμενα στην Ελλάδα από τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, τότε θα αναδεικνυόταν σε εθνικό για την Ελλάδα ήρωα. 
Στο χέρι του Πρoέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εκμεταλλευτεί, την ιστορική γι' αυτόν ευκαιρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου