Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΤΟΥ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"

ΠΕΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



ΠΡΟΒΛΕΨΗ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" Ν.Δ. 23%                       ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:       Ν.Δ. 18,89  
ΠΡΟΒΛΕΨΗ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΣΥΡΙΖΑ: 14%                  ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:  ΣΥΡΙΖΑ:  16,76 %  
ΠΡΟΒΛΕΨΗ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"  ΠΑΣΟΚ: 12%                 ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:   ΠΑΣΟΚ:  13,20 %  
ΠΡΟΒΛΕΨΗ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"   Κ.Κ.Ε. 9,5%                  ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:  Κ.Κ.Ε.  8,48 % 
ΠΡΟΒΛΕΨΗ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: 8,5%         ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: 10,59 %
ΠΡΟΒΛΕΨΗ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,5%        ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ   ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,97 % 
ΠΡΟΒΛΕΨΗ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΔΗΜΑΡ: 6,0%                 ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ   ΔΗΜΑΡ: 6,10% 
ΠΡΟΒΛΕΨΗ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"  Λ.Α.Ο.Σ. 4,5 %              ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  Λ.Α.Ο.Σ. 2,90% 
ΠΡΟΒΛΕΨΗ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"  ΟΙΚ.-ΠΡΑΣ.: 3,5%           ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙΚ.-ΠΡΑΣ.: 2,93 %

Mια σύγκριση των τελικών αποτελεσμάτων με αυτά που πρόβλεψε ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" δείχνει ότι οι προβλέψεις της εφημερίδας μας ήταν πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Σε μια εκλογική αναμέτρηση εξαιρετικά δύσκολα προβλέψιμη, εμείς πήγαμε πολύ καλά.
Ιδού η ανάγνωση των προβλέψεών μας:
1. Προβλέψαμε με μεγάλη ακρίβεια τον καταποντισμό του δικομματισμού. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ διαβλέπαμε ότι θα έφταναν μετά βίας και τα δύο μαζί στο 35%. Τελικά άγγιξαν το 33%. Κανείς σχεδόν από τους κομματανθρώπους ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν πίστευε στην πρόβλεψή μας. Πολλοί από τον Χολαργό μας πήραν τηλέφωνο ή μας είδαν για να μας πουν ότι ο δικομματισμός δεν θα έπεφτε κάτω από το 48% !!! Η μεν Ν.Δ -έλεγαν-. δεν θα έπεφτε κάτω από το 28% (την έβλεπαν να φτάνει έως και το 31%), ενώ το ΠΑΣΟΚ προέβλεπαν ότι θα έφτανε στο 20% και το πολύ-πολύ να έπεφτε στο 18%! Τελικά η συντριβή του ΠΑΣΟΚ ήταν ιστορικά χαμηλή. Στο 13,20%. Η εφημερίδα μας έπεσε μέσα!
2. Προβλέψαμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ερχόταν τρίτο κόμμα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ! Κανείς δεν το πίστευε, ούτε και πολλοί Ν.Δημοκράτες. Το κόμμα του Τσίπρα σάρωσε ξεπερνώντας τις προβλέψεις μας κατά 2,76%
3. Στο ποσοστό του Κ.Κ.Ε. όπως μπορείτε να δείτε από τον παραπάνω πίνακα, πέσαμε πολύ κοντά στο τελικό αποτέλεσμα. 
4. Τον Καμμένο αρχικά τον είχαμε πάνω από 10%. Πιστεύαμε όμως ότι οι παρορμητικές δηλώσεις Καμμένου ότι "δεν έχουμε πρόγγραμμα για την παιδεία, αυτή τη στιγμή δεν προέχει για μας η παιδεία" ή η μήνυση από την γυναίκα του Καμμένου σε βάρος του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου με την σύλληψη μετά χειροπέδων του τελευταίου, θα λειτουργούσε ανρητικά για τον Καμμένο. Τελικά η αντιμνημονιακή δυναμική Καμμένου φαίνεται πως υπερκέρασε τις παρορμητικές αστοχίες του.
5. Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και της ΔΗΜΑΡ, όπως βλέπετε, τα προβλέψαμε με μεγάλη ακρίβεια.Πετύχαμε διάνα.
6. Χάσαμε στα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ. και των Οικολόγων Πράσινων, κόμματα για τα οποία θεωρούσαμε ότι θα έμπαιναν στην Βουλή. Είχαμε δηλαδή προβλέψει ότι η βουλή θα ήταν 9κομματική. Εκεί πέσαμε έξω, κάτι για το οποίο ακόμη και οι δημοσκόποι έπεσαν έξω. Άλλωστε είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις οριακές εισόδους κομμάτων στην βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου