Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ Ι.ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ! ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!


metaxas

Tο 1936, ο τότε δικτάτορας Μεταξάς που βρέθηκε προς τους τοκογλύφους δεινή θέση, όπως άλλωστε συμβαίνει και σήμερα, ενήργησε πατριωτικά
και αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος της χώρας με το αιτιολογικό ότι πάνω από όλα ήταν το συμφέρον του Έλληνα πολίτη.
samaras025
Σήμερα, ο Σαμαράς και η τριμερής κυβέρνηση, θυσιάζουν Ελλάδα και Έλληνες στους διεθνείς τοκογλύφους που ως γυπαετοί έχουν πέσει να κατασπαράξουν τα πάντα και τους πάντες σε αυτό τον τόπο.
Ιδού τι είχε κάνει ο Μεταξάς το οποίο απετέλεσε και δεδικασμένο το χρησιμοποίησε δε και η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ με αποτέλεσμα να απαλλαγεί από το ΔΝΤ!
Το 1936, το Ελληνικό Κράτος (δηλαδή το καθεστώς του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά), αρνήθηκε να εξυπηρετήσει δάνειο που είχε συνάψει με την Βελγική Τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
Η κυβέρνηση του Βελγίου έσπευσε να συνδράμει την Βελγική Τράπεζα και προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου που είχε ιδρυθεί από την Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομό του ΟΗΕ).
Στην προσφυγή της η Βελγική Κυβέρνηση κατηγορούσε την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Το Ελληνικό Κράτος (η δικτατορική φασιστική κυβέρνηση Ιωάννη Μεταξά), απάντησε με υπόμνημα στο οποίο ανέφερε:
• «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο»
(Yearbook of the International Law Commission, 1980, τομ. ΙΙ, μέρος Α., σελ. 25, 26)
Η δική έγινε το 1938 και ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους (της φασιστικής κυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά), κατέθεσε νέο υπόμνημα στο οποίο ανέφερε:
• «Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να...».
επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του, κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους
Με βάση αυτά τα επιχειρήματα, το Διεθνές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών, δικαίωσε την Ελλάδα.
Το σπουδαιότερο όμως είναι το εξής: Σε αυτό το νομικό δεδομένο (Νομικά Επιχειρήματα, Δικαστική Απόφαση), στηρίχθηκε το 2003 ο Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστωρ Κίρσνερ, για να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του Δημόσιου Χρέους της Αργεντινής και να σώσει την χώρα του από τα νύχια του ΔΝΤ.
Ο Μεταξάς ήταν Έλληνας πατριώτης, άλλωστε το απέδειξε και με το ΟΧΙ στους Γερμανούς Ο Σαμαράς όμως, μαζί με τους Βενιζέλο και Κουβέλη, τι κάνουν σήμερα; Εξαθλιώνουν εν ψυχρώ τους Έλληνες, υπηρετούν τα εγγκληματικά συμφέροντα των τοκοκογλύφων και δηλώνουν: "Θα αποκαταστήθουν οι αδικίες σε βάρος του λαού όταν και εφόσον εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας". Είναι ή δεν είναι προδότες του λαού; Σε αντίθεση με τον δικτάτορα Μεταξά!
Αυτή ειναι η Δημορατία μας σήμερα. Οι συγκρίσεις, δικές σας!!!
indobserver.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου