Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ (VIDEO)

Την άποψη του ΚΕΑΔ στα θέματα σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων είχε την ευκαιρία να εκφράσει σήμερα ενώπιον της αλβανικής βουλής ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής κ. Βαγγέλης Ντούλες.
Στην σχεδόν 20λεπτη ομιλία του ο κ. Ντούλες αναφέρθηκε στην ανάγκη θεσμοθέτησης ενιαίου νόμου για το σύνολο των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων, καθότι, όπως επεσήμανε, υπάρχει τεράστια κενά στην υλοποίηση του ήδη υπάρχοντος πλαισίου. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εθνικές μειονότητες στην παιδεία, στη χρήση της γλώσσας , στην απόδοση των περιουσιών της εκκλησίας κλπ.με ιδιαίτερη έμφαση στην ωμή καταπάτηση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού κατά την απογραφή φάρσα του περασμένου χρόνου. Αρκετές φορές κατά την ομιλία Ντούλε, πράγμα που φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που αναρτήσαμε, από τα έδρανα σηκώνονταν ο τσάμης βουλευτής Ταχίρι αντιδρώντας στα όσα έλεγε ο Ντούλες. Για πληρέστερη ενημέρωση σας παρουσιάζουμε σε βίντεο όλο την ομιλία του Ντούλε.
Neb.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου