Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΤΡΙΤΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


tsipras2
Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,8%.
Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με βάση τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 38,25% έναντι του Αλ. Τσίπρα, που συγκεντρώνει 33,35%.
Το 35,3% θέλει άμεσα τη διενέργεια εκλογών ενώ το 51,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση.
Τέλος, το 46,1% των ερωτηθέντων θέλει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ενεργά πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έναντι του 42,5% που δεν το επιθυμεί.
O ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει, δηλώνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς, στη Real News, προσθέτοντας πως «Θα κάνουμε τα πάντα για να πέσει αυτή η κυβέρνηση».
Υποστηρίζει πως «τα μέτρα έχουν ήδη καταρρεύσει και δεν υπάρχει πλειοψηφία εφαρμογής τους», ενώ ταυτόχρονα διαμηνύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει, εδώ και καιρό».
Θεωρεί τις εκλογές αναπόφευκτες και την κυβέρνηση βραχύβια, καλεί τη ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να απορροφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές που καταψήφισαν τα μέτρα.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου