Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ...ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ!Εθνικός ηγέτης που θα μείνει στην ιστορία ως ο μεγάλος διαπραγματευτής που κόλλησε στον τοίχο τους δανειστές!
Μισθωτοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυρίως οι συνταξιούχοι είναι οι μεγάλοι...κερδισμένοι από την διαπραγμάτεση Σαμρά. Είτε με μειώσεις μισθών, είτε με κόψιμο των δώρων και του εφάπαξ, είτε με αύξηση των εισφορών για μια ακόμη φορά, αυτοί που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν καλούνται να πληρώσουν τα περισσότερα.
- Από την κατάργηση των δώρων στο δημόσιο οι υπάλληλοι θα χάσουν έναν ολόκληρο μισθό μέσα στο χρόνο.
- Μεγάλες περικοπές θα υποστούν χιλιάδες υπάλληλοι των ΔΕΚΟ καθώς μπαίνει πλαφόν 1.900 ευρώ στις αποδοχές τους.
- Σημαντική θα είναι η μείωση για όλους καθώς αντικαθίστανται όλα τα οικογενειακά και τα πολυτεκνικά επιδόματα, ενώ μειώσεις θα υποστούν και όσοι λάμβαναν επίδομα επίτευξης στόχων.
- Ως 30% το μήνα θα μειωθούν οι αποδοχές όσων υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια και μάλιστα αναδρομικά από τον Αύγουστο.
- Σε ότι αφορά στο Δημόσιο μένει η αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων στο 1/5 ως το 2016.
- Οι εργαζόμενοι προ του 1993 θα δουν μια ακόμη μείωση καθώς αυξάνονται και οι ασφαλιστικές τους εισφορές.
- Από τον Απρίλιο του 2014 ο κατώτατος μισθός θα υπολογίζεται με νέο τρόπο, ενώ δραματική είναι η αλλαγή σε ότι αφορά στο ωράριο εργασίας, αλλά και τις αποζημιώσεις που μειώνονται στο μισό για όσους προειδοποιούνται 4 μήνες πριν απολυθούν.
- Οι συνταξιούχοι εκτός του ότι θα έχουν απώλεια μιας σύνταξης από την κατάργηση των δώρων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα έχουν απώλειες από 5% ως και 25% λόγω των νέων περικοπών για ποσά άνω των 1.000 ευρώ/μήνα στο σύνολο κύριας και επικουρικής.
Το ΕΚΑΣ θα δίδεται μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.
Μεγάλη θα είναι και η απώλεια στο εφάπαξ όσων βγαίνουν στη σύνταξη.
- Eντάσσονται όλα τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ με παράλληλη αύξηση του κόστους για την ιδιωτική περίθαλψη μέσω περιορισμού των παροχών του.
- Οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ θα δουν τις εισφορές τους να αυξάνονται και αυτοί στα επίπεδα του ΕΟΠΥΥ.
- Παράλληλα όμως αυξάνονται μια σειρά από έμμεσους και άμεσους φόρους:
Αυξάνεται στο 15% η φορολόγηση των καταθέσεων από το 2014.
Αυξάνονται κατά 25% από τον Μάρτιο τα εισιτήρια σε ΟΑΣΑ,ΟΣΕ,ΤΑΙΝΟΣΕ.
Αυξάνονται τα τιμολόγια του ρεύματος από τον Ιανουάριο.
Αυτός είναι ηγέτης, όχι παίζουμε! Φαντάζεστε να μην είχαμε παραμείνσιε στο ευρώ; Θα είχε επέλθει η ολική καταστροφή. Τώρα όμως με την διαπραγμάτευση Σαμαρά, πετύχαμε την παραμονή μας στο ευρώ. Τι σημασία έχει εάν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βγουν στην ανεργία και την ζητιανιά; Τι σημασία έχει εάν αυτοκτονήσουν μερικές χιλιάδες ακόμη; Σημασία έχει ότι παραμείναμε στο ευρώ! Χάρη στον ηγέτη Σαμαρά. "Το λόμπυ της δραχμής για μια ακόμη φορά ηττήθηκε", δήλωσε περιχαρής ο Πρωθυπουργός μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου