Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

60 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΤΟΥ 2012!

Ούτε μία ούτε δύο αλλά 60 οικογένειες στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και ζουν κάτω από τραγικές συνθήκες. 
H διαπίστωση-σοκ είναι της Ένωσης Επιστημόνων Χολαργού-Παπάγου η οποία εδώ και καιρό έχει αναλάβει το έργο να προσφέρει τρόφιμα σε αυτές τις οικογένειες. "Η δράση μας εδώ και χρόνια εντοπιzόταν σε αποστολές βοήθειας στο εξωτερικό και κυρίως στο Καμερούν όπου ενισχύαμε τις χριστιανικές κοινότητες και το εκεί ιεραποστολικό έργο τους", μας λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων κ. Τίγκας και συνεχίζει: "Από την ώρα που ενέσκυψε η κρίση στην χώρα μας και ειδικά από όταν διαπιστώσαμε ότι αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των οικογενειών στον Χολαργό-Παπάγο που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης και αντί λοιπόν να βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους να βρουν τρόφιμα, επικεντρώσαμε τη δράση μας  στην περιοχή μας. Έτσι, το φιλανθρωπικό έργο της Ένωσης, αφιερώνεται εδώ και καιρό αποκλειστικά στον Χολαργό-Παπάγο, γιατί έχει μεγάλη ανάγκη. Η κρίση έχει χτυπήσει άσχημα και τον δήμο μας", καταλήγει ο κ. Τίγκας.
Οι μαρτυρίες προκαλούν δέος και εν πολλοίς προδιαγράφουν το αύριο. Υπάρχει οικογένεια, που όταν δέχτηκε ένα πακέτο μακαρόνια κι ένα πακέτο ρύζι, ευχαρίστησε συγκινημένη τους εκπροσώπους της Ένωσης Επιστημόνων, λέγοντας: "Μας εξασφαλίσατε το φαγητό ολόκληρης της εβδομάδος"!  Δυστυχώς, το ...Καμερούν είναι εδώ.

Ο σύζυγος αξιοπρεπούς-περήφανης οικογένειας από του Παπάγου, έκλεισε ραντεβού με την Ένωση Επιστημόνων, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του, ώστε να παραλάβει από 'κει τα τρόφιμα! Ένιωθε ντροπή να υποδεχτεί με όλη του την οικογένεια την βοήθεια που του πρόσφερε η Ένωση!
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2012! Αυτή είναι η Πατρίδα μας, η οποία αύριο περιμένει να την σαρώσει ο νέος οδοστρωτήρας μέτρων που θα ψηφίσει η Κυβέρνηση Σαμαρά. Για να αυξηθούν οι οικογένειες που θα οδηγούνται σε βιολογική εξόντωση!  Σε περιοχές παρακαλώ, σαν τον Χολαργό και του Παπάγου όπου το επίπεδο διαβίωσης θεωρείται υψηλό.Όταν στον Χολαργό-Παπάγο ζουν οικογένειες στα όρια της εξαθλίωσης, εν έτει 2012, μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα γίνεται σε άλλους δήμους, όπως στο Πέραμα, το Κερατσίνι, την Κοκκινιά, την Δραπετσώνα κ.λ.π. 

3 σχόλια:

  1. Ο Παρατηρητης να κανει ρεππορταζ: την ωρα που πεινανε ελληνικες οικογενειες ο Αυγουροπουλος διοριζει δεκα - δεκα τα ανιψακια του.
    Ο αυγουροπουλος ευημερει εις βαρος ελληνων πολιτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρώνη, ok, ο Αυγουρόπουλος δεν σε διόρισε. Γιατί δεν πας να δε διορίσει ο φίλος σου ο Βασίλης ή οι Αποστολόπουλος-Τούτουζας; Μπορείς, μάλιστα, να βάλεις και ως μεσάζοντες τον Καραμανέα με το Βραχιολίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή