Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ! ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΑΔΙΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ!

Το πρώην μεζεδοπωλείο "Μανιτάρια" και παλαιότερα γνωστό ως ταβέρνα "Γαλήνη" στον Χολαργό (Βενιζέλου και Υμηττού γωνία) επί πολύ μεγάλο διάστημα είχαν βάλει λουκέτο. 
Ένας μοντέρνος επιχειρηματίας βρέθηκε να νοικιάσει τον χώρο, επένδυσε εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης, πολλές χιλιάδες ευρώ για να λειτουργήσει στον χώρο, φαγάδικο με καλή ελληνική μουσική. Δεν πρόλαβε ο άνθρωπος να ανοίξει χθες βράδυ το μαγαζί του και κάποια καταγγελία του ήρθε ως κεραμίδα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τρέχουν στο αστυνομικό τμήμα Χολαργού όπου και κρατήθηκε χθες όλο το βράδυ!!! Στο κρατητήριο! Πρόκειται περί αλητείας!
Ο λόγος; Είχε, λέει, προσωρινή άδεια λειτουργίας και όχι την κανονική άδεια!!! Και τι θα πει αυτό ρε τσίφτηδες, νομιμόφρονες της κακιάς ώρας; 

Εμείς γνωρίζουμε ότι η προσωρινή άδεια, γι' αυτό λέγεται και προσωρινή, σου επιτρέπει να λειτουργείς την επιχείρησή σου έως ότου βγει η κανονική άδεια. Ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει όλα τα χαρτιά του κι έχει πάρει από τον Δήμο προσωρινή άδεια. Τι δηλαδή, ο επιχειρηματίας θα πρέπει να έχει κλειστό το μαγαζί του μέχρι να έρθει η μία ή ή άλλη επιτροπή να επισκεφτεί το μαγαζί του, για να του δώσει την οριστική άδεια; Και αυτός, θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει νοίκια, να τρέχουν τα έξοδα, μέχρι να περάσουν 2-3 μήνες για να πάρει την οριστική άδεια; 
Ε, άει στο διάολο! Πρόκειται περί τρελής κατάστασης κι εμείς θα φροντίσουμε να μάθουμε το όνομα αυτού που έκανε την καταγγελία να τον...κράξουμε! 

Αντί να βοηθούμε την επιχειρηματικότητα σε καιρό θανατηφόρας κρίσεως, αντί να βοηθούμε με τον καλό μας λόγο τέτοιες επιχειρήσεις, υπάρχουν κάποιοι τύποι που προτιμούν νεκροταφείο τη γειτονιά τους και επιδιώκουν το θάψιμο της  όποιας επιχειρηματικότητας! Αυτός που έκανε την καταγγελία και έστειλε στα κρατητήρια τον δύσμοιρο επαγγελματία, θα είναι κανένας ...αγανακτισμένος που φωνάζει για τους φόρους που του βάζουν! Να σε ταράξουν στους φόρους ρε και να κλείσεις και την δική σου επιχείρηση (αν έχεις), αφού φέρεσαι με τέτοιον τρόπο! ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕ ΚΑΙ ΜΟΧΘΗΡΕ!

Κύριε Ξύδη, Δήμαρχε, τι δίνεις την προσωρινή άδεια, αφού αυτή δεν έχει καμία αξία; Είτε την έχει ο επαγγελματίας είτε όχι ,είναι το ίδιο! 

ΑΠΟΡΙΑ ΕΚΔΟΤΗ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" 1. Όταν μας βγάζουν προσωρινή ταυτότητα δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι μας και να μην κυκλοφορούμε έξω. Έχουμε πάνω μας την προσωρινή ταυτότητα και περιμένουμε μέχρι να βγει η καινούργια.
2. Ο οπτικός και κάθε οπτικός που ανοίγει κατάστημα, παίρνει μια προσωρινή άδεια λειτουργίας καταστήματος. Το κατάστημά του το λειτουργεί μέχρι να εκδοθεί η κανονική άδεια μετά από 6 περίπου μήνες! Τι δηλαδή, θα πρέπει να έχει κλειστό το μαγαζί του για 6 μήνες με τα νοίκια να ...τρέχουν, περιμένοντας την οριστική άδεια; Τι παράκρουση είναι αυτή που μας δέρνει;

Ο ατυχής επιχειρηματίας θα οδηγηθεί αύριο στο δικαστήριο ως κατηγορούμενος! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου